Wasted Dreams i Frontier Elite 2

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

Wasted Dreams i Frontier Elite 2

Post IP: rejestrowane!

Witam :)

Frontier w pliku ma trojana.
Sprawdzałem na 2 komputerach i 2 programach antywirusowych.
Na jednym Avast kasuje plik od razu, na drugim NOD32 kasuje plik od razu.

Pamiętam, że jakieś dwa inne exeki też były z trojanem jednak teraz nie pamiętam które.
Czy to faktycznie są wirusy?
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Odnośnie Wasted Dreams sprawa wygląda tak, że przez kilka dni próbowałem sciągnąć tą grę.
Nawet pojechałem do kafejki gdzie mają 50mbitów i ssam tam masę rzeczy zawsze :P
ale niestety Wasted Dreams dochodzi do 65% i przerywa zawsze. Do tego leci z zawrotną prędkością 60kilo/s
co przy pliku ponad 300mb jest... takie sobie :D
Dałoby się coś z tym zrobić?

Dzięki z góry,

Kasztan Vato :)
User avatar
Vato Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 142
Joined: 12 Aug 2014, 13:00
Last Visit: 14 Aug 2015, 11:19
Online: 3d 14h 59m 2s
Location: Cieszyn, Bielsko-Biała
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Wasted Dreams i Frontier Elite 2

Post IP: rejestrowane!

Był gdzieś tu wątek o tym, że Antek wrzuca do gier keyloggery do wykradania naszych haseł na forum, ale Avast i NOD są tak dobre, że są w stanie to wykryć :hee:

A tak serio to Frontiera właśnie testowałem, Avast deepscan NIE wykrywa żadnych problemów, gra uruchamia się normalnie. Wasteland jeszcze mi się ściąga, dam zaraz znać co i jak.

-- 05 Wrz 2014, 13:24 --

Wasted Dreams ściągnięte w całości, Avast przeskanował i też nie wykrył trojanów, odpala się normalnie, średnia prędkść zasysania 747 KB/s, a były chwile że przekraczało megabajt na sekundę. :-)

-- 05 Wrz 2014, 13:26 --

Może być chyba tak, że przy 65% ściąganie przerywa Ci antywirus. Polecam sobie zaktualizować bazę wirusów, i nie wiem, może też Windowsa? No i zawsze można wyłączyć osłony w antywirze i ustawić sobie folder, który nie będzie przez niego skanowany, a w nim trzymać gry.
Last edited by ketyow on 05 Sep 2014, 12:27, edited 1 time in total.
A1200, Apollo 040/33@40 MHz, 32MB, 4GB HDD
Lenovo Y580, i7 3610QM, 8GB, GTX660M, Crucial M4 128GB SSD, Seagate 1TB, FHD
Gigabyte MA770-UD3, Phenom II @4,2GHz + Scythe GKC, 8 GB DDR2 Geil @960MHz, Radeon 4850 + Accelero S1, Chieftec 650W, Gladius M40
User avatar
ketyow Poland (pl) Male
User level 5
 
Posts: 543
Joined: 10 Apr 2011, 19:54
Last Visit: 19 Jan 2018, 21:47
Online: 39d 5h 17m 22s
Location: Gdynia
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 408
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Wasted Dreams i Frontier Elite 2

Post IP: rejestrowane!

Jedna, jedyna rada - dodawać do wykluczeń.
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Wasted Dreams i Frontier Elite 2

Post IP: rejestrowane!

NOD32 i Avast nie ma opcji wykluczeni dla tych plików.
Mam kilka komputerów i różne antywirusy i wszystkie mówią to samo.
Wasted Dreams nadal ssie mi 60kilo :(

Systemy mam czyste (robię z kompami od... od kiedy są) i nie mam syfu czy wirusów.

To niemożliwe, że tylko u mnie jest ten problem.

Jeśli zaś chodzi o Frontiera... oto dowód z jednego komputera, z NODa.
Plik spakowany RARem celowo bo kasowany jest dopiero po kliknięciu "scan",
czysty EXEc kasowany jest tak samo jednak od razu po otwarciu katalogu.

Mogę przesłać screena z innych kompów oraz innych antywirusów... zaufajcie, wynik jest identyczny.
Image

Jestem zmuszony grać w zmodyfikowaną wersję PC :D
http://frontier.klasyka.do.pl/download/index.htm
User avatar
Vato Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 142
Joined: 12 Aug 2014, 13:00
Last Visit: 14 Aug 2015, 11:19
Online: 3d 14h 59m 2s
Location: Cieszyn, Bielsko-Biała
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Wasted Dreams i Frontier Elite 2

Post IP: rejestrowane!

NOD32 i Avast na pewno mają funkcje dodawania do wyjątków bo kiedyś używałem tych programów ! I nie wydaje mi się aby w najnowszych wersjach tych funkcji nie było. One są tylko głębiej ukryte. Czasami rzeczywiście trudno dodać aplikacje do wyjątku bo to też mnie zawsze denerwuje i wnerwia jak to robię a program antywirusowy swoje robi. :-) ;) Pamiętam, że jakiś czas temu w Avascie jak klikałem aby dodać do wyjątku to okno się nie zamykało jakby się graficzny interfejs zaciął i dlatego odinstalowałem go.
Co warto jeszcze dodać, że exeki ściągane z tej strony na pewno nie mają wirusów!!!! to program antywirusowy interpretuje tak zachowania exeka, że widzi w jego pracy wirusa czy trojana !!! ;) :-)
User avatar
ihtius Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2387
Joined: 03 Jan 2011, 19:33
Last Visit: Yesterday, 20:11
Online: 62d 4h 20m 38s
Location: Lublin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 633
Ojciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec Chrzestny

Re: Wasted Dreams i Frontier Elite 2

Post IP: rejestrowane!

Nie wiem czemu ściąga Ci się tak wolno, ale to problem po Twojej stronie - u mnie szło migiem. Natomiast Avast na 100% ma opcję dodania całego folderu, który nie będzie skanowany oraz przy skanowaniu dodanie opcji "zapytaj", więc albo nie będzie skanował folderu z execami, albo każesz mu plików nie usuwać jak zapyta co z nimi zrobić. Mi kiedyś też jakieś trojany wykrywał, był też o tym cały temat.
A1200, Apollo 040/33@40 MHz, 32MB, 4GB HDD
Lenovo Y580, i7 3610QM, 8GB, GTX660M, Crucial M4 128GB SSD, Seagate 1TB, FHD
Gigabyte MA770-UD3, Phenom II @4,2GHz + Scythe GKC, 8 GB DDR2 Geil @960MHz, Radeon 4850 + Accelero S1, Chieftec 650W, Gladius M40
User avatar
ketyow Poland (pl) Male
User level 5
 
Posts: 543
Joined: 10 Apr 2011, 19:54
Last Visit: 19 Jan 2018, 21:47
Online: 39d 5h 17m 22s
Location: Gdynia
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 408
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Wasted Dreams i Frontier Elite 2

Post IP: rejestrowane!

OK ufam Wam :)
Dodam folder do białej listy :P
User avatar
Vato Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 142
Joined: 12 Aug 2014, 13:00
Last Visit: 14 Aug 2015, 11:19
Online: 3d 14h 59m 2s
Location: Cieszyn, Bielsko-Biała
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Wasted Dreams i Frontier Elite 2

Post IP: rejestrowane!

Problem występuje z exekami v2.5, v2.6 nie są już traktowane jako trojany przez większość popularnych aplikacji antywirusowych.
Jedyne co możemy zrobić, to zaktualizować exek, a na razie prace nad ulepszaniem poszczególnych tytułów zostały zatrzymane do czasu kupna nowego dysku twardego - co przypominam ma nastąpić na koniec września ;)
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Wasted Dreams i Frontier Elite 2

Post IP: rejestrowane!

Anthrox wrote:Problem występuje z exekami v2.5, v2.6 nie są już traktowane jako trojany przez większość popularnych aplikacji antywirusowych.
Jedyne co możemy zrobić, to zaktualizować exek, a na razie prace nad ulepszaniem poszczególnych tytułów zostały zatrzymane do czasu kupna nowego dysku twardego - co przypominam ma nastąpić na koniec września ;)


To do robienia exeków trzeba aż 6 TB'ajtowego dysku twardego ? To aż strach pomyśleć o innych wymaganiach takich exeków. :lol2: (Teraz Cię trochę powkuriwam ;) :haha: ) Wypierdol te zboczone hentaje to znajdzie się miejsce, albo kup taniej dysk zewnętrzny wiadomo o mniejszej pojemności i tam przeżuć te hentaje. W sumie nawet nie wiem co to są te hentaje, ale brzmią trochę sadomasochistycznie. :haha: :lol2:

-- 06 Wrz 2014, 20:41 --

Do Vato:
Co do antywirusów to Vato przyznam Ci rację bo dawno nie testowałem nowych wersji. Jak nawet jest opcja dodawania do wyjątków to i tak nie działa dla większości przypadków bo widocznie chronią interesy innych korporacji czy dużych firm. Więc jak nawet się doda jakiś program to i tak go blokują na przykład uszkadzając plik: G-data Internet security czy Arcabit internet security. Wyłączenie modułu antywirusowego nic nie daje bo i tak pliki nie startują, tracą ikonki i chyba są uszkodzone przez działanie antywirusa. I to mnie strasznie wk***ia bo kupuje taki pakiet a twórcy mówią mi w sposób ukryty co mogę robić a czego nie mogę robić blokując mi pewne aplikacje. :mad: :killer: Na pakiet NOD'a mnie nie stać bo jest za drogi, ale używając go kiedyś takich cyrków nie miałem. Nawet kiedy złapałem wirusa to pliki zawirusowane głownie to były "dll" program wyleczył mi je bez uszkadzania ich zawartości w 99 %. Wiadomo kilka plików się zjebało ale na tyle tysięcy zawirusowanych plików poradził sobie prawie bezbłędnie. Dlatego bardzo ten program mi się spodobał bo inne antywirusy chciały tylko usuwać te pliki. ;) :-)
User avatar
ihtius Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2387
Joined: 03 Jan 2011, 19:33
Last Visit: Yesterday, 20:11
Online: 62d 4h 20m 38s
Location: Lublin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 633
Ojciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec Chrzestny

Re: Wasted Dreams i Frontier Elite 2

Post IP: rejestrowane!

ihtius, mam darmowego Avasta, zabroniłem ruszać foldery z execami i ciastkami, nie mam problemu. Nie demonizować proszę :-)
A1200, Apollo 040/33@40 MHz, 32MB, 4GB HDD
Lenovo Y580, i7 3610QM, 8GB, GTX660M, Crucial M4 128GB SSD, Seagate 1TB, FHD
Gigabyte MA770-UD3, Phenom II @4,2GHz + Scythe GKC, 8 GB DDR2 Geil @960MHz, Radeon 4850 + Accelero S1, Chieftec 650W, Gladius M40
User avatar
ketyow Poland (pl) Male
User level 5
 
Posts: 543
Joined: 10 Apr 2011, 19:54
Last Visit: 19 Jan 2018, 21:47
Online: 39d 5h 17m 22s
Location: Gdynia
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 408
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Wasted Dreams i Frontier Elite 2

Post IP: rejestrowane!

Problem dotyczy niewspieranych już przez "Firmę" exeków v2.5.
Proszę czekać na aktualizację wskazanych gier do wersji v2.6.

Temat zamykam oraz przenoszę do "rozwiązanych problemów".

! W razie problemów lub dodatkowych pytań, prosimy o PW do załogi The Company - wątek zostanie ponownie otwarty.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests