Ishar 2 import

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Hej , jak w wersji ishara z tej stron(the company) :) przeniesc sejwy i zrobic import w ishar 2 . Sejwy są w appdata\local\the company\quadrilogy\2.5.0.1\modified\sysdrive\game\ROH\tu są sejwy , zarówno z ishara 1 jak i ishara 2 (klikam na dobra ikone w grze "I -> II ") . Zauwazylem ze sejwy maja troche inny fromat te z jedynki maja xxx.SAV a z dwojki xxx.sav , probowalem zmieniac SAV na sav ale nic nie dało file not found . Komus sie udało :) ???
import to fajna sprawa bo w jedynce sa szkoly podnoszenia atrybutów a zauwazylem ze w wersji pecetowej jak podnioslem atrybuty np sile i przenioslem postac do ishara 2 to mial te wartosci podniesione :D
User avatar
ravencrest Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 20
Joined: 15 Sep 2011, 18:43
Last Visit: 26 Feb 2013, 09:32
Online: 8h 36m 6s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 25
Dimitri

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

po odpaleniu gry wciśnij * na numerycznej - wielkość rozszerzenia na końcu nie powinna mieć znaczenia - to nie unix ;)
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11098
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 04:51
Online: 261d 17h 30m 39s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

No wszystko ładnie pięknie... a dział powitań zaliczyłeś? :mrgreen:
Elemelek Mistrz w układaniu butelek.

Image
User avatar
Elmek13 Poland (pl) Male
Dowódca Kasztanów
 
Posts: 2504
Joined: 01 Jun 2010, 11:57
Last Visit: Today, 07:53
Online: 22d 3h 45m 2s
Location: Łódź
Lamps demolished: 1245 (+1008)
Reputation point: 801
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

zrobiłem trick z gwazdka :) , gra jeszcze raz sie uruchomila z pokazywka , jak wybralem import to znalazlo plik po chwili wczytalo : 5 osobowa dryzyny bez twarzy , brz paskow zycia i imion. Dało sie wejsc w kieszen i pisalo u kazdego level 0 knight errant (5 klonów ) :)
User avatar
ravencrest Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 20
Joined: 15 Sep 2011, 18:43
Last Visit: 26 Feb 2013, 09:32
Online: 8h 36m 6s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 25
Dimitri

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Popsułeś. :haha: :haha:
Elemelek Mistrz w układaniu butelek.

Image
User avatar
Elmek13 Poland (pl) Male
Dowódca Kasztanów
 
Posts: 2504
Joined: 01 Jun 2010, 11:57
Last Visit: Today, 07:53
Online: 22d 3h 45m 2s
Location: Łódź
Lamps demolished: 1245 (+1008)
Reputation point: 801
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Elmek13 wrote:No wszystko ładnie pięknie... a dział powitań zaliczyłeś? :mrgreen:


Ok Elmek. Tym razem się odezwę. Prosto i konkretnie.
Przestań nam użytkowników straszyć. Oczywiście miło jak nowicjusz ładnie się przywita i opisze, ale nie jest to obowiązkowa konieczność. Wiele użytkowników nowych, którzy na wstępie nie szorują do działu powitań, w nowych tematach pisze rzeczowo i konkretnie na dany temat. Czasem, nasza pomocna dłoń na wstępie ,może ich tylko bardziej zachęcić do częstego zaglądania. A tymczasem ty wpadasz i ganiasz każdego nowego w każdym temacie.
Nie mówię, że nie masz do tego prawa, w końcu jesteś tym "dowódcą kasztanów".
Niemniej, można to robić w bardziej przyjazny sposób, a ty robisz to tak jakbyś łapał za frak i sruu "spadaj do powitań". Takie ignorowanie problemu nowego użytkownika na wstępie i gonienie go zdaniem "dział powitań zaliczyłeś?" może tylko go zniechęcić na samym początku.
Ktoś nowy napisze,problem zostanie omówiony i wtedy ładnie poproś o napisanie w Twoim dziale.
User avatar
Rekkimaru Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 1545
Joined: 11 Sep 2010, 14:55
Last Visit: Today, 03:46
Online: 86d 12h 34m 25s
Location: Netherrealm
Highscores: 5
Lamps demolished: 820 (+974)
Reputation point: 722
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Jakby Elmek ich nie gonił, to by w ogóle się nie witali.
To jest na swój sposób jak wbijasz do kogoś na chatę bez pukania :hee:
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11098
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 04:51
Online: 261d 17h 30m 39s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Rekin nie histeryzuj, będzie chciał to się przeniesie do działu. Poza tym nie chwyciłem go za frak, tylko grzecznie poprosiłem, wyżej masz zwrot grzecznościowy. Ale dobła dobła, nie będę ich ganiał, od razu w drugim poście... góra w 3-cim. :mrgreen:

Ps. Happy? :mrgreen:
Elemelek Mistrz w układaniu butelek.

Image
User avatar
Elmek13 Poland (pl) Male
Dowódca Kasztanów
 
Posts: 2504
Joined: 01 Jun 2010, 11:57
Last Visit: Today, 07:53
Online: 22d 3h 45m 2s
Location: Łódź
Lamps demolished: 1245 (+1008)
Reputation point: 801
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

widzie ze dyskusja sie rozkreciła , szkoda tylko ze nie na temat :P , zobaczcie czy u was działa ten import . To w sumie pare sekund . Wystarczy włączyc ishara 1 i odrazu zapisac , nastepnie wlaczyc ishara 2 i zaimportowac :) . W wesji dosowej nie było porblemu . Więc jak tu nie działa to może zgłosić to do działu bugów

! Posprzątane, z racji, że miałeś rację - Rekkimaru
User avatar
ravencrest Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 20
Joined: 15 Sep 2011, 18:43
Last Visit: 26 Feb 2013, 09:32
Online: 8h 36m 6s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 25
Dimitri

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

mówimy o AmigaDOS czy DOS PC ?
Bo to zasadnicza różnica :-)
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11098
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 04:51
Online: 261d 17h 30m 39s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

wersja która działa to z dos boxa (wesja PC) , natomiast w której mi nie działa import to sciągnieta z tej strony "the company" czyli wersja amigowa :)
User avatar
ravencrest Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 20
Joined: 15 Sep 2011, 18:43
Last Visit: 26 Feb 2013, 09:32
Online: 8h 36m 6s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 25
Dimitri

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Specjalnie przeniosłem Twój temat do tegoż działu, bug został już zgłoszony przez ciebie. Dział "Bugs" przeznaczony jest dla userów z zagranicy. ;)
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

ravencrest wrote:wersja która działa to z dos boxa (wesja PC) , natomiast w której mi nie działa import to sciągnieta z tej strony "the company" czyli wersja amigowa :)

Hmmm, ktoś musiałby napisać jak to wygląda w "wersji dyskietkowej" z prawdziwej Amigi - teoretycznie powinno również działać, ale w praktyce nie zawsze.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11098
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 04:51
Online: 261d 17h 30m 39s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Nie wiem czy to pomoże ale nagrałem film i wrzuciłem na YT . Wygląda to tak odpalam Ishara 1 , nagrywam stan gry. Odpalam Ishar 2 wciskam gwiazdke "*" , gra sie restartuje i wtedy zaczynaja sie kwatki . Wpierw dzwiek sie psuje piszczy , gra widzi sejwy z ishara 1 , wiec moge podac nazwe pliku . Jak podaje to dzieją sie znowu fanaberie . Wszystko jest na filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=n17_zfgUios
User avatar
ravencrest Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 20
Joined: 15 Sep 2011, 18:43
Last Visit: 26 Feb 2013, 09:32
Online: 8h 36m 6s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 25
Dimitri

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Miganie ekranu nie jest niczym dziwnym, bo save wrzucane są do pamięci gry. Najlepiej byłoby wrzucić save zrobione na prawdziwej Amidze - tam wiem, że wspierane sa wersje za rowno z wersji ECS jak i AGA.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11098
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 04:51
Online: 261d 17h 30m 39s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Miganie ekranu to raczej żadne zmartwienie :) może migać , tylko czemu nie chce zaimportować drużyny do Ishara2
User avatar
ravencrest Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 20
Joined: 15 Sep 2011, 18:43
Last Visit: 26 Feb 2013, 09:32
Online: 8h 36m 6s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 25
Dimitri

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Inaczej: jak spróbujesz zaimportować save z exeka do wersji DosBox - działa ?
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11098
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 04:51
Online: 261d 17h 30m 39s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Anthrox wrote:Inaczej: jak spróbujesz zaimportować save z exeka do wersji DosBox - działa ?


Zrobiłem jak napisałeś odplaiłem ishara 1 (wersja amigowa z waszej strony) zrobiłem sejw , nastepnie przeniosłem do wersji pecetowej Ishara 2 pod dos boxa (wersja gry z GOG.com) . Ishar 2 znalazl sejwy odrazu ale po imporcie znowu ten sam błąd ktory był poprzednio. Piecio osobowa druzyna bez twarzy , imion ,zycia , kazdy level 0 :P . To musi coś być z tym sejwowaniem w isharze 1 (wersja "the company") musi coś źle zapisywac dane ze wszystko sie psuje.
User avatar
ravencrest Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 20
Joined: 15 Sep 2011, 18:43
Last Visit: 26 Feb 2013, 09:32
Online: 8h 36m 6s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 25
Dimitri

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

Jak dla mnie to jest brak wsparcia miedzy platformą Amiga >< PC.
Jeżeli wersja dyskietkowa na Amige radzi sobie z takim save'm to wtedy CFOU! coś spartowalił.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11098
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 04:51
Online: 261d 17h 30m 39s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Ishar 2 import

Post IP: rejestrowane!

O ile brak wsparcia miedzy wersja amiga i pc można darować , to czemu w wersjiaze zwyklej amigi dyskietowej ma działajacy import a wersja EXEkowa ishar quadrilogy z tej strony juz nie wspiera :) coś jest nie tak
User avatar
ravencrest Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 20
Joined: 15 Sep 2011, 18:43
Last Visit: 26 Feb 2013, 09:32
Online: 8h 36m 6s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 25
Dimitri

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests