Rodland

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

Rodland

Post IP: rejestrowane!

Po włączeniu trainera po zaliczeniu pierwszego etapu wywala do pulpitu. Po wyłączeniu trainera wywala mnie po wygraniu walki z bossem. 2x Windows 7 64 (stacjonarny i lapek), nie odnalazłem niestety informacji, która komórka jest błędnie adresowana i powoduje crasha. Czy ktoś miał podobny problem?.
system16.com amigaremix.com theisozone.com emuparadise.me
https://archive.org/details/consolelivingroom
User avatar
xittam Poland (pl) Male
User level 5
 
Posts: 562
Joined: 27 Nov 2012, 23:02
Last Visit: Yesterday, 22:06
Online: 9d 16h 48m 54s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 200
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: Rodland

Post IP: rejestrowane!

http://thecompany.pl/gra/Rod-Land

Rozumiem, że masz ten sam błąd co poprzednicy? (rozwiń usterkę)
Myślę, że będziesz mógł dostać exeka do przetestowania, czy błąd nadal występuje :-)
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Rodland

Post IP: rejestrowane!

czarny ekran przy próbie walki z bossem- z włączonym trainerem jak i bez niego. Nie można przeklikać tego etapu spacją.
system16.com amigaremix.com theisozone.com emuparadise.me
https://archive.org/details/consolelivingroom
User avatar
xittam Poland (pl) Male
User level 5
 
Posts: 562
Joined: 27 Nov 2012, 23:02
Last Visit: Yesterday, 22:06
Online: 9d 16h 48m 54s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 200
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: Rodland

Post IP: rejestrowane!

Ok, zerkam.
Jak coś będę miał do testów - skontaktuję się na PW z Tobą.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Rodland

Post IP: rejestrowane!

@ Anthrox.
just seen the comment you've made on "apidya" and i'll give "Rod-Land" a try and report back to this thread with the results! ;)
oh, as for the "gamepad" question, YES! :-)
i'm using one.
it's a ps3 RF pad (2.4ghz) that has a generic human interface (usb/hid) and required NO installation!
all the buttons and functions check out via "controller mapper" and "MAME 1.48" no sweat! :mrgreen:
(P.S. it's ROCK SOLID trying to post on these forums when i can't place INTERNAL "onsite ONLY" links) :dobani:
........
SKYNET wrote:@ Anthrox.
tylko widziałem komentarz wprowadzonych "Apidya" i dam "Rod-Land" spróbować i zgłoś się do tego wątku z wynikami! ;)
oh, jak na "gamepad" kwestii, YES! :-)
Używam jednego.
to ps3 RF pad (2,4 GHz), który ma ogólną ludzką interfejs (USB / HID) i nie wymaga żadnego montażu!
wszystkie przyciski i funkcje, sprawdzić poprzez "odwzorowujący regulatora" i "Mame 1,48" Nie ma sprawy! :mrgreen:
(P.S. on SOLID ROCK próbuje pisać na tym forum, kiedy nie mogę umieścić TYLKO wewnętrznych "na miejscu" Links) :dobani:


-- 14 Jun 2013, 10:36 --

:?: !! apologies for the double post, i'm NOT seeing any "edit original post" button!
...
okay, aside what's already stated in the "Rod-Land" comments (bugs) the "highscore" wouldn't remain saved after game was exited back to desktop and reloaded again...
trainer didn't seem to effect anything but firewall alert (comodo) was kicking off and requesting the "exe" to have an online connection so i denied it flat-out!
game appears to work to the "boss" point as mentioned by others here!
appreciate the work you all do here, looking forward to more...thanks! :-) ;)
........
item Rod-Land company.pl userbase bug feedback wrote:Anthrox

Ok, idę odświeżać do v2.6 - zapraszam na forum do tematu z tym błędem. Click

2013-01-06 14:23:14

chnn

Potwierdzam :(

2012-07-28 11:53:38

gothic24

Gra zacina się po 10 rundzie czyli spotkaniu z pierwszym bossem.. szkoda

2012-06-24 16:10:44
SKYNET wrote:Anthrox

Ok, I'm going to freshen v2.6 - look for the forum to the topic of this error. Click

2013-01-06 2:23:14 p.m.

chnn

Affirmative: (

2012-07-28 11:53:38

gothic24

The game stutters after round 10 or the first meeting with the boss .. injury

2012-06-24 4:10:44 p.m.
User avatar
amiga1200 United Kingdom (uk) Male
User level 0
 
Posts: 3
Joined: 09 Jun 2013, 03:14
Last Visit: 15 Jun 2013, 15:54
Online: 9h 14m 31s
Location: AMIGA ROM Operating System and Libraries 1985-1993 Commodore, Inc.
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Rodland

Post IP: rejestrowane!

amiga1200 wrote:have an online connection so i denied it flat-out!

This is md5 checksum verifier. Press DELETE to disable.

amiga1200 wrote:game appears to work to the "boss" point as mentioned by others here!

what happens after the boss? :-)
it works for me!
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Rodland

Post IP: rejestrowane!

^^ sorry, should've continued!
....
okay, i can still play the game but the BGM, SFX and GFX are a little stuttery, like a drop in FPS or something?!
......
weirdly, it's not just the rebuilds you do here that have a similar effect part way into the game. (Rod-Land so far)
...........
i've been getting self-contained coin-op "exe's" from a friend that start out okay but get jittery the further in (or really intense on-screen action)
.......
i'm not a coder or developer, hardware person by nature...
perhaps my computer is at fault?
i'm NOT running that much in the background aside the basics. (firewall, torrent client, etc...the usual)
the machine i have is an Hewlett packard (HP INTEL POS) dc5800 microtower, dual core CPU 3ghz, 2x 1g DDR ram and an NVIDIA 512m GFX card!
i know it should be enough but seriously, this machine has give me issues running "certain" programs....i was given it for FREE so i can't complain, it is better than my AMD mono core 1ghz (JCS javelin)
....
i can't think why i would get stutters after a certain point, my system resources aren't hogged by anything i don't know about! (1 - 4% max resource usage at any given time)
..........
thanks for what you all managed to accomplish so far and apologies i wasn't clear the first time around! :-E
SKYNET wrote:^^ Przepraszam, powinienem był nadal!
....
w porządku, mogę nadal grać w gry, ale BGM, SFX i GFX są trochę stuttery, jak kropla w FPS, czy coś?
......
dziwnie, nie jest po prostu odbudowuje robić tutaj, które mają podobną część sposób efekt w grze. (Rod-Land do tej pory)
...........
Byłem coraz samowystarczalny coin-op "exe" od znajomego, który rozpocznie się w porządku, ale dostać zdenerwowanie dalej w (lub bardzo intensywne działania na ekranie)
.......
Nie jestem programistą lub deweloper, osoba z natury ... hardware
być może komputer jest uszkodzony?
Nie uciekam, że dużo w tle bok podstawy. (firewall, torrent klienta, itp. .. zwykle)
Urządzenie mam jest Hewlett Packard (HP INTEL POS) dc5800 Microtower, Dwurdzeniowy procesor 3GHz, 2x 1g DDR RAM oraz karta NVIDIA 512m GFX!
Wiem, że to powinno wystarczyć, ale poważnie, ta maszyna ma dać mi problemów z systemem "pewne" programy .... i dostał go za darmo, więc nie mogę narzekać, to lepiej niż mój AMD mono rdzenia 1GHz (JCS oszczep)
....
i nie rozumiem, dlaczego nie mogę dostać zacina się w pewnym momencie, moje zasoby systemowe nie są hogged niczym nie wiem, o! (1 - 4% stopień wykorzystania zasobów Max w danym czasie)
..........
dzięki za to, co udało się osiągnąć wszystkie do tej pory, a przeprosiny i nie było jasne, po raz pierwszy w okolicy! :-E


-- 15 Jun 2013, 13:57 --

[edit]
thanks for the "md5" heads up.... ;)
User avatar
amiga1200 United Kingdom (uk) Male
User level 0
 
Posts: 3
Joined: 09 Jun 2013, 03:14
Last Visit: 15 Jun 2013, 15:54
Online: 9h 14m 31s
Location: AMIGA ROM Operating System and Libraries 1985-1993 Commodore, Inc.
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Rodland

Post IP: rejestrowane!

Old exe generation is based on WinUAE 1.6.1.
New generation is based on WinUAE 2.6.x
Could You upload your old exe?

Tips to improve FPS:
Press F12 and:
1. Change resolution to 640x480
Image

2. Change filters to another - my proposition:
a) d3d: AmigaGT (support your GFX card)
b) null filter
c) none
Image

3. Maybe change enabled to disabled option?
Image
Warning! If this option is default disabled you must add Direct9 libs.
Link: http://www.microsoft.com/en-us/download ... aspx?id=35
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Rodland

Post IP: rejestrowane!

zagrałem wczoraj w grę i u mnie działa bez problemu, zaraz spróbuję zarówno z trainerem jak i bez niego
Amiga: 500/500+/1200 i wiele inych... ;)
User avatar
santa13 Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2140
Joined: 06 Nov 2012, 02:06
Last Visit: Yesterday, 17:52
Online: 86d 16h 26m 9s
Location: Silesia
Highscores: 1
Lamps demolished: 1295 (+1112)
Reputation point: 758
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Rodland

Post IP: rejestrowane!

zwróć uwagę santa13, że rodland wspiera hiscore bez używania sgf / gwiazdki ;)
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Rodland

Post IP: rejestrowane!

Anthrox wrote:zwróć uwagę santa13, że rodland wspiera hiscore bez używania sgf / gwiazdki ;)

Mi nie działa highscore. Zakończyłem ostatnią walkę z bossem (naciskając spacje) i pojawił się napis gameover spróbuj jeszcze raz a potem w highscore zapisałem wynik.Czy tak trainer działa poprawnie ? Po ponownym uruchomieniu gry mojego wyniku nie ma ! Po za tym gra działa prawidłowo bo nie zawiesza się u mnie.
User avatar
ihtius Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2387
Joined: 03 Jan 2011, 19:33
Last Visit: Yesterday, 20:11
Online: 62d 4h 20m 38s
Location: Lublin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 633
Ojciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec Chrzestny

Re: Rodland

Post IP: rejestrowane!

Anthrox wrote:zwróć uwagę santa13, że rodland wspiera hiscore bez używania sgf / gwiazdki ;)


tak tak zauważyłem już wcześniej, u mnie gra działa bez zarzutu, zarówno bez jak i z trainerem, doszedłem do słonia czyli chyba trzeciego bossa, zapewne trzeba mu obciąć te szelki, ale już mi się nie chce :P trzeba się wyspać po pracy, a najlepszy wynik zapisał się i pozostaje tam gdzie ma być i nie kasuje się
Amiga: 500/500+/1200 i wiele inych... ;)
User avatar
santa13 Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2140
Joined: 06 Nov 2012, 02:06
Last Visit: Yesterday, 17:52
Online: 86d 16h 26m 9s
Location: Silesia
Highscores: 1
Lamps demolished: 1295 (+1112)
Reputation point: 758
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Rodland

Post IP: rejestrowane!

ihtius wrote:Mi nie działa highscore. Zakończyłem ostatnią walkę z bossem (naciskając spacje) i pojawił się napis gameover spróbuj jeszcze raz a potem w highscore zapisałem wynik.Czy tak trainer działa poprawnie ? Po ponownym uruchomieniu gry mojego wyniku nie ma ! Po za tym gra działa prawidłowo bo nie zawiesza się u mnie.

Jeżeli grałeś na wersji z trainerem - to na niej jest wyłączona możliwość zapisu hiscore - również dotychczasowe hiscore nie jest ładowane.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Rodland

Post IP: rejestrowane!

problem rozwiązany więc temat zamykam, w razie jakichkolwiek problemów piszcie wiadomość do mnie, innych moderatorów lub administratorów, a znów zostanie otwarty
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3375
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: 07 Oct 2017, 16:55
Online: 48d 7h 8m 1s
Location: Legnica
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1626
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests