Ishar 2 import

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Nie zrozumiałem - że zwykła wersja FDD AMI wspiera import save z wersji PC, czy że exek nie wspiera savów z wersji FDD AMI?
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Wersja Exekowa ishara quadrilogy z tej strony ma nie działajacy import . W Wersji exekowej ishar 1 jak zrobi sie sejw i włączy sie wersje Exekowa ishar 2 i chce sie zroibc import to nie działa(z gwiazdka) . Zamieściłem filmik na YT link podany wyżej :) . Po imporcie 5 osobowa druzyna na levelu 0 bez twarzy , zycia i imion. W filmiku wpierw odpalam ishara 1 i robie sejw a pozniej odpalam ishara 2 i robie import :) - wszystko tam jest pokazane.

a to co pisałem o wersji amiga i pc to tylko dodatkowy experyment , próbowałem teorii kolegi Anthrox'a który napisałęm czy próbowałem sejwy wymieniac miedzy Exekowa wersja a tą z PC(dos box) ale widze że zle zrozumiałem odpowiedz
User avatar
ravencrest Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 20
Joined: 15 Sep 2011, 18:43
Last Visit: 26 Feb 2013, 09:32
Online: 8h 36m 6s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 25
Dimitri

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

No to odpowiedz jeszcze raz na pytanie, czy robiąc na zwykłej amigowej wersji (WinUAE) save z Ishar 1, a następnie inportując go do Ishara 2 działa to.
Jeżeli działa, to wymienię wersję gry, jaka siedzi w EXE :-)
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Zrobiłem tak wersja ishara 1 ECS z emu paradise i wersja Ishara 2 z Amiga island (tam tylko jedna była do wyboru) i działa :D , a oto efekt :

http://imageshack.us/photo/my-images/46 ... uuljw.jpg/

-- 15 Lis 2011, 12:59 --

Hej Anthrox daj znac jak bedzie dostepną nowa kompilacja Ishara :)
User avatar
ravencrest Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 20
Joined: 15 Sep 2011, 18:43
Last Visit: 26 Feb 2013, 09:32
Online: 8h 36m 6s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 25
Dimitri

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

I tak przygotowany save na dwójce mimo wszystko nie ruszy?
Ciekawe!
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

jak
Anthrox wrote:I tak przygotowany save na dwójce mimo wszystko nie ruszy?
Ciekawe!


Co masz na myśli ??? bo nie rozumiem. Wyżej napisałem że uruchomiłem pod winuae ishara 1 zaimportowałem do Ishara 2 i działa normlanie import. Teraz czekam na wymiane wersji ishara :) .
User avatar
ravencrest Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 20
Joined: 15 Sep 2011, 18:43
Last Visit: 26 Feb 2013, 09:32
Online: 8h 36m 6s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 25
Dimitri

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Myślałem, że wystarczy wymienić tylko Ishara 1, a Ishara 2 obecnego w exeku zostawić w spokoju.
Żadna z wersji exekowej nie jest kompatybilna z wersją z emu paradise/emu island ?

Co mam na mysli:
- zrobic save w Ishar 1 z emu paradise - sprobowac zaimportowac do Ishara 1 / 2 w wersji exe.
- zrobić save w Ishar 2 z emu island - sprobowac zaimportowac do Ishara 1 / 2 w wersji exe.

Jeżeli możesz - zrób ten ostatni test, abym wiedział w jakim kierunku iść.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

A wiec tak :) jestem po testach :
-zrobiłem sejw w wersji ishar 1 wersja ECS (pod winuae) pobrane ze strony emu paradise
-odpaliłem ishara 2 z wersji Exekowej i wczytałem sejw bez problemu , tuaj widac rezultat :
http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... tuuyl.jpg/
-odpalilem tez Ishar 1 wersja exekowa i sprawdzilem czy sejw dziala , tez działa :)
-odpalilem Ishar 2 (winuae) amiga isnland zrobilem sejw
-odplailem Ishar 2 exekowy i wczytalem sejw z ishara 2 amiga island , działa
-jedynie co mnie zastanawia to w ishar 2(amiga island) pod winuae gra sie wiesza jak wchdoze do tawerny, ale moze to wina złych romów albo , za malej ilosci ramu , bo praktycznie malo co ustawialem wszystko na szybkiego w tym emulatorze :) , wiec mam nadzieje ze to nie wadliwa wersja
User avatar
ravencrest Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 20
Joined: 15 Sep 2011, 18:43
Last Visit: 26 Feb 2013, 09:32
Online: 8h 36m 6s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 25
Dimitri

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Haha, to po części nawet nie ma co naprawiać, a przygotować po prostu sejw na wersji dyskietkowej a potem podmienić w exe :hee:
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Czekam na nowa paczke ishara :D ,A właśnie jest możliwość dorzucenia jako bonus do paczki :) wersji Ishara 2 amiga 500 . Tak z ciekawosci bo grafiki troche inne , i wogóle tak kiedyś grałem w tą wersje :) , dajcie znać jak bedzie gotowa nowa paczka .
User avatar
ravencrest Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 20
Joined: 15 Sep 2011, 18:43
Last Visit: 26 Feb 2013, 09:32
Online: 8h 36m 6s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 25
Dimitri

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Po prostu mówimy wtedy o wersji ECS.
Bo na Amigi powstawały max 3 wersje:

- ECS
- AGA
- CD32

Może akurat problemy były z wersją AGA, a na ECS działa.
Bez dokładniejszych testów się niestety nie obejdzie i potrzebuję odpowiednich betatesterow d otego. Bo sam Ishara nie przetestuje.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

a jakie wersje sa aktualnie w Exeku ????
Ishar 1 ECS ???? jezeli sie nie myle
a ishar 2 AGA ??? ale dziwne bo ma w intrze muzyke z wersji PC , tzn na amidzie 500 byla inna muzyka jak bylo intro to myslalem ze w wersji AGA jest taka sama . Może poprostu do istniejacej paczki dorzucic jako bonus w postaci ishara 2 ECS bedzie 5 in 1 i wsio :) .
User avatar
ravencrest Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 20
Joined: 15 Sep 2011, 18:43
Last Visit: 26 Feb 2013, 09:32
Online: 8h 36m 6s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 25
Dimitri

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Co do jedynki - musiałbym zerknąć.
Dwójka została wymieniona na ECS, ponieważ na razie w wersji AGA mimo, że jest ładniejsza jest błąd, który uniemożliwia jej ukończenie.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

To coś jest nie tak :) popatrz na zdjecie , wersja ishara 2 w paczce jest za ładna graficznie jak na ECS, w paczce siedzi wersja AGA.

http://imageshack.us/f/249/testqa.jpg/
User avatar
ravencrest Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 20
Joined: 15 Sep 2011, 18:43
Last Visit: 26 Feb 2013, 09:32
Online: 8h 36m 6s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 25
Dimitri

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

problem rozwiązany więc temat zamykam, w razie jakichkolwiek problemów piszcie wiadomość, a znów go otworze
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3375
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: 07 Oct 2017, 16:55
Online: 48d 7h 8m 1s
Location: Legnica
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1626
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Previous

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests