czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.

czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

witam , czy moglibyście dodac rownież exeki w wersjach 2.5 , do wyboru ?
Ponieważ na moim systemie te 2.6 (oprocz Alpha) nie działają:(
User avatar
jfs3 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 58
Joined: 25 Jan 2013, 21:36
Last Visit: 19 Jun 2016, 13:40
Online: 1d 20h 48m 59s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

Z tego co widzę korzystasz z XP. Niech się wypowiedzą ludzie używający tegoż systemu czy też mają problemy.
Amiga: 500/500+/1200 i wiele inych... ;)
User avatar
santa13 Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2139
Joined: 06 Nov 2012, 02:06
Last Visit: Today, 11:15
Online: 86d 39m 30s
Location: Silesia
Highscores: 1
Lamps demolished: 1295 (+1112)
Reputation point: 743
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

Tak, też mamy problemy :D Dlatego sam nie gram w nic powyżej 2.5. Ale o tym Antyk wie od dawna.
User avatar
Rekkimaru Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 1544
Joined: 11 Sep 2010, 14:55
Last Visit: Yesterday, 12:36
Online: 86d 10h 54m 38s
Location: Netherrealm
Highscores: 5
Lamps demolished: 820 (+974)
Reputation point: 722
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

jfs3 - co się dokładnie dzieje? Masz czarny ekran?
Przypominam, że v2.5 nie działają na Windows 8.

Na dzień dzisiejszy nie planujemy dalszego rozwoju v2.5 - jedyny rozwój to podniesienie na v2.6. Prowadzenie dwóch oddzielnych linii (v2.5 i v2.6) jest zbyt kosztowne - i czasowo i testowo - pamiętaj, @jfs3, że ktoś takie pozycje musi sprawdzić - a coraz mniej takich osób.
Niemniej v2.6 nadal jest kompatybilne z XP.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11064
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 13:24
Online: 260d 22h 3m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

witam ponownie, no jeżeli dałoby się tak ustawić exeki 2.6 , zeby działały
to 2.5 by nie byly potrzebne :tak:

Ja w sumie optowałem nie tyle za rozwijaniem 2.5, ale za dodaniem ich po prostu w starej wersji zanim zostały podmienione w linkach na 2.6
Tzn zeby dodać tylko dodadkowy przycisk , link z obecnym exekiem w wersji 2.6 , oraz drugi z starymi 2.5

Takze obojętnie czy będzie projekt 2.6 rozwijany
moznaby zastosować takie rozwiązanie tymczasowe (o ile posiadacie stare exeki gdzies w bazie danych :-) )

jfs3 - co się dokładnie dzieje? Masz czarny ekran?

tak mam czarny ekran :dry:
User avatar
jfs3 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 58
Joined: 25 Jan 2013, 21:36
Last Visit: 19 Jun 2016, 13:40
Online: 1d 20h 48m 59s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

Ja mogę dodać że działam na XP i osobiście odpalałem wszystkie exeki 2.6 pod tym systemem i wszystko chodzi. Kilka tytułów w fazie testów rzeczywiście miało błędy ale Antek wszystko naprawił. Ewentualnych problemów raczej bym szukał u Ciebie w systemie (masz ServicePack3?)
User avatar
exolon Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 186
Joined: 25 May 2010, 06:11
Last Visit: Yesterday, 21:53
Online: 23d 13h 30m 48s
Location: Głogów
Lamps demolished: 18 (+22)
Reputation point: 277
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

@jfs3 - w takim przypadku widzę takie rozwiązania:

1) Zainstaluj to:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... 6652CD92A3
2) Sprawdź, czy w katalogu "Moje Dokumenty" istnieje katalog "Amiga Files" - jeżeli tak skasuj go (chociaż po poprawkach jakie wprowadziłem nie powinno być problemów)
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11064
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 13:24
Online: 260d 22h 3m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

1)Niestety , ale nie chce sie zainstalować Directx, ponieważ na komputerze wykryto nowszą wersję
2) Nie ma takiego katalogu

Sprawdziłem pierwszy z wierzchu exek 2.6 (Agony ) niestety nadal nie działa
User avatar
jfs3 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 58
Joined: 25 Jan 2013, 21:36
Last Visit: 19 Jun 2016, 13:40
Online: 1d 20h 48m 59s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

Podstawowe pytanie: jaki antywirus?
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11064
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 13:24
Online: 260d 22h 3m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

ESET 3.0.699.0
User avatar
jfs3 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 58
Joined: 25 Jan 2013, 21:36
Last Visit: 19 Jun 2016, 13:40
Online: 1d 20h 48m 59s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

Z ESETem i naszymi exekami ne miałem nigdy problemu. Ale czy przypadkiem wersja 3 nie jest za stara?
Pozdrawiam / Best regards: olesio Mój e-mail: oles@o2.pl Moje gg:478088 Moje strony: http://blog.olesio.eu, http://blog.olesio.usermd.net, http://olesio.mydevil.net, http://blog.rucha.cz (mój nick: mrox - tak jak na forum Garsoniera.) Moje recenzje: [Diva] Chantalle / Lila, ul. Bandurskiego 95, 690-968-571.[Diva] Namiętna Ruda / Piękna Ania, 783 261 795, ul. Wielkopolska 25.[Diva] Asia / Monia – 536 731 981– ul. Kaliny 35 (kiedyś Bohaterów Warszawy 17).[pseudo diva] Roksi / Alicja, kiedyś Tamara / Black Gold, ul. Kościuszki 14, 796-919-824.[Diva] Sexy hot escort, (okolice Budynku ENEI na ul. Malczewskiego 5/7), 538-856-202.[Diva] Katja GFE, ul. ubomirskiego 5, 502-061-505[pseudo diva] Nowiutka Dziecinka / Licealna Pogoniarka, ul. Lubomirskiego 5, 739-018-854.[Diva] Rozkoszna Chwilka, okolice Lidla na ul. Witkiewicza 52 w Szczecinie, 573-067-206.[fabrykantko-diva] Nikola, ul. Powstańców Wielkopolskich 77, 573-935-186.[Diva] Nowa Karolinka / New Karolina / Nowa Sexi Karola / Słodka Lolitka, ul. Krzywoustego 14 690-917-889.[Pseudo-GFE] Spragnipon Kasia gfe / Fantazja / Namietna gfe / Sexi myszka / Gorąca suczka, ul. Mickiewicza 30, 512-612-375.[Zdecydowanie-Za-Droga-Diva] Czarna piękność, ul. Barnima 12, 574-232-406.[Diva] Sex i Masaż 24h / Nowa Kochanka 24h, ul. Niepodległości 33, 882-499-877.[Diva] Zuzia100złSpotkanie / Brazilian Ass / ZuzaSpotkanie100zł, ul. Mazurska 7, 733-087-551.[Diva z Krakowa] Nowa Najna, ul. Jana Brożka 24, 724-003-531.
User avatar
olesio Poland (pl) Male
User level 9
 
Posts: 1490
Joined: 22 May 2010, 23:47
Last Visit: 01 Jul 2017, 15:30
Online: 56d 19h 19m 31s
Location: Szczecin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 111
Doradca postowyDoradca postowy

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

a tego nie wiem :huh:

a z jakimi antywirami jest problem?
czy jeśli wyłączę antywira z procesów tymczasowo to pomoże? ;>
User avatar
jfs3 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 58
Joined: 25 Jan 2013, 21:36
Last Visit: 19 Jun 2016, 13:40
Online: 1d 20h 48m 59s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

Jeśli się da, to wyłącz tymczasowo ochronę. Lub dodaj exeki do wyjątków. Nie wiem jak to zrobić pod wersją, którą używasz. Gdyż sam korzystam z Eset Smart Security 7.
Pozdrawiam / Best regards: olesio Mój e-mail: oles@o2.pl Moje gg:478088 Moje strony: http://blog.olesio.eu, http://blog.olesio.usermd.net, http://olesio.mydevil.net, http://blog.rucha.cz (mój nick: mrox - tak jak na forum Garsoniera.) Moje recenzje: [Diva] Chantalle / Lila, ul. Bandurskiego 95, 690-968-571.[Diva] Namiętna Ruda / Piękna Ania, 783 261 795, ul. Wielkopolska 25.[Diva] Asia / Monia – 536 731 981– ul. Kaliny 35 (kiedyś Bohaterów Warszawy 17).[pseudo diva] Roksi / Alicja, kiedyś Tamara / Black Gold, ul. Kościuszki 14, 796-919-824.[Diva] Sexy hot escort, (okolice Budynku ENEI na ul. Malczewskiego 5/7), 538-856-202.[Diva] Katja GFE, ul. ubomirskiego 5, 502-061-505[pseudo diva] Nowiutka Dziecinka / Licealna Pogoniarka, ul. Lubomirskiego 5, 739-018-854.[Diva] Rozkoszna Chwilka, okolice Lidla na ul. Witkiewicza 52 w Szczecinie, 573-067-206.[fabrykantko-diva] Nikola, ul. Powstańców Wielkopolskich 77, 573-935-186.[Diva] Nowa Karolinka / New Karolina / Nowa Sexi Karola / Słodka Lolitka, ul. Krzywoustego 14 690-917-889.[Pseudo-GFE] Spragnipon Kasia gfe / Fantazja / Namietna gfe / Sexi myszka / Gorąca suczka, ul. Mickiewicza 30, 512-612-375.[Zdecydowanie-Za-Droga-Diva] Czarna piękność, ul. Barnima 12, 574-232-406.[Diva] Sex i Masaż 24h / Nowa Kochanka 24h, ul. Niepodległości 33, 882-499-877.[Diva] Zuzia100złSpotkanie / Brazilian Ass / ZuzaSpotkanie100zł, ul. Mazurska 7, 733-087-551.[Diva z Krakowa] Nowa Najna, ul. Jana Brożka 24, 724-003-531.
User avatar
olesio Poland (pl) Male
User level 9
 
Posts: 1490
Joined: 22 May 2010, 23:47
Last Visit: 01 Jul 2017, 15:30
Online: 56d 19h 19m 31s
Location: Szczecin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 111
Doradca postowyDoradca postowy

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

1. Korzystasz z settings.cfg? Zrób mu lustrację.
2. Usuń folder z problematycznego exeka z "%userprofile%\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\TheCompany\"
User avatar
adiq22 Poland (pl) Male
User level 3
 
Posts: 261
Joined: 03 Jun 2012, 13:31
Last Visit: 14 Jan 2018, 22:26
Online: 13d 21h 10m 23s
Lamps demolished: 26 (+26)
Reputation point: 260
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

olesio
To nie wina antywirusa chyba, ponieważ wyłączyłem go całkiem z procesów i nadal jest czarny ekran ..

adiq22
1. nie zmieniałem tam nic
2. usunąłem , niestety nie pomogło , nadal zamiast gry jest 'czerńwidzę' :mur:
User avatar
jfs3 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 58
Joined: 25 Jan 2013, 21:36
Last Visit: 19 Jun 2016, 13:40
Online: 1d 20h 48m 59s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

To odpal exeka w trybie awaryjnym. Jeśli Ci pójdzie to znaczy że jednak coś Ci siedzi w systemie. A co do AV wyłączenie go z procesów nie gwarantuje że wszystko będzie działać, wszystko zależy od integracji z systemem. :)
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4390
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 09 Jan 2018, 09:44
Online: 131d 9h 41m 19s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

To odpal exeka w trybie awaryjnym.

Niestety, w trybie awaryjnym nawet czarny ekran się nie pojawia , brak aktywnosci :hmm:


Jeśli Ci pójdzie to znaczy że jednak coś Ci siedzi w systemie


To musiałoby siedzieć od bardzo dawna, bo juz dawno nie korzystam z exekow 2.6
Antywirus nie wykrywa żadnych syfów.
User avatar
jfs3 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 58
Joined: 25 Jan 2013, 21:36
Last Visit: 19 Jun 2016, 13:40
Online: 1d 20h 48m 59s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

Całkowicie czarny ekran jest - bez muzyki?
Hmmmmmmm, musiałbym na TeamViewer zobaczyć, chociaż znając życie reinstall systemu by Ci pomógł - a mógłbyś sobie zainstalować jakiego Windowsa by NiKKA
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11064
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 13:24
Online: 260d 22h 3m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

bez muzyki?

bez , tylko czarny ekran , w którym jedyne co moge zrobić to właczyć menu z pod F12

Windowsa nowego i formaty to juz ostateczność, wolałbym to załatwić na pokładzie swojego :P

Jak nie to trudno bede grał na 2.5
Część jescze została choc szkoda bo naprawde fajne gierki są 2.6
np lotus, prince of persia, mortal kombatt i cała masa innych

ps. Paczka z Alien Breed tez mi nie działa pomimo, ze to exek 2.5 :hmm: na dole tylko trupik na pasku
czyli ikonka emulatora


W sumie tu wam zapodam nową mysl , być moze to emutalor jest nieskonfigurowany, czy ktoś moglby mi polecić, co by tam mozna skutecznie podłubać , zeby ruszyło ;) ?
User avatar
jfs3 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 58
Joined: 25 Jan 2013, 21:36
Last Visit: 19 Jun 2016, 13:40
Online: 1d 20h 48m 59s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: czy mozna przywrócić również Exeki 2.5

Post IP: rejestrowane!

We plan to continue upradging v2.5. :-)
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11064
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 13:24
Online: 260d 22h 3m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Pytania techniczne

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests