Zool - nie działa zapisywanie stanu gry

Tematy z rozwiązanymi problemami. Spójrz najpierw w te tematy czy problem nie występuje u ciebie zanim założysz nowy temat.

Zool - nie działa zapisywanie stanu gry

Post IP: rejestrowane!

Nie mogę wczytać stanu gry w "Zool" - pokazują się jakieś paski na ekranie i gra się zawiesza. Gram w wersję AGA, z włączonym oszukańcem (AGA ma dodatkowe małe intro, więc zakładam, że może też różni się grafika w samej grze). Zapisywanie stanu gry jest konieczne ze względu na przegrzewanie się mojego komputera - niestety, Wasze gry są dla niego ciężkie... Jest co prawda wyjście w postaci przeskakiwania poziomów oszukańcem, ale wtedy bodaj będę miała niższy wynik i będzie nienaturalnie wyglądało w zrzutach ekranu...
Tak, jedną z rzeczy, które mnie do Was przyciągnęły, jest zbieractwo zrzutów ekranu - na moje nieszczęście kuzyn zapoznał mnie z D-Fend Reloaded i z czasem zbieranie ładnych zrzutków ekranku ;) stało się u mnie lekką manią, stąd też otwieranie przez DFR gier nie-DOS i nie-Scumm VM... (Da się wrzucić w DFR profile gier pod Windows, żeby mieć w jednym miejscu, tylko wtedy oczywiście trzeba "na piechotę" robić zrzuty ekranu.)

-- 05 Sie 2014, 10:55 --

P.S. Sprawdziłam i w wersji ECS też nie działa. Jakaś rada?
User avatar
Emu Poland (pl) Female
User level 1
 
Posts: 74
Joined: 19 Nov 2012, 09:25
Last Visit: 22 Dec 2017, 22:21
Online: 1d 2h 5m 19s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Zool - nie działa zapisywanie stanu gry

Post IP: rejestrowane!

Póki wiszę Ci jeszcze The Blues Brothers niech chłopaki tutaj mnie wyręczą i sprawdzą jak to u nich się objawia.
Może powiedz inaczej: czy na kilka SGF, które zrobisz część działa?
Bo SGF ma to do siebie, że czasami źle się "zrzuci" i niestety, ale trzeba się cofnąć do wcześniejszego SGF.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Zool - nie działa zapisywanie stanu gry

Post IP: rejestrowane!

Próbowałam kilka razy i za każdym razem przy próbie wczytania stanu gra się zawiesza. Zapisywałam w kilku miejscach: początek 2. poziomu, a potem to już w różnych tylko dla sprawdzenia. W sumie ok. 5-6 prób - może nie jakoś bardzo dużo, ale niestety 100% niepowodzeń. :(
A propos, jak tam BB? ;)

P.S. Wypróbowałam sobie Zoola 2 - zawsze uważałam, że ma gorszą grafikę niż "jedynka" (choć nie znam dobrze tej gry, lata temu w wersji DOS miałam tylko "jedynkę"), ale nie aż taką złą (i do tego jest "Zoolinka", hurra, baby rządzą! Mam obsesję na punkcie "Społecznej i Kulturowej Obecności Kobiet" i zawsze jeśli tylko była taka możliwość, wybierałam w grach żeńskie postacie). Problem z zapisywaniem stanu gry tu może mieć gorsze skutki, bo oszukaniec dla tej gry, jeśli się nie mylę, nie ma opcji przechodzenia na następny poziom... W Zoolu 1 to bardzo przydatne; już się pogodziłam z tym, że muszę tej opcji używać zamiast zapisywania i tyle.

P.S.2 W okienku przy otwieraniu gry jest opis klawiszy do "oszukańca", jest też napisane, że F2-F5 to bezpośrednie przejście do danego etapu. To chyba nie działa? Sprawdzałam, z włączonym "oszukańcem" (klawisze 1-4 działały), i nie zadziałało.
Nawiasem mówiąc w "Zoolu 1" jest przecież sześć światów, a nie pięć...
User avatar
Emu Poland (pl) Female
User level 1
 
Posts: 74
Joined: 19 Nov 2012, 09:25
Last Visit: 22 Dec 2017, 22:21
Online: 1d 2h 5m 19s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Zool - nie działa zapisywanie stanu gry

Post IP: rejestrowane!

sprawdzilem zoola. rzeczywiscie klawisze f2-f5 w zool1 nie robia nic (albo ja cos robie zle)
co do zapisywania stanu gry to musze ci powiedziec emu ze nie mam problemu. zapisalem i wgralem stan gry kazdego zoola w kompilacji bez problemu. wyslij przykladowy sgf ze swoim stanem gry. trza obadac
User avatar
Pancio Netherlands (nl) Male
Legenda
 
Posts: 1507
Joined: 27 Jun 2010, 03:34
Last Visit: Today, 00:09
Online: 1272d 19h 25m 53s
Location: Rotterdam
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 988
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Zool - nie działa zapisywanie stanu gry

Post IP: rejestrowane!

W takiej sytuacji przypominam, że czasem SGF może się najzwyczajniej błędnie zapisać.
To nie jest idealna opcja zapisu gry, a tylko opcjonalna i pieczę nad prawidłowym zapisywaniem trzyma Toni Wilen ;)

Emu wrote:To chyba nie działa? Sprawdzałam, z włączonym "oszukańcem" (klawisze 1-4 działały)

To opis w czarnym okienku jest błędy, bo inne klawisze Ci to umożliwiają?
Jeżeli tak to trzeba opis poprawić, bo ja z tego co pamiętam testowałem i działały opcje, które testowałem :-)
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Zool - nie działa zapisywanie stanu gry

Post IP: rejestrowane!

Emu wrote:A propos, jak tam BB? ;)


Jeszcze wakacjami jestem rozleniwiony i w taki upał jaki u mnie panuje nie potrafiłem się zmusić, aby rozpocząć nad exekami innymi niż tymi, zrobionymi już w v2.6.
Mimo wszystko bardzo się starałem
Image

Zresztą pewnie sama widzisz, że na stronie głównej tymczasowo nic się nie dzieje.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Zool - nie działa zapisywanie stanu gry

Post IP: rejestrowane!

W takim razie jak zapisywać stan gry, żeby działało? Innego sposobu nie znam.
A upały ja też źle znoszę... Nie jestem osobą zdrową, podczas upałów puchną mi stopy, a poza tym - od 3. roku życia cierpię na uczulenie i przy takich upałach od potu mam okropną wysypkę. I tak głównie niewidoczne części ciała - plecy, boki, brzuch, ale ramiona i przedramiona też wyglądają gorzej niż zwykle. Co prawda ja się czuję niedostatecznie ubrana już z rękawem krótszym niż tuż przed łokieć (jestem kobietą zbuntowaną przeciw nakazowi podobania się i odczuwania pragnienia podobania się, toteż zwykle nawet latem jedyne odsłonięte części ciała to u mnie głowa, szyja, przedramiona i stopy - częściowo widoczne, w sandałach), ale jednak czasem podwijam rękaw, żeby się popisać bicepsem... ;)
User avatar
Emu Poland (pl) Female
User level 1
 
Posts: 74
Joined: 19 Nov 2012, 09:25
Last Visit: 22 Dec 2017, 22:21
Online: 1d 2h 5m 19s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Zool - nie działa zapisywanie stanu gry

Post IP: rejestrowane!

Emu wrote:ale jednak czasem podwijam rękaw, żeby się popisać bicepsem

ile masz cm?
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Zool - nie działa zapisywanie stanu gry

Post IP: rejestrowane!

34. :) Zaznaczam, że nigdy nie ćwiczyłam jakoś bardzo systematycznie, ale trochę ćwiczę w domu z hantlami i chodzę na siłownie na wolnym powietrzu.
User avatar
Emu Poland (pl) Female
User level 1
 
Posts: 74
Joined: 19 Nov 2012, 09:25
Last Visit: 22 Dec 2017, 22:21
Online: 1d 2h 5m 19s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Zool - nie działa zapisywanie stanu gry

Post IP: rejestrowane!

Ja chodzę na... grilla i też dobrze mi robi bo w zimie nie będzie mi zimno. ;) :haha: :-D :lol2:
User avatar
ihtius Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2387
Joined: 03 Jan 2011, 19:33
Last Visit: Yesterday, 20:11
Online: 62d 4h 20m 38s
Location: Lublin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 633
Ojciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec Chrzestny

Re: Zool - nie działa zapisywanie stanu gry

Post IP: rejestrowane!

Brak nowych wpisów w wątku.
Temat zamykam oraz przenoszę do "rozwiązanych problemów".

! W razie problemów lub dodatkowych pytań, prosimy o PW do załogi The Company - wątek zostanie ponownie otwarty.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Rozwiązane problemy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests