Exeki nie działają pod WIN7

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Witam
posciągałem pare exeków z waszej strony i wszystko bylo ok.
Na innej stronie ( http://peb.pl/inne-gry/788743-hf-klasyk ... la-pc.html ) znalazlem inne exeki , jest tam kilka gierek których nie ma do pobrania na stronie a mnie interesują , niestety gdy je z tamtąd pobiore , wypakuje , to ..... nic . Chcęuruchomic i nic sie nie dzieje , nawet ekran nie mignie , nic nie wyskakuje , kompletne zero.

o co chodzi ??

dlaczego na stronie nie zamieszczace wszystkich gier ( traps n tresure , fire and ine , sydicate , golden axe , inne ) a mozna je pobrac gdzie indziej ?? czy to moze nie wasza robota ??
User avatar
orkat Poland (pl) None specified
User level 0
 
Posts: 3
Joined: 29 Dec 2010, 20:27
Last Visit: 30 Dec 2010, 15:31
Online: 1h 1m 4s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działająpod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Problem w tym,że pobrałeś starsze wersje exeków które mogą nieprawidłowo działać pod win7.
A czy te które są na stronie głównej działają ci prawidłowo ?

Te gry które wymieniłeś,będą dostępne w późniejszym czasie już w nowszej wersji działającej prawidłowo pod win7.

Nie jestem w stanie określić kiedy to nastąpi,to już zależy od Anthroxa.
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: Yesterday, 16:26
Online: 131d 9h 44m 5s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działająpod WIN7

Post IP: rejestrowane!

te ze strony głównej dzialaja ale jest ich mniej niz na pebie czy chomikach , np toki itp itd
User avatar
orkat Poland (pl) None specified
User level 0
 
Posts: 3
Joined: 29 Dec 2010, 20:27
Last Visit: 30 Dec 2010, 15:31
Online: 1h 1m 4s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działająpod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Tak jak napisałem,to stare wersje exeków,które zostaną wcześniej czy później na nowo wydane.
Możesz jeszcze spróbować uruchomić je w trybie zgodności z win xp i ustawiając (jeśli nie podziała) uruchom w rozdzielczości 640*480,choć wątpię żeby zadziałały.
Z ciekawości sam sprawdzę.

[EDIT]

Tak jak przypuszczałem,ściągnąłem jedną z paczek z peb i niestety nawet w trybie zgodności nie ruszyły :-(
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: Yesterday, 16:26
Online: 131d 9h 44m 5s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

I nie ruszą niestety, pamiętam Antkowi to testowałem dawno temu, one po prostu próbują zapisać swoje dane w lokacji która na Win7 nie istnieje ;)
Amiga trwa i trwa mać!

Image
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6579
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Oraz odwołują się do modułów kernela które MOCNO uległy zmianie.
Szansa na odpalenie takiego exeka jest jak 1 do 1000

Może mi ktoś przesłać spis starych exeków, które nie zostały odnowione ?
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11071
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 20:05
Online: 261d 1h 9m 28s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Ja nie mogę nawet zainstalować ;( Ściągnęłem Yo!Joe wczoraj (specjalnie sie rejestrowałem w związku z moim problemem) i nie mogę uruchomic instalatora ;/ Windows 7 Pro X64
User avatar
olahughson Poland (pl) None specified
User level 0
 
Posts: 5
Joined: 18 Feb 2011, 22:22
Last Visit: 08 Oct 2011, 21:21
Online: 2h 10m 14s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

To nie instalator,uruchamiasz i grasz.Spróbuj odpalić exeka z uprawnieniami Administratora,jeśli to nie pomoże uruchom go w trybie awaryjnym systemu.
Napisz jaki rezultat dały te próby.
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: Yesterday, 16:26
Online: 131d 9h 44m 5s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

olahughson cos musisz miec nie tak z systemem, ja mam win 7 x64 i nie mialem jeszcze najmniejszego problemu z exekami
User avatar
Pancio Netherlands (nl) Male
Legenda
 
Posts: 1507
Joined: 27 Jun 2010, 03:34
Last Visit: Yesterday, 23:39
Online: 1272d 19h 25m 53s
Location: Rotterdam
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 988
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

olahughson wrote:Windows 7 Pro X64

Orginał czy pirat? Bo piratom nie pomagamy! :lol2: :lol2:
Tracimy pieniądze nie przez piratów, ale dlatego, że ludzie nie kupili naszej gry. - CD Projekt RED
User avatar
esial Russia (ru) Male
Legenda
 
Posts: 502
Joined: 11 Jun 2010, 20:52
Last Visit: 20 May 2014, 15:00
Online: 23d 2h 20m 50s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 421
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

roki76 wrote:Spróbuj odpalić exeka z uprawnieniami Administratora,jeśli to nie pomoże uruchom go w trybie awaryjnym systemu.Napisz jaki rezultat dały te próby.


Nie działa z administratora.
Tryb awaryjny? Jakbym chciał wyłaczać wszystkie inne aplikacje aby pograć, to bym sobie właczył moją CDTV, a nie pozbawiał sie możliwości jednoczesnego kontaktu z innymi. [Wiem, moge wtedy właczyć inne programy, ale najpierw musze je wyłaczyć.]

Pancio wrote:olahughson cos musisz miec nie tak z systemem, ja mam win 7 x64 i nie mialem jeszcze najmniejszego problemu z exekami


Nie wiem, ja na XP gralem w gry dosowe bez dosboxa a tu mi to nie dziala :D

esial wrote:Orginał czy pirat? Bo piratom nie pomagamy! :lol2: :lol2:


1.Oryginal.
2.[moje prywatne zdanie]Nie istnieje "piractwo komputerowe", są tylko kreatury zbyt chciwe, aby nazywać je ludźmi.[/moje prywatne zdanie]
User avatar
olahughson Poland (pl) None specified
User level 0
 
Posts: 5
Joined: 18 Feb 2011, 22:22
Last Visit: 08 Oct 2011, 21:21
Online: 2h 10m 14s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Cześć Ola! Witamy następnego PPAowca ;)

No cóż tu doradzić, mi na Win7 x64 działają... pojawia Ci się jakiś komunikat? Jaki masz antywirus czy inne programy anti-malware itp?
Amiga trwa i trwa mać!

Image
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6579
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Shoonay wrote:Cześć Ola! Witamy następnego PPAowca ;)

No cóż tu doradzić, mi na Win7 x64 działają... pojawia Ci się jakiś komunikat? Jaki masz antywirus czy inne programy anti-malware itp?


Hej ;)

Mam tylko Avasta.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
olahughson Poland (pl) None specified
User level 0
 
Posts: 5
Joined: 18 Feb 2011, 22:22
Last Visit: 08 Oct 2011, 21:21
Online: 2h 10m 14s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

olahughson wrote:Tryb awaryjny? Jakbym chciał wyłaczać wszystkie inne aplikacje aby pograć, to bym sobie właczył moją CDTV, a nie pozbawiał sie możliwości jednoczesnego kontaktu z innymi. [Wiem, moge wtedy właczyć inne programy, ale najpierw musze je wyłaczyć.]


Łejt, my pomagamy Ci znaleźć PRZYCZYNĘ - normalnie do działania exeków nic nie trzeba wyłączać, więc Twoje stwierdzenie jest chybione.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11071
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 20:05
Online: 261d 1h 9m 28s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

olahughson wrote:Mam tylko Avasta.
Którą wersję konkretnie? Bo w ostatnich wersjach od 5.0, przez 5.1 po betę 6.0 tak namieszali że na ich forum dwoi się i troi od raportów marudzących ludzisk ileż to programów nie działa... na Twoim miejscu poszukałbym w logach/kuferku avasta czy coś nie wpisało tego EXEka na listę zabronionych aplikacji, jeśli nic tam nie znajdziesz wymuszenie na nim żeby uznał EXEk za bezpieczny aż wreszcie wyłączenie kolejnych shieldów żeby sprawdzić co go blokuje.
Chociaż ja stawiam na to że Avast sandboxuje Ci EXEk a temu to się nie podoba bo w piaskownicy nie ma jak zapisać swojej konfiguracji.

No i wreszcie jak dojdziesz że (jeśli) to Avast i który shield to robi, wypadało by to zgłosić u nich na forum:
http://forum.avast.com/index.php?board=2.0
Amiga trwa i trwa mać!

Image
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6579
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Shoonay wrote:No i wreszcie jak dojdziesz że (jeśli) to Avast i który shield to robi, wypadało by to zgłosić u nich na forum:
http://forum.avast.com/index.php?board=2.0


no i oczywiscie zameldowac nam tutaj co by na przyszlosc bylo wiadomo
User avatar
Pancio Netherlands (nl) Male
Legenda
 
Posts: 1507
Joined: 27 Jun 2010, 03:34
Last Visit: Yesterday, 23:39
Online: 1272d 19h 25m 53s
Location: Rotterdam
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 988
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Shoonay wrote:Którą wersję konkretnie? Bo w ostatnich wersjach od 5.0, przez 5.1 po betę 6.0 tak namieszali że na ich forum dwoi się i troi od raportów marudzących ludzisk ileż to programów nie działa... na Twoim miejscu poszukałbym w logach/kuferku avasta czy coś nie wpisało tego EXEka na listę zabronionych aplikacji, jeśli nic tam nie znajdziesz wymuszenie na nim żeby uznał EXEk za bezpieczny aż wreszcie wyłączenie kolejnych shieldów żeby sprawdzić co go blokuje.
Chociaż ja stawiam na to że Avast sandboxuje Ci EXEk a temu to się nie podoba bo w piaskownicy nie ma jak zapisać swojej konfiguracji.


1. Wersja 5.1.889
2. W logach nic nie widzę. Powyłączałem wszyskie osłony i nic, nadal to samo.
3. Jakie wymuszenie? Zresztą przeskanowałem i nie wykrył nic.
User avatar
olahughson Poland (pl) None specified
User level 0
 
Posts: 5
Joined: 18 Feb 2011, 22:22
Last Visit: 08 Oct 2011, 21:21
Online: 2h 10m 14s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Wątpię by Avast był tu przyczyną nieodpalania się exeków,zresztą łatwo to sprawdzić-uruchamiając exeka w trybie awaryjnym.Jeśli się uruchomi,to coś jednak w systemie blokuje,jeśli zaś się nie odpali to coś masz nie tak w systemie,a podejrzewam że i w awaryjnym też nie uruchomisz exeków.
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: Yesterday, 16:26
Online: 131d 9h 44m 5s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

Hej ludzie. Widzę, że nie jestem jedyny.
Może z tej strony.....:
podajcie wszystkie lokalizacje jakie tworzą exeki. Sprawdzimy czy je mamy.
Wiem, że exeki na pewno mają jakiegoś if'a i w razie potrzeby tworzą od nowa ale proszę podajcie listę.
AMIGA RULEZ
piecety walą sandałem
User avatar
SARTAM Poland (pl) Male
User level 3
 
Posts: 211
Joined: 13 Jul 2010, 21:37
Last Visit: 14 Jan 2018, 00:35
Online: 7d 21h 3m 8s
Location: Poznań
Lamps demolished: 2162 (+1504)
Reputation point: 388
Boss doradcówBoss doradcówBoss doradcówBoss doradców

Re: Exeki nie działają pod WIN7

Post IP: rejestrowane!

No właśnie, mi za pierwszym razem wszystkie EXE-ki uruchamiały sie bez problemu, po przeniesieniu do innego katalogu nic mi sie juz nie uruchamia (win764bit) Nie wiem o co chodzi...
User avatar
marcopolo26 Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 3
Joined: 18 Jan 2011, 15:02
Last Visit: 05 Jan 2018, 19:47
Online: 7h 43m 23s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests