Błędy w The Settlers

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Spokojnie, górnik Tomek nawali węgla do wagonu i szybciej puścisz :hee:
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Właśniech prziwióz 2 tóny wónglo, do sety dońdymy. :haha:
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Panowie to nie ma żartów, The Settlers to najlepsza gra na Amigę, musi działać bezbłędnie :-)
User avatar
zdechlak Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 31
Joined: 05 Jul 2011, 17:02
Last Visit: 04 Dec 2012, 18:31
Online: 7h 43m 14s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Bo jak nie to? ;>
Elemelek Mistrz w układaniu butelek.

Image
User avatar
Elmek13 Poland (pl) Male
Dowódca Kasztanów
 
Posts: 2504
Joined: 01 Jun 2010, 11:57
Last Visit: Yesterday, 14:47
Online: 22d 3h 45m 2s
Location: Łódź
Lamps demolished: 1245 (+1008)
Reputation point: 801
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

zdechlak wrote:Panowie to nie ma żartów, The Settlers to najlepsza gra na Amigę, musi działać bezbłędnie :-)

Problem w tym, że my twierdzimy że działa, poza jakimś crackowym bugiem :hee:
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

zdechlak wrote:Panowie to nie ma żartów, The Settlers to najlepsza gra na Amigę, musi działać bezbłędnie :-)


A owszem musi. I z tego też powodu na pewno nie będzie wersji w 300 FPS.
User avatar
Rekkimaru Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 1545
Joined: 11 Sep 2010, 14:55
Last Visit: Today, 00:21
Online: 86d 12h 34m 25s
Location: Netherrealm
Highscores: 5
Lamps demolished: 820 (+974)
Reputation point: 732
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

zdechlak wrote:Panowie to nie ma żartów, The Settlers to najlepsza gra na Amigę, musi działać bezbłędnie :-)


Wstrzymaj się ze 30 minut. Zaraz zrobię swoich The Settlers to będziesz mógł na dwa fronty psioczyć :haha:
You hate everyone equally? - Good news! You ain't a racist!
User avatar
DziadekUK Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 139
Joined: 03 Jun 2011, 19:10
Last Visit: 26 Oct 2011, 22:57
Online: 2d 10h 4m 54s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 121
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Dasz radę zrobić mu te 300 fps ? :-E
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Raczej WinUAE ot tak na to nie pozwala, ale zrobię max ile się da.

-- 12 Oct 2011, 23:13 --

Tu 300 fps dla flashmana:

http://www.mediafire.com/?jz1l1vg6k6cw737 :dobani:


Tu nie 300 fps dla flashmana:

http://www.mediafire.com/?bp7tlwgmvpvh6lq :ok1:
Last edited by DziadekUK on 12 Oct 2011, 23:05, edited 4 times in total.
You hate everyone equally? - Good news! You ain't a racist!
User avatar
DziadekUK Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 139
Joined: 03 Jun 2011, 19:10
Last Visit: 26 Oct 2011, 22:57
Online: 2d 10h 4m 54s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 121
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Flashman :rotfl:
User avatar
Rekkimaru Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 1545
Joined: 11 Sep 2010, 14:55
Last Visit: Today, 00:21
Online: 86d 12h 34m 25s
Location: Netherrealm
Highscores: 5
Lamps demolished: 820 (+974)
Reputation point: 732
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

DziadekUK wrote:Tu 300 fps dla flashmana:
LOL. :-E

Własnie testuję, intro leci w normalnym tempie, muzyka/dźwięk skwyrczy jakbych wórszt na rozgrzanej patelni smażył, CPU pokazuje między 400-700% (prawie 900% przy ładowaniu), SND -100%, a FPS nadal ~50. :-E
W menu głównym to samo, normalne tempo + inne cechy wypisane powyżej, identycznie podczas gry.
Chyba nie tę wartość zwiększyłeś, albo emu ma blokade. ;)

EDIT: tak, sprawdziłem obie wersje, ta "dla normalnych" leci... kompletnie normalnie.
Amiga trwa i trwa mać!

Image
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6579
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Mimo to, przyjemnego grania :lol3:
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

MAM! Jakież to oczywiste, zostawiłeś włączony cycle-exact, po wyłączeniu i tempo gry zapierdziela i wszystko, prawie dobija do 300 FPS.
Oczywiście jak dawno temu mówiłem grać się nie da, ale powodzenia. To będzie naprawdę THE ULTIMATE SETTLERS VERSION. :haha:

EDIT: Ale już podczas gry max 80-90 FPS, sorry Gregory (House).
Amiga trwa i trwa mać!

Image
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6579
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Zaraz wyłączę to Cycle Exact i zmienię linka. Dla Flashmana oczywiście :-)


No, teraz jest bez Cycle Exact'a. Demko w kilkanaście sekund się kończy :lol2:
Last edited by DziadekUK on 12 Oct 2011, 23:06, edited 1 time in total.
You hate everyone equally? - Good news! You ain't a racist!
User avatar
DziadekUK Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 139
Joined: 03 Jun 2011, 19:10
Last Visit: 26 Oct 2011, 22:57
Online: 2d 10h 4m 54s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 121
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Ale i tak - jak Shoonay napisał - grać, a tymbardziej słuchać się tego kompletnie nie da. :haha:
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Shoonay wrote:EDIT: Ale już podczas gry max 80-90 FPS, sorry Gregory (House).


Zaraz sprawdzę FRAPS'em.
You hate everyone equally? - Good news! You ain't a racist!
User avatar
DziadekUK Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 139
Joined: 03 Jun 2011, 19:10
Last Visit: 26 Oct 2011, 22:57
Online: 2d 10h 4m 54s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 121
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Pliz, zabierzcie mi to ustrojstwo sprzed oczu bo popełnię harakiri, seppuku i kamikaze :lol3:
Toż to pogoń jak w końcowych filmikach w Benny Hillu ! :rotfl:

Ale prawda, u mnie fps osiąga w intro 100-120 fps, w czasie gry niewiele mniej.
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Na laptopie (Intel Core 2 1733 MHz) mam w intro 190-220, podczas gry 130-140
Na stacjonarce (Athlon x4 2300 MHz) w intro 240-290, podczas gry 155-162

Na razie oprogramowanie przewyższa sprzęt. Na stałe 300 fps w grze trzeba będzie jeszcze poczekać na kolejne generacje procesorów :haha:
You hate everyone equally? - Good news! You ain't a racist!
User avatar
DziadekUK Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 139
Joined: 03 Jun 2011, 19:10
Last Visit: 26 Oct 2011, 22:57
Online: 2d 10h 4m 54s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 121
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

gitara zaraz będę testował czy działa wszystko ; )

-- 14 Paź 2011, 14:16 --

ok zrobiłem testy - coś jest źle po konfigurowane bo maks mapki to 5 w tych poprzednich Settlersach było 7, a tak poza tym nie da się tego wydać tak jak ostatnim razem? w sensie w podobnie skompilowanym exe'ku ?
User avatar
zdechlak Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 31
Joined: 05 Jul 2011, 17:02
Last Visit: 04 Dec 2012, 18:31
Online: 7h 43m 14s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

To jest exek robiony przez dziadka "po domowemu", DUKE dopiero zaczyna przygodę z robieniem exeków i wyjątkowo zrobił jednego dla Ciebie. Więc jego exe będą się różnić od oficjalnych.
I ostatecznie i definitywnie nie będzie modyfikowanej prędkościowo oficjalnej wersji The Settlers.
User avatar
Rekkimaru Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 1545
Joined: 11 Sep 2010, 14:55
Last Visit: Today, 00:21
Online: 86d 12h 34m 25s
Location: Netherrealm
Highscores: 5
Lamps demolished: 820 (+974)
Reputation point: 732
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

PreviousNext

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests