Exeki nie działają pod WIN7

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Windows jest na partycji c. Partycja ta ma prawi 10 giga aktualnie wolnego miejsca.
User avatar
nenek133 Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 28 Oct 2011, 20:46
Last Visit: 18 Jan 2013, 07:58
Online: 9h 7m 15s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

A próbowałeś uruchomić exeki w trybie awaryjnym ?
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Po uruchomieniu gry i wciśnięciu f12 i zmianie rozdzielczości z największej na najmniejszą gry działają. Lecz to trzeba zmienić przy każdym uruchomieniu gry.
User avatar
nenek133 Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 28 Oct 2011, 20:46
Last Visit: 18 Jan 2013, 07:58
Online: 9h 7m 15s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Czyli bałagan ze sterami grafy/monitora ?
A tak wogóle, jeśli to nie tajemnica, jaki masz konfig kompa ?
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

AMD Athlon 64 x2 4200+ (2,2 GHz) 3 giga ramu ddr2 karta zintegrowana: GeForce 6100 nForce 405
User avatar
nenek133 Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 28 Oct 2011, 20:46
Last Visit: 18 Jan 2013, 07:58
Online: 9h 7m 15s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

A masz zainstalowane DirectX 9 ?
To tez może powodować problemy jak tego nie masz.
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Właśnie pobieram zobaczymy czy pomoze directx

-- 04 Lis 2011, 19:50 --

Po zainstalowaniu directa, gra uruchamia się dopiero po zmianie ustawień przez wciśnięcie klawisza f12 więc to nic nie dało :nie:
User avatar
nenek133 Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 28 Oct 2011, 20:46
Last Visit: 18 Jan 2013, 07:58
Online: 9h 7m 15s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Pytanie, co konkretnie zmieniasz pod f12 - bo wiadomo że exeki jednak działają, skoro możesz się dostać w opcje ;)
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

w ustawieniach display 1280x1024 zmieniam na 640x480 i wtedy gra działa
User avatar
nenek133 Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 28 Oct 2011, 20:46
Last Visit: 18 Jan 2013, 07:58
Online: 9h 7m 15s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Dziwne, nie masz antywira, rozdziałka strandardowa - exek nie powinien kaprysić. A firewalla tez żadnego nie masz ?
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Na drugim komputerze w domu- laptopie o podobnej konfiguracji trochę mocniejsza karta graficzna, i również na windows 7 gry chodzą bez problemu. Tylko na stacjonarce coś marudzą.
User avatar
nenek133 Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 28 Oct 2011, 20:46
Last Visit: 18 Jan 2013, 07:58
Online: 9h 7m 15s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Z drugiej strony exeki umożliwiają zapis konfiga. Ustawisz raz, zasejwujesz w zakładce Configurations i gra muzyka ;)
Chyba że jeszcze spróbujesz w zakładce filter ustawić "NullFilter" zamiast scale 2x i spróbować odpalic w max rozdziałce.
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Link do konfiguracji nowej wersji :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 016a4.html

Link do konfiguracji starszych wersji gier:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 668c3.html

-- 04 Lis 2011, 21:23 --

Akurat nie miałem tam ustawionych scale 2x tylko 4x
User avatar
nenek133 Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 28 Oct 2011, 20:46
Last Visit: 18 Jan 2013, 07:58
Online: 9h 7m 15s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

I nie wywala Ci żadnego błędu ??
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Jeżeli zmniejszę do tej najmniejszej rozdzielczości to gra chodzi bez żadnych błędów
User avatar
nenek133 Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 28 Oct 2011, 20:46
Last Visit: 18 Jan 2013, 07:58
Online: 9h 7m 15s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Dziwne, bo powinno się z automatu ustawiać scale 2x. A pytam czy nie wywala ci jakiegoś komunikatu po uruchomieniu exeka (a na to mi wygląda).
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

D3D scale4x tak jest standardowo a na 2x i czy nullfilter nie chciała gra się uruchamiać
User avatar
nenek133 Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 28 Oct 2011, 20:46
Last Visit: 18 Jan 2013, 07:58
Online: 9h 7m 15s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

EXE'k ustawia się na scalex2 standardowo - w update chcemy z tego zrezygnować dając filtr null.
Twoja rozdzielczość to rozumiem 1280x1024 - wiele osób na niej testowało exeki i nie miało problemów. Jedynie z czym był problem to z pewnymi rozdzielczościami, które występują na laptopach.
Jak dla mnie exeki bezpośrednio nie są nadal winne - to kwestia sprzętu :-)

BTW - skoro tylko z obrazem miałeś kłopot, mogłeś napisać, że dźwięk jest - ułatwiłoby nam to pomoc...
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Coś musi być na stacjonarce bo na lapku tak jak wspominałem uruchamiają się bez problemu, ale przestawiam rozdzielczość klikam save i gramy ;)
User avatar
nenek133 Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 28 Oct 2011, 20:46
Last Visit: 18 Jan 2013, 07:58
Online: 9h 7m 15s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Na moje oko masz zaśmiecony sys (gdzieś tak już w pobilżu groźby reinstalki), albo coś jest nie tak ze sterami do karty graficznej. No i ciągle mnie zastanawia że z automatu masz D3D....
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

PreviousNext

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests