Exeki nie działają pod WIN7

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

może wina leży po stronie jakiegoś programu zainstalowanego na moim kompie :) nie wiem tego heh coż bede grał przez vmwara :)
User avatar
akwarium14 Poland (pl) None specified
User level 0
 
Posts: 8
Joined: 29 Aug 2011, 12:45
Last Visit: 12 Jul 2012, 12:06
Online: 2h 33m 22s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Rozumiem, ze pamiętałeś wyłączyć w filters scalex2, żeby nie szarpało ;)
BTW, Napalm, co? :hee:
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

tak o tym pamietalem, heh :haha: ale Napalm jest dość fajną a zarazem trudną grą :-)
User avatar
akwarium14 Poland (pl) None specified
User level 0
 
Posts: 8
Joined: 29 Aug 2011, 12:45
Last Visit: 12 Jul 2012, 12:06
Online: 2h 33m 22s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

W którym miejscu masz problem z tym napalmem ??
Opisz:
-Którą nacją grasz
-który level
-jaką masz dokładnie wersje win 7
-czy korzystasz z aktualizacji Windowsowych
Image
User avatar
RoniWorlds Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 649
Joined: 22 May 2010, 21:57
Last Visit: Yesterday, 22:10
Online: 39d 13h 45m 14s
Highscores: 3
Lamps demolished: 3 (+6)
Reputation point: 1137
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Kłopot ogólnie jest taki, że jak odpalam dowolną grę thecompany to pokazuje sie logo thecompany a nastepnie otwiera folder o ścieżce C:\Windows lub z innymi exekami C:\Windows\System32.

Mam system Windows 7 home premium z serwice pack 1 x64, i korzystam z aktualizacji windowsowych

a problem mam w czwartej misji gdy gram robotami:) a propo gry czy czasami nie sa ogolnie zablokowane jednostki? (typu jednostka do stawiania kopalni?)
User avatar
akwarium14 Poland (pl) None specified
User level 0
 
Posts: 8
Joined: 29 Aug 2011, 12:45
Last Visit: 12 Jul 2012, 12:06
Online: 2h 33m 22s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

akwarium14 wrote:Kłopot ogólnie jest taki, że jak odpalam dowolną grę thecompany to pokazuje sie logo thecompany a nastepnie otwiera folder o ścieżce C:\Windows lub z innymi exekami C:\Windows\System32.


Format ci się szykuje zaakceptowałeś niechcący pewnie przypisanie otwierania folderu windows do aplikacji the company. Lub już masz jakiegoś viruska w systemie?? takie objawy robi też GG czasem odbierasz od nie znajomych samą wiadomość i już jest zapisany scrypt aby system sam pobrał viruska.

A z tą misją to poproszę twojego save od tej misji.

na e-mail: roniworlds@gmail.com
Image
User avatar
RoniWorlds Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 649
Joined: 22 May 2010, 21:57
Last Visit: Yesterday, 22:10
Online: 39d 13h 45m 14s
Highscores: 3
Lamps demolished: 3 (+6)
Reputation point: 1137
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

To raczej nie to (ponieważ widzi splasha TC) - podobny problem już ktoś miał, ale ogólnie problem tkwił w jego systemie :-)
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

To dzieki za pomoc bynajmniej wiem co mnie czeka z systemem :-E
RoniWorlds z grą to poradzę sobie zawezmę i ja przejdę :-)
User avatar
akwarium14 Poland (pl) None specified
User level 0
 
Posts: 8
Joined: 29 Aug 2011, 12:45
Last Visit: 12 Jul 2012, 12:06
Online: 2h 33m 22s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Szkoda, że bardziej nie możemy Ci pomóc - bo reinstall tak naprawdę to ostateczna sprawa :-)
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

o tym to wiem niestey, narazie bede gral przez vmware :)

-- 31 Sie 2011, 17:35 --

o tym to wiem niestey, narazie bede gral przez vmware :)
User avatar
akwarium14 Poland (pl) None specified
User level 0
 
Posts: 8
Joined: 29 Aug 2011, 12:45
Last Visit: 12 Jul 2012, 12:06
Online: 2h 33m 22s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Pobrałem grę Giana Sisters ze strony i mi nie działa, pojawia się czarny ekran i nic. Zresztą inne gry też nie działają te pobrane ze strony. Bo miałem na dysku ściągane wersje ok roku temu i te mi śmigają.
User avatar
nenek133 Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 28 Oct 2011, 20:46
Last Visit: 18 Jan 2013, 07:58
Online: 9h 7m 15s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Czy wszystkie exeki v2.5 tak samo się zachowują, tzn. pojawia Ci się czarny ekran ?
Czy też dzieje się coś innego ?
No i jakiego używasz antywira ?
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Antywira nie używam pobrałem dla porównania 5 gier i po włączeniu pojawia się tylko czarne tło
User avatar
nenek133 Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 28 Oct 2011, 20:46
Last Visit: 18 Jan 2013, 07:58
Online: 9h 7m 15s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

masz jeszcze te półroczne?
Podaj no nazwy - czy to były v2.0 ?
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

A ja myślałem, że tyko problemy z exekami mają "zatwardziali" użytkownicy Windows XP :haha:
User avatar
ihtius Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2387
Joined: 03 Jan 2011, 19:33
Last Visit: Yesterday, 20:11
Online: 62d 4h 20m 38s
Location: Lublin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 633
Ojciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec Chrzestny

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

A mówiłem, że na XP wyśmienicie działają - u większości :hee:
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

0012.Brian.The.Lion.(1994)(PSYGNOSIS).Win7-TheCompany nie wiem czy o to chodzi, bo za bardzo nie wiem jak sprawdzić wersję tych gier

-- 03 Lis 2011, 14:29 --

http://www.sendspace.pl/file/c8ad3b0a1346c255134e9fe Anthrox trzymaj jedną grę, przepraszam za posta pod postem ale nie znalazłem opcji edytuj ;)
User avatar
nenek133 Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 28 Oct 2011, 20:46
Last Visit: 18 Jan 2013, 07:58
Online: 9h 7m 15s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Spróbuj jeszcze usunąć konfigi z AppData->Local->TheCompany i odpal jeszcze raz exeki (te nowe).
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Usunięcie tych plików nic nie dało :-|
User avatar
nenek133 Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 28 Oct 2011, 20:46
Last Visit: 18 Jan 2013, 07:58
Online: 9h 7m 15s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Na jakiej partycji masz system i jaki ma rozmiar ta partycja (ilość wolnego miejsca).
:-)
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

PreviousNext

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests