Błędy w The Settlers

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

w The Settlers po kilku godzinach grania wyskakuje czarne okno z czerwonym błędem ; ) mogę zrobić zrzut ekranu ;p
User avatar
zdechlak Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 31
Joined: 05 Jul 2011, 17:02
Last Visit: 04 Dec 2012, 18:31
Online: 7h 43m 14s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Aktualne błędy do naprawy

Post IP: rejestrowane!

Zdechlak a zaliczyłeś już dział powitań? ;>
Elemelek Mistrz w układaniu butelek.

Image
User avatar
Elmek13 Poland (pl) Male
Dowódca Kasztanów
 
Posts: 2504
Joined: 01 Jun 2010, 11:57
Last Visit: Today, 07:53
Online: 22d 3h 45m 2s
Location: Łódź
Lamps demolished: 1245 (+1008)
Reputation point: 801
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Aktualne błędy do naprawy

Post IP: rejestrowane!

Image a więc w The Settlers jest taki błąd, mam nadzieję że wydacie wersję 3.0 moja sugestia i zarazem prośba, zróbcie tak by można było samemu wpisać liczbę fpsów hehehe, fajnie by było jakby tak dało się grać w trybie prędkości np 300 FPS :-)

ps: zaraz się przywitam
User avatar
zdechlak Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 31
Joined: 05 Jul 2011, 17:02
Last Visit: 04 Dec 2012, 18:31
Online: 7h 43m 14s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Aktualne błędy do naprawy

Post IP: rejestrowane!

zdechlak wrote:zróbcie tak by można było samemu wpisać liczbę fpsów hehehe, fajnie by było jakby tak dało się grać w trybie prędkości np 300 FPS :-)
Po pierwsze można manewrować ilością klatek jedynie w obrębie 1 do 99, po drugie to nie jest gra first person shooter, nie "polepszy" to płynności rozgrywki a jedynie przyśpieszy zarówno wyświetlanie grafiki jak i odgrywanie dźwięków oraz muzyki, co bedzie brzmieć conajmniej idiotycznie, dosłownie jak kaseta na wyższych obrotach. Taka emulacja zeżre też odpowiednio więcej czasu procesora.
Pamiętaj że wszystkie (oprócz tych na karty graficzne) Amigowe gry były "zafixowane" na wartości 50 (w trybie PAL) i 60 (w trybie NTSC) klatek na sekundę, wszystkie odstępstwa od tych wartości będą brzmieć nienaturalnie lub będą się pojawiać błędy.
Amiga trwa i trwa mać!

Image
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6579
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Aktualne błędy do naprawy

Post IP: rejestrowane!

zmieńmy ten limit z 1 do 300 proszę : ) chodzi o to by umożliwić szybszą rozgrywkę, by ilość fpsów była z 200-300 :)
na pewno się da znieść ten poziom ; )

poza tym już rozgryzam jak wy robicie te exeki ; P i widzę że nic nie rozumiem, Antrhox to rozumiem chyba sam napisał ten program tcUAE ?
User avatar
zdechlak Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 31
Joined: 05 Jul 2011, 17:02
Last Visit: 04 Dec 2012, 18:31
Online: 7h 43m 14s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Aktualne błędy do naprawy

Post IP: rejestrowane!

Oho, następny npl ? :rotfl:

BTW, co do tego błędu, cały czas i w tym samym miejscu występuje ?
Jeśli tak, to zrób SGF-a chwilę przed samą zwieszką żeby można było ocenić w jakich okolicznościach pojawia się ten błąd.
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Aktualne błędy do naprawy

Post IP: rejestrowane!

nie, Anthrox przerobił WinUAE, którego source jest ogólnodostępne, Demonic napisała osobne aplikacje, esial przygotował specjalny rom dla TC, olesio pomagał w wykończeniach, pozostali również pilnują jakości exeków.
Oprócz tego robimy trainery do danej gry, poprawiamy zabezpieczenia i konsultujemy ze sceną czy jakiś tytuł nie wymaga fixowania.
Jednak projekt exekowy jest "zamknięty" i nie udostępniamy żadnych source naszych aplikacji, chyba, że programistom z TC - więc od nas niczego nie dostaniesz, mimo, że do konkurencji nic nie mamy.
Inna sprawa, że nawet nie ma technicznych możliwości, aby wypuścić jakiegoś exe-makera, bo każda gra jest inna :-)
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11098
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 04:51
Online: 261d 17h 30m 39s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Aktualne błędy do naprawy

Post IP: rejestrowane!

zdechlak wrote:zmieńmy ten limit z 1 do 300 proszę : ) chodzi o to by umożliwić szybszą rozgrywkę, by ilość fpsów była z 200-300 :)
To zmieniaj. :hee:

Kolejny raz powtarzam. zwiększenie ilości fpsów nie przyspiesza rozgrywki tylko emulację.
Może taka analogia: to tak jakbyś jechał autem po mieście 50km/h i nagle by Ci auto przyspieszyło do 150km/h bez mozliwości przychamowania.
Jak myślisz, nadal dałbyś radę wybierać zakręty w wąskich uliczkach przy tej prędkości czy rozpierdzieliłbyś się na pierwszej przeszkodzie?

Poniekąd tak działa zwiększenie ilości klatek. WSZYSTKO zachowuje się nienaturalnie szybko, muzyka i dźwięki grają przyspieszone, ikony znikają szybciej, ludziki ganiają po mapie, itp, itd.
Nie bez powodu jest limit. Nie dałbyś radę grać.
Amiga trwa i trwa mać!

Image
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6579
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Aktualne błędy do naprawy

Post IP: rejestrowane!

Najwidoczniej gra jest dla niego za wolna.
Śmiesznie będzie, ale skoro chce - niech próbuje - wtedy gra dwa razy się przyspieszy i sam zdecyduje, czy chce 300 klatek ;)
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11098
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 04:51
Online: 261d 17h 30m 39s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Aktualne błędy do naprawy

Post IP: rejestrowane!

No i topic Anthrox'a, który prawdopodobnie by zniknął po poprawieniu wszystkich EXE z listy pierwszego posta i nie miał na pewno służyć do zgłaszania kolejnych błędów, przerodził się niespodziewanie w dyskusję...

Guru Meditation potrafi wyskoczyć w najmniej spodziewanym momencie i to nie tylko na real-Amigach, ale i w WinUAE. Grałem całkiem sporo w Settlers z EXE'ka i Guru Meditation'a nie doświadczyłem.
You hate everyone equally? - Good news! You ain't a racist!
User avatar
DziadekUK Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 139
Joined: 03 Jun 2011, 19:10
Last Visit: 26 Oct 2011, 22:57
Online: 2d 10h 4m 54s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 121
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Aktualne błędy do naprawy

Post IP: rejestrowane!

Cóż, jak zrobicie the Settlers 3.0 to będę wdzięczny i dla mnie specjalnie 300 fpsów ; ) w zamian mogę wam porobić kilka grafik, ikon czy czego tam chcecie ; )
User avatar
zdechlak Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 31
Joined: 05 Jul 2011, 17:02
Last Visit: 04 Dec 2012, 18:31
Online: 7h 43m 14s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Aktualne błędy do naprawy

Post IP: rejestrowane!

Obawiam się, że s Settlersami już nic nie będziemy robić. Jedynie ew podmienimy na sprawną wersję.
Reunion dopisany. I starajcie się zakładać osobne tematy, bo tutaj można dyskutować głównie o błędach już dopisanych. Tylko, że przymykam oko CZASAMI ;)
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11098
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 04:51
Online: 261d 17h 30m 39s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Aktualne błędy do naprawy

Post IP: rejestrowane!

zgłaszam nowe błędy, w wersji English The Settlers nie działa mi klawiatura a więc nie mogę wpisać kodu do misji, ani cyferek

proszę o podmianę wersji
User avatar
zdechlak Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 31
Joined: 05 Jul 2011, 17:02
Last Visit: 04 Dec 2012, 18:31
Online: 7h 43m 14s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Błąd z klawiaturą w wersji ENG rzeczywiście jest, sprawdzone.
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

w jakim czasie mogę się spodziewać The Settlers 3.0 : ) ?
User avatar
zdechlak Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 31
Joined: 05 Jul 2011, 17:02
Last Visit: 04 Dec 2012, 18:31
Online: 7h 43m 14s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Zaraz po 2.6, 2.7, 2.8 i 2.9 :mrgreen:
Amiga trwa i trwa mać!

Image
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6579
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

i co z tymi The Settlers ?
User avatar
zdechlak Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 31
Joined: 05 Jul 2011, 17:02
Last Visit: 04 Dec 2012, 18:31
Online: 7h 43m 14s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Robią się. :mrgreen:
Elemelek Mistrz w układaniu butelek.

Image
User avatar
Elmek13 Poland (pl) Male
Dowódca Kasztanów
 
Posts: 2504
Joined: 01 Jun 2010, 11:57
Last Visit: Today, 07:53
Online: 22d 3h 45m 2s
Location: Łódź
Lamps demolished: 1245 (+1008)
Reputation point: 801
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Właśnie doszliśmy już do wersji 70 klatek na sekundę. Do 300 jeszcze daleko więc zapewne rozumiesz, że taka robota wymaga czasu.
User avatar
Rekkimaru Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 1545
Joined: 11 Sep 2010, 14:55
Last Visit: Today, 03:46
Online: 86d 12h 34m 25s
Location: Netherrealm
Highscores: 5
Lamps demolished: 820 (+974)
Reputation point: 722
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Błędy w The Settlers

Post IP: rejestrowane!

Mój parowóz już 75 wyciąga, tylko muszym dodać wjyncyj wyngla.
Amiga trwa i trwa mać!

Image
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6579
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests