Exeki a Windows 7

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.

Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Kuuurcze...
Ściągnąłem w robocie kilka exeków (nie możemy nic instalować, a z exekami można śmigać :haha: ) i w wolnych chwilach łupałem w IK+. Komp z Windows 7 32bit, jakiś antyvir.

A na chacie...nie działa :mur: Windows 7 64bit, żadnego antyvira ani firewalla.
Znacie może problem?

Dwuklik na exeku, wyświetla się logo, po sekundzie znika i nic się dalej nie dzieje.

Edit:

Próbowałem uruchamiać w trybie zgodności (sprawdziłem każdą z możliwości), z włączonymi num lockiem i caps lockiem (gdzieś na forum ktoś tak napisał) jednak nic to nie daje. Problem dotyczy wszystkich execów.
User avatar
Łysy0800 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 79
Joined: 15 Nov 2012, 09:34
Last Visit: 06 Dec 2017, 19:45
Online: 2d 14h 5m 41s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 20
Czarny Piotruś

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

C>Users>AppData>local>TheCompany
Podkreślony folder wywal i odpal na nowo egzeki, albo uczul swojego antywira (dodaj do zaufanych) na egzeki ;)
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4390
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 09 Jan 2018, 09:44
Online: 131d 9h 41m 19s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Manewr z katalogami robiłem już wcześniej- gdzieś na forum była taka porada i o włączeniu capsa i numlocka.

A antyvira nie mam.
User avatar
Łysy0800 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 79
Joined: 15 Nov 2012, 09:34
Last Visit: 06 Dec 2017, 19:45
Online: 2d 14h 5m 41s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 20
Czarny Piotruś

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

A nie masz przypadkiem pustego katalogu tcuae na dysku systemowym ?
Nic nie ruszaj - sprawdź tego exeka v2.6 alpha, który Ci przesłałem na Prywatną Wiadomość.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11064
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 13:24
Online: 260d 22h 3m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

mialem taka przypadlosc na win 7 x64, ale na nowym systemie
wyszlo na to (moze to dziwne) ale nie mialem directx zainstalowanego. po instalacji wszystko hulalo jak trzeba.
User avatar
Pancio Netherlands (nl) Male
Legenda
 
Posts: 1507
Joined: 27 Jun 2010, 03:34
Last Visit: Yesterday, 18:28
Online: 1272d 19h 25m 39s
Location: Rotterdam
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 988
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Wysłałem łysemu dwa demka v2.6 - zobaczymy, czy któryś zaskoczy.
Więc niech je najpierw spróbuje odpalić.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11064
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 13:24
Online: 260d 22h 3m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Pancio wrote:wyszlo na to (moze to dziwne) ale nie mialem directx zainstalowanego.
Nie jest to dziwne, gadaliśmy o tym na forum już kilka razy ;)
Miałeś directiksa, tylko nie miałeś najnowszych (na tamten czas) bibliotek.
Amiga trwa i trwa mać!

Image
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6579
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Co Wy? Spać nie możecie, że o 1 piszecie?

Oba pliki z PW nie działają, dzieje się to samo, co z pozostałymi (czyli nic).

Co do directa- to też to sprawdzałem. Jeśli była jakaś porada na forum, to ja ją już sprawdziłem :)

Wg DXDIAG mam DirectX 11. Szukałem po stronie microsoftu, ale mają tak ją skonstruowaną, że to jak szukanie igły w s stogu siana.
User avatar
Łysy0800 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 79
Joined: 15 Nov 2012, 09:34
Last Visit: 06 Dec 2017, 19:45
Online: 2d 14h 5m 41s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 20
Czarny Piotruś

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Nie chodzi o to jaką wersję DirectX masz, tylko czy masz najnowsze/ostatnie komponenty dystrybucji DirectX w wersji 9 na której jadą exeki. Pisałem już o tym swoją drogą kilka razy na forum ;)
Odpal to: http://www.microsoft.com/pl-pl/download ... aspx?id=35
Amiga trwa i trwa mać!

Image
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6579
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Tak tak, to też sprawdzone.
Dla pewności odpaliłem z Twojego linka jeszcze raz i przeinstalowałem. NIestety.... :niedziala:

A może downgrade z directa 11 na 9?
User avatar
Łysy0800 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 79
Joined: 15 Nov 2012, 09:34
Last Visit: 06 Dec 2017, 19:45
Online: 2d 14h 5m 41s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 20
Czarny Piotruś

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Jeśli więc to nie działa, nie z DXem jest u Ciebie problem.

Nie ma czegoś takiego jak downgrade z DX10/11 do DX9. W systemach powyżej XP mamy "wszystkie" DirectXy, w przypadku wersji 9 trzeba je poprostu zaktualizować, a dany program i sterowniki już sobie korzystają z czego chcą.
Niedługo nawet pojawi się platform update do wersji DX11.1 dla W7, który miał być exclusive dla W8, ale skoro nikt tego badziewia nie kupuje to M$ sie ugiął, hihi.
Testuję już to od jakiegoś czasu w wersji pre-release i fajnie działa: http://www.microsoft.com/en-us/download ... x?id=35661



EDIT: Pytanie za 100 punktów: skoro nie masz antywirusa jesteś na 100% pewien że to nie jakiś wirus jest tutaj problemem?
Amiga trwa i trwa mać!

Image
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6579
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Pewności nie mam :) może zainstaluje jakąś darmówkę, np avasta...

Z Twojego linku, po instalacji wyskakuje komunikat "ta aktualizacja nie ma zastosowania na tym komputerze"
User avatar
Łysy0800 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 79
Joined: 15 Nov 2012, 09:34
Last Visit: 06 Dec 2017, 19:45
Online: 2d 14h 5m 41s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 20
Czarny Piotruś

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Nie musisz nawet żadnego natywnego antywira instalować, myślę że na szybkie sprawdzenie wystarczy jakiś online scanner, np.:
http://www.pandasecurity.com/activescan/index/
http://www.mks.com.pl/skaner/
http://security.symantec.com/sscv6/
http://www.eset.com/us/online-scanner-popup/

Przeleć kilkoma tylko partycję systemową i jeśli nic nie znajdzie to nie powinno być wirusów.
Ale ja bym jednak dmuchał na zimne i zainstalował sobie jakiś antywir na stałe, Avasta nie polecam, on już upadł kilka lat temu, teraz pakiet Comodo Internet Security rządzi (obowiązkowo z wyłączonym paranoicznym modułem D+).

Łysy0800 wrote:Z Twojego linku, po instalacji wyskakuje komunikat "ta aktualizacja nie ma zastosowania na tym komputerze"
Ściągnałeś wersje 64-bit pod 32-bit system albo odwrotnie, x86 pod x64? ;)
Amiga trwa i trwa mać!

Image
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6579
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Dzieki, zainstaluje comodo.
W tym linku były 2 pozycje: x64 i x86. Dla pewności sprawdziłem obie. Wynik jw.
User avatar
Łysy0800 Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 79
Joined: 15 Nov 2012, 09:34
Last Visit: 06 Dec 2017, 19:45
Online: 2d 14h 5m 41s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 20
Czarny Piotruś

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

No to nie wiem, może brakuje Ci też jakichś innych łatek, w końcu nawet instalując co miesiąc wszystkie z WU masz tylko te które M$ uznał za krytyczne dziury, oprócz nich, tylko dla tak zwanych "świadomych" użytkowników, wychodzi jeszcze jakieś ~20-40 miesięcznie poprawiających wydajność i kompatybilność programów. ;)
Ale już nic nie mówię, ostatnio tu się lameriada taka zrobiła że łojapierdziu, jednym systemy padały, innym exeki nie działały, a jeszcze inni wyśmiewali że te łatki nie dodają 10GHz ich prockom. :lol2:

Sprawdź najpierw czy to nie problem z wirusami, jak nadal nie będzie działać to pojedziemy dalej z diagnozowaniem. :)
Amiga trwa i trwa mać!

Image
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6579
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Jak Ci nie odpala Hardwired również problemem nie jest pusty katalog tcuae.
Hmmmm, skoro nie pojawia się nawet okno Demonic Window, to na razie nie mam pomysłu co Ci blokuje, zważywszy, że na świeżo zainstalowanej 7, 8 exek powinien spokojnie śmigać :mysli:
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11064
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 13:24
Online: 260d 22h 3m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Wygląda, że mam to samo. Przeszedłem na win7 64bit i zaczynam tego żałować. Pokazuje się napis "the company" i znika - to wszystko. Żadnego komunikatu nic. SHIT

Co ciekawe WinUae działa. Uruchomiłem agony w róznych konfiguracjach (display,filter) - jest ok.
User avatar
orhom Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 422
Joined: 19 Jul 2012, 04:13
Last Visit: Yesterday, 21:33
Online: 12d 18h 52m
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 120
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Sęk w tym, że sam teraz jadę na Windows 7 x64 :hee:
Przeszedłeś - czyli instalowałeś na "czysto" czy jakoś inaczej?
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11064
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 13:24
Online: 260d 22h 3m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

u mnie było podobnie, ale powodem tego był składnik Nortona o nazwie SONAR, po prostu usuwało mi plik po próbie jego uruchomienia
Amiga: 500/500+/1200 i wiele inych... ;)
User avatar
santa13 Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2139
Joined: 06 Nov 2012, 02:06
Last Visit: Today, 11:15
Online: 86d 39m 30s
Location: Silesia
Highscores: 1
Lamps demolished: 1295 (+1112)
Reputation point: 743
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Exeki a Windows 7

Post IP: rejestrowane!

Anthrox wrote:Sęk w tym, że sam teraz jadę na Windows 7 x64
Przeszedłeś - czyli instalowałeś na "czysto" czy jakoś inaczej?


Na czysto (oryginał), Antywirus to ArcaVir - no cóż, albo cos blokuje,brakuje, albo co gorsza coś za dużo :mad:


Widzę, że przy uruchomieniu tworzony jest katalog gry w AppData i zawiera pliki XRegisrty.bin, XSandbox.bin -trochę mało?
Natomiast katalogu tcuae wyszukiwarka nie znalazła
User avatar
orhom Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 422
Joined: 19 Jul 2012, 04:13
Last Visit: Yesterday, 21:33
Online: 12d 18h 52m
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 120
Doradca postowyDoradca postowy

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Pytania techniczne

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests