Exeki a Windows 7

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

O co chodzi z tym nodem?
User avatar
Łysy0800 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 79
Joined: 15 Nov 2012, 09:34
Last Visit: 06 Dec 2017, 19:45
Online: 2d 14h 5m 41s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 20
Czarny Piotruś

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Chodzi o to, że ma czuły tryb, a exeki są pakowane w podobny sposób jak keygen -> część kodu jest szyfrowana i niezrozumiała dla antyvirusa. Długo nie wiedziałem, co jest przyczyną, ale zasiadłem na poważnie, bo widzę, że ludzie zarzucają firmie, że rozsiewa wirusy i moje wątpliwości się potwierdziły.
Jeżeli chcesz być "czysty" musisz zadbać, aby kod ani trochę nie wydawał się podejrzany.
Zaraz założę osobny temat z wyjaśnieniem dlaczego tak się dzieje.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11067
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:29
Online: 260d 22h 34m 52s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

:haha: Exeki działają na siódemce !!!!!!!!
Z początku myślałem, że to tylko te aktualizowane w styczniu, ale podkusiło mnie sprawdzić również starsze jak i np. v2.5.
- na razie sprawdziłem kilka gier i konfiguracji oraz uruchomiłem 2 naraz - wszystko działa bez zarzutu :haha:
User avatar
orhom Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 422
Joined: 19 Jul 2012, 04:13
Last Visit: 16 Jan 2018, 21:33
Online: 12d 18h 52m
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 120
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Oczywiście, że tak?
v2.5 działają na 7
v2.6 działają dodatkowo na 8
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11067
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:29
Online: 260d 22h 34m 52s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

@Antuś co do 2.5 to nie wszystkie działają na win7, v.2.6 bez problemu
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3375
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: 07 Oct 2017, 16:55
Online: 48d 7h 8m 1s
Location: Legnica
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1626
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

no tylko przypomnijcie sobie skąd wziął się ten temat, bo - wcześniej na mojej 7 64bit nie działały

przypuszczam, że powodem zmiany jest jedna z ostatnich aktualizacji win7 właśnie

-- 25 Sty 2014, 17:42 --

Aktualizacja systemu Windows 7 dla komputerów z procesorami x64 (KB2913431) - to jest podejrzana aktualizacja, ale pewności nie ma ;)
User avatar
orhom Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 422
Joined: 19 Jul 2012, 04:13
Last Visit: 16 Jan 2018, 21:33
Online: 12d 18h 52m
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 120
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Zobacz pierwsze posty - exeki odpalały się, ale potrafił się robić czarny ekran i to w sumie naprawiliśmy.
Chociaż nadal nie rozwiązałem problemu, który Toni sam dodał - a mianowicie na niektórych komputerach exek odpala z małym obrazkiem gry w lewym górnym rogu ekranu.
Wciskamy F12 -> anuluj i juz jest w porządku.

Pomaga też po prostu ustawienie Direct3D domyślnie bodaj.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11067
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:29
Online: 260d 22h 34m 52s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

! cholera
Anthrox nie rób ze mnie wielbłąda :mad:
Tobie i innym się uruchamiały na 7, ale mnie na Win7 HP SP1 nie. To, że teraz działają to nie jest Wasza zasługa, bo przecież stare exeki poniżej v.2.6 nie były przez Was poprawiane, a teraz działają :foch1:

p.s. taki sam problem jak ja miał Łysy0800 i jego problem też nie został rozwiązany
A teraz może będzie :hmm:
User avatar
orhom Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 422
Joined: 19 Jul 2012, 04:13
Last Visit: 16 Jan 2018, 21:33
Online: 12d 18h 52m
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 120
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

orhom, orhom - skąd te nerwy!
Ja dobrotliwie staram się znaleźć odpowiedź, bo temat jest już dosyć leciwy i nie mogłem się odnaleźć.

orhom wrote:To, że teraz działają to nie jest Wasza zasługa, bo przecież stare exeki poniżej v.2.6 nie były przez Was poprawiane, a teraz działają :foch1:

To prawda, ale nieprawda, że nie działały na Windows 7 (to, że Ty miałeś problem nie znaczy, że inni mieli)

Generacja 2.0 działała tylko do Visty (?)
Generacja 2.5 działa już na 7 (ale oczywiście niekoniecznie u każdego - więc u Ciebie mogło nie robić)
Generacja v2.6 działa już również na 8

I tyle - żadnej magii tutaj nie ma.
Możliwe, że jak wcześniej miałeś problem, to rozwiązuje to odpowiedni fix, ale jakbyś przeinstalował Windowsa, to też nagle exeki v2.5 zaczęłyby działać. Prawda - to nie nasza zasługa wtedy :tuptup1:
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11067
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:29
Online: 260d 22h 34m 52s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

ok ok , żadne nerwy ;)
Anthrox wrote:...ale nieprawda, że nie działały na Windows 7 (to, że Ty miałeś problem nie znaczy, że inni mieli)

zgadzam się - problem zgłaszałem tylko ja i Łysy0800

Ja tylko informuję, że coś się zmieniło - może to komuś pomoże. I nigdy nie miałem i nie mam do Was pretensji, że wcześniej u mnie nie działało. :amen:
User avatar
orhom Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 422
Joined: 19 Jul 2012, 04:13
Last Visit: 16 Jan 2018, 21:33
Online: 12d 18h 52m
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 120
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

No to się dogadaliśmy :tuptup1:
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11067
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:29
Online: 260d 22h 34m 52s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Cięcie !

Co za Cięcie ! system ta moja siódemka (w pełni legalna). Wszystko pięknie działało, a teraz znowu nie :mad: .
Co jest nie tak z tym systemem?
Zainstalowałem kilka gier i programów odkąd uruchomiłem exeka (nowa apidya), więc nie mam zielonego pojęcia, co jest winne za zmiany. Gra off-road drive z cd-actiona dodała jakieś nowe pliki do dx-a, ale ...
Wcześniej też nie wiem , co spowodowało, że exeki zaczęły działać i teraz nie wiem dlaczego nie działają - chyba będę musiał pić więcej melisy :-( .
Jedyna różnica jest taka, że wyświetla mi się grafika "the company", pojawia się proces z nazwą gry i wszystko po chwili znika :mur:

p.s. dobrze, że jest jeszcze poczciwy winXP :tak:
Last edited by roki76 on 07 Apr 2014, 12:36, edited 1 time in total.
Reason: Nie przesadzaj z przekleństwami.
User avatar
orhom Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 422
Joined: 19 Jul 2012, 04:13
Last Visit: 16 Jan 2018, 21:33
Online: 12d 18h 52m
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 120
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

TCW odpala się?
Antywirus nie blokuje exeka?
W trybie awaryjnym TCW działa?
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11067
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:29
Online: 260d 22h 34m 52s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

orhom wrote:p.s. dobrze, że jest jeszcze poczciwy winXP


akurat przeczytałem sobie artykuł ;)
http://nt.interia.pl/Programy/news-koniec-wsparcia-dla-windows-xp-od-8-kwietnia-2014,nId,1405201
Amiga: 500/500+/1200 i wiele inych... ;)
User avatar
santa13 Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2139
Joined: 06 Nov 2012, 02:06
Last Visit: Yesterday, 19:28
Online: 86d 2h 25m 45s
Location: Silesia
Highscores: 1
Lamps demolished: 1295 (+1112)
Reputation point: 743
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

santa13 wrote:akurat przeczytałem sobie artykuł http://nt.interia.pl/Programy/news-koni ... Id,1405201


Kiedyś musiało to nastąpić.
User avatar
ihtius Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2387
Joined: 03 Jan 2011, 19:33
Last Visit: Yesterday, 00:46
Online: 62d 4h 1m 35s
Location: Lublin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 633
Ojciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec Chrzestny

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Anthrox wrote:TCW odpala się?
Antywirus nie blokuje exeka?
W trybie awaryjnym TCW działa?

Co to jest TCW? Chodzi o okienko gdzie jest wybór gry, lub trajnera ,to nie pojawa się.
Antyvirusy (poprzedni arkavir i ten gdata), nie miałem z nimi problemu.Exeki pod nimi uruchamiały się bez problemu.
W trybie avaryjnym nic sie nie zmienia.

P.s. co to za "cięcie", teraz mój post nie ma charakteru, już sobie zaklnąć nie można czy co?! :mad: :mad: :mad:
User avatar
orhom Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 422
Joined: 19 Jul 2012, 04:13
Last Visit: 16 Jan 2018, 21:33
Online: 12d 18h 52m
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 120
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

orhom wrote:Co to jest TCW? Chodzi o okienko gdzie jest wybór gry, lub trajnera ,to nie pojawa się.

Ciężko mi w takim razie stwierdzić jak żaden v2.6 nie chce Ci wystartować :(
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11067
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:29
Online: 260d 22h 34m 52s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

orhom wrote:P.s. co to za "cięcie", teraz mój post nie ma charakteru, już sobie zaklnąć nie można czy co?! :mad: :mad: :mad:


A to wpis trzeba zaczynać od takich słówek które napisałeś ?
A co do exeków. Usuń konfigi z AppData->Local>TheCompany, a także Local>AppData>Temp (tam też się pliczki TheCompany zapisują) i spróbuj ponownie.
Choć osobiście uważam że tutaj jest znowuż winna dll-ka Olesia, miałem identyczny problem gdy używałem Comodo. Rozumiem że używasz pełnego IS GData ?
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4390
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 09 Jan 2018, 09:44
Online: 131d 9h 41m 19s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

ja mam Gdata 2014 trialowego na Viście, nie ma problemów
Amiga: 500/500+/1200 i wiele inych... ;)
User avatar
santa13 Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2139
Joined: 06 Nov 2012, 02:06
Last Visit: Yesterday, 19:28
Online: 86d 2h 25m 45s
Location: Silesia
Highscores: 1
Lamps demolished: 1295 (+1112)
Reputation point: 743
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

roki76 wrote:
orhom wrote:P.s. co to za "cięcie", teraz mój post nie ma charakteru, już sobie zaklnąć nie można czy co?! :mad: :mad: :mad:


A to wpis trzeba zaczynać od takich słówek które napisałeś ?
A co do exeków. Usuń konfigi z AppData->Local>TheCompany, a także Local>AppData>Temp (tam też się pliczki TheCompany zapisują) i spróbuj ponownie.
Choć osobiście uważam że tutaj jest znowuż winna dll-ka Olesia, miałem identyczny problem gdy używałem Comodo. Rozumiem że używasz pełnego IS GData ?


chciałem oddać uczucia jakie mną targały gdy exeki znów przestały działać, myslę, że te słowa pasowały tu idealnie, nadawały postowi ekspresji i mocy. a po twoich cięciach post sflaczał i wygląda jakby go pisał ktoś ze szkółki niedzielnej - myślę, że zagalopowaliście się trochę z tą cenzurą i polityczną poprawnością :-E

pełna wersja gdata z ostatniego cdactiona - ale nie czepiałbym się antywirusów, bo już to przerabiałem, a po za tym działało pod nim bez problemów

AppData->Local>TheCompany, a także Local>AppData>Temp - sprawdzę to, ale cudów się nie spodziewam

p.s. myślę, że pozostaje czekać aż któregoś dnia znów zaczną exeki działać (raz się już to zdzrzyło :haha: ))
User avatar
orhom Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 422
Joined: 19 Jul 2012, 04:13
Last Visit: 16 Jan 2018, 21:33
Online: 12d 18h 52m
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 120
Doradca postowyDoradca postowy

PreviousNext

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Pytania techniczne

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests