zrob sobie amige - AmigaOne Micro

Lubisz sobie podyskutować? Jeśli tak to znalazłeś/aś odpowiednie miejsce.

Re: zrob sobie amige - AmigaOne Micro

Post IP: rejestrowane!

Wątpię żeby się później dokształcał na googlach. Po prostu do napisał wprost o emulacji. Równie dobrze mogę napisać, że na Windows nie uruchomisz 99,999% gier z Ami. I teraz powiedz mi czy to prawda czy fałsz?
A nowe Amigi to IMO takie świnki morskie, ani to świnki, ani morskie. Sprzęt tylko dla największych fanatyków.
User avatar
adiq22 Poland (pl) Male
User level 3
 
Posts: 261
Joined: 03 Jun 2012, 13:31
Last Visit: 14 Jan 2018, 22:26
Online: 13d 21h 10m 23s
Lamps demolished: 26 (+26)
Reputation point: 260
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: zrob sobie amige - AmigaOne Micro

Post IP: rejestrowane!

Wygląda na to ,że obydwoje mają rację - kwestią sporną jest interpretacja (vide urząd skarbowy :-) ) słów Shoonaya.
User avatar
orhom Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 422
Joined: 19 Jul 2012, 04:13
Last Visit: Yesterday, 21:33
Online: 12d 18h 52m
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 120
Doradca postowyDoradca postowy

Re: zrob sobie amige - AmigaOne Micro

Post IP: rejestrowane!

Pamiętaj tylko że to nie jest Amiga klasyczna. Nie uruchomisz na tym 99.999% gier które wymagają klasycznych układów, nie pójdzie ogromna ilość starych programów.


A gdzie w tym cytacie masz, że chodzi mu o emulację? Założył po prostu, że jedynie mając płytę główną z A1200, czy innej klasycznej Amigi odpalisz gry z AmigaDOSa, więc gdzie tu o emulacji coś napisał? Dopiero później o emulacji zaczął, zakładam właśnie, że poczytał na googlach że się jednak da i nie chcąc wyjść na durnia co się nie zna dalej pociągnął jak to norbi wkleił!
User avatar
scorpeus Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 947
Joined: 24 May 2010, 21:27
Last Visit: 16 Mar 2014, 22:44
Online: 7d 5h 32m 37s
Location: Białystok
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 150
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: zrob sobie amige - AmigaOne Micro

Post IP: rejestrowane!

Jak było naprawdę wie tylko Pan Bóg :tuptup1:
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11064
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 23:49
Online: 260d 22h 3m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: zrob sobie amige - AmigaOne Micro

Post IP: rejestrowane!

scorpeus wrote:Pierwszy post kocurzewskiego:
Pamiętaj tylko że to nie jest Amiga klasyczna. Nie uruchomisz na tym 99.999% gier które wymagają klasycznych układów, nie pójdzie ogromna ilość starych programów.


a to, że w późniejszych się poprawił bo się pewnie na googlach dokształcił to mi zwisa i powiewa huraganem katrina! Liczy się to co napisał w pierwszej kolejności, więc punkt out dla norbiego!


Napisales ze
scorpeus wrote:(...) a tutaj koleś sobie bez problemu odpala adfa ze Svivem oraz Wipeouta 2097 na tym samym jednym nowiuśkim Amiga OS 4.1 więc jednak się da (..)

Podajac ten przyklad, wykazales ze nie znasz sie wcale na nowych Amigach.
Obsluga m68k na procesorach PPC odbywa sie na emulacji i taką posiada OS4.
Nie wystarczy to jednak do "udawania" klasycznych Amig.
Do tego potrzebny jest dedykowany zewnetrzny emulator - tutaj e-uae.

ps
Czy stosujac emulator c64 czy atari, powiesz ze AmigaOne to nastepca w/w komputerow ?
User avatar
norbi Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 364
Joined: 10 Sep 2010, 21:43
Last Visit: Today, 08:03
Online: 37d 41m 30s
Lamps demolished: 30 (+24)
Reputation point: 1530
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: zrob sobie amige - AmigaOne Micro

Post IP: rejestrowane!

A kto tu mówi o następstwie? Ja mówię tylko, że się da a kocur stwierdził, że się nie da bo to nie te same bebechy. Odbiegasz od sedna sprawy dodając nowe wątki które nic nie mają do rzeczy! Nie wiem czemu tak kocurowi pod ogonem wycierasz!
User avatar
scorpeus Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 947
Joined: 24 May 2010, 21:27
Last Visit: 16 Mar 2014, 22:44
Online: 7d 5h 32m 37s
Location: Białystok
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 150
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: zrob sobie amige - AmigaOne Micro

Post IP: rejestrowane!

Bo to nie te same bebechy .
A ty masz nadal nikłe pojęcie o starych i nowych Amigach.
To jest pewne.

Ps
Widzę ze brakuje Ci kocicy. Jesteś strasznie spięty .Rozepnij się .
User avatar
norbi Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 364
Joined: 10 Sep 2010, 21:43
Last Visit: Today, 08:03
Online: 37d 41m 30s
Lamps demolished: 30 (+24)
Reputation point: 1530
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: zrob sobie amige - AmigaOne Micro

Post IP: rejestrowane!

Panowie nie zaczynajcie mi tu flejmować. do tej pory widziałem tu rzeczową dyskusję. Więc obaj wyluzujcie.
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4390
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 09 Jan 2018, 09:44
Online: 131d 9h 41m 19s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: zrob sobie amige - AmigaOne Micro

Post IP: rejestrowane!

Norbi ty się naucz czytać ze zrozumieniem ;> przeca napisałem, że to nie te same bebchy i dlatego szun stwierdził, że się nie da odpalić AmigaDOSowych gierek na nowych bebechach ;> jak już tak się zagubiłeś to dalsza gadka nie ma sensu.

PS. Mam kocicę ;>
User avatar
scorpeus Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 947
Joined: 24 May 2010, 21:27
Last Visit: 16 Mar 2014, 22:44
Online: 7d 5h 32m 37s
Location: Białystok
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 150
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: zrob sobie amige - AmigaOne Micro

Post IP: rejestrowane!

I dobrze twierdzil Shoonay że NIE DA sie odpalic gier/programow "amigadosowych" na tym komputerze.
Ten komputer sprzetowo nie jest on zgodny z klasyczna Amiga.Nie ma mc68k czy chipow gfx,msx.
A to ze sie da, to tylko dzieki emulatorowi euae. Tak samo jak na pc,mac czy android - nie jest zgodny, ale da sie odpalic "Amigę"
Gdyby autorzy systemu OS4 zintegrowaliby emulator w srodku i bylby on "niewidoczny" dla uzytkownika, to wtedy co innego.
Umozliwiliby uzytkownikowi uzywac starych rzeczy na nowym sprzecie
Tylko dzieki OS4, AmigaONE ma "coś" z Amigi. Bez tego systemu pozostaje tylko sprzetem do uruchomienia Linuxa.
User avatar
norbi Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 364
Joined: 10 Sep 2010, 21:43
Last Visit: Today, 08:03
Online: 37d 41m 30s
Lamps demolished: 30 (+24)
Reputation point: 1530
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: zrob sobie amige - AmigaOne Micro

Post IP: rejestrowane!

scorpeus wrote:Norbi ty się naucz czytać ze zrozumieniem ;>

norbi już Ci wyjaśnił różnicę i sprawę uważam za wyjaśnioną. :tuptup1:
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11064
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 23:49
Online: 260d 22h 3m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Previous

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Pogaduszki wszelakie

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests