Konfiguracja input

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.

Konfiguracja input

Post IP: rejestrowane!

Witam, naszło mnie dzisiaj żeby sobie zagrać w exekowe Dyna Blaster w trybie Arcade. Po jakimś czasie gry zdobywa się detonator do bomb tzn bomba wybucha kiedy wciśniemy spację, no i właśnie tutaj jest problem. Bo nie wygodnie mi grać padem i jak debil co chwile do tego naciskać spację. :lol2: Próbowałem w zakładce Input ustawić klawisz Space pod przycisk na padzie jednak skutek tego jest taki że wtedy przycisk w ogóle nie działa. Czy da się jakoś ustawić żeby klawisz z klawiatury (w tej sytuacji konkretnie space bar) był przypisany do przycisku na padzie?
User avatar
Hardy Poland (pl) Male
User level 6
 
Posts: 853
Joined: 14 Sep 2010, 11:52
Last Visit: 17 Jan 2018, 15:00
Online: 39d 3h 12m 58s
Location: Tarnowskie Góry
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1375
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Konfiguracja input

Post IP: rejestrowane!

GamePorts -> Gamepad -> Remap
podstaw SPACE pod wybrany przycisk
User avatar
norbi Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 364
Joined: 10 Sep 2010, 21:43
Last Visit: Yesterday, 23:27
Online: 37d 57m 46s
Lamps demolished: 30 (+24)
Reputation point: 1530
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Konfiguracja input

Post IP: rejestrowane!

Błędnie koledze doradzasz, norbi.
W GamePorts ustawia się przyciski, a w Dynie SPACJA to po prostu SPACJA Amigowa.
Dlatego Bober prawidłowo próbuje ustawić pod zakładką input.
Także robisz poniższe kroki:
1) Przechodzisz do Input
2) Wciskasz REMAP
3) Teraz na padzie wciskasz przycisk, który chcesz zmienić
4) Z rozwijanej listy wybierasz SPACEBAR
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11071
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 20:05
Online: 261d 1h 9m 28s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Konfiguracja input

Post IP: rejestrowane!

To nic nie daje, co mam wybrać? Configuration #1 czy co?
User avatar
Hardy Poland (pl) Male
User level 6
 
Posts: 853
Joined: 14 Sep 2010, 11:52
Last Visit: 17 Jan 2018, 15:00
Online: 39d 3h 12m 58s
Location: Tarnowskie Góry
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1375
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Konfiguracja input

Post IP: rejestrowane!

przyjedź do mnie pogramy. Napewno ci pomoże. :mrgreen:
Elemelek Mistrz w układaniu butelek.

Image
User avatar
Elmek13 Poland (pl) Male
Dowódca Kasztanów
 
Posts: 2501
Joined: 01 Jun 2010, 11:57
Last Visit: Yesterday, 21:27
Online: 22d 3h 20m 22s
Location: Łódź
Lamps demolished: 1245 (+1008)
Reputation point: 801
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Konfiguracja input

Post IP: rejestrowane!

Hrabia nie czyta chyba dokładnie co napisałem.
1) EXE'k o ile nic nie nagrzebałeś domyślnie ustawiony jest na Configuration #1. Jeżeli nie jest oczywiście tak ma być ustawione.
2) Nie ma potrzeby wybierania typu urządzenia - po kliknięciu przycisku Remap, a następnie wciśnięciu przycisku na padzie automatycznie powinno spowodować odnalezienie przez emulator przycisk, któremu chcesz przypisać inną funkcję jak i urządzenie zostanie prawidłowo wybrane u góry samoczynnie.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11071
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 20:05
Online: 261d 1h 9m 28s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Konfiguracja input

Post IP: rejestrowane!

Trzeba zrobić taktykę ze zlotu, instalujesz Hardy TeamViewer. I zdalnie Ci Antek ustawi :-) Tylko przy okazji będzie hackował Tobie tapetę. Może ustawić na przykład swastykę, o ile jej tam jeszcze nie ma ;)
Pozdrawiam / Best regards: olesio Mój e-mail: oles@o2.pl Moje gg:478088 Moje strony: http://blog.olesio.eu, http://blog.olesio.usermd.net, http://olesio.mydevil.net, http://blog.rucha.cz (mój nick: mrox - tak jak na forum Garsoniera.) Moje recenzje: [Diva] Chantalle / Lila, ul. Bandurskiego 95, 690-968-571.[Diva] Namiętna Ruda / Piękna Ania, 783 261 795, ul. Wielkopolska 25.[Diva] Asia / Monia – 536 731 981– ul. Kaliny 35 (kiedyś Bohaterów Warszawy 17).[pseudo diva] Roksi / Alicja, kiedyś Tamara / Black Gold, ul. Kościuszki 14, 796-919-824.[Diva] Sexy hot escort, (okolice Budynku ENEI na ul. Malczewskiego 5/7), 538-856-202.[Diva] Katja GFE, ul. ubomirskiego 5, 502-061-505[pseudo diva] Nowiutka Dziecinka / Licealna Pogoniarka, ul. Lubomirskiego 5, 739-018-854.[Diva] Rozkoszna Chwilka, okolice Lidla na ul. Witkiewicza 52 w Szczecinie, 573-067-206.[fabrykantko-diva] Nikola, ul. Powstańców Wielkopolskich 77, 573-935-186.[Diva] Nowa Karolinka / New Karolina / Nowa Sexi Karola / Słodka Lolitka, ul. Krzywoustego 14 690-917-889.[Pseudo-GFE] Spragnipon Kasia gfe / Fantazja / Namietna gfe / Sexi myszka / Gorąca suczka, ul. Mickiewicza 30, 512-612-375.[Zdecydowanie-Za-Droga-Diva] Czarna piękność, ul. Barnima 12, 574-232-406.[Diva] Sex i Masaż 24h / Nowa Kochanka 24h, ul. Niepodległości 33, 882-499-877.[Diva] Zuzia100złSpotkanie / Brazilian Ass / ZuzaSpotkanie100zł, ul. Mazurska 7, 733-087-551.[Diva z Krakowa] Nowa Najna, ul. Jana Brożka 24, 724-003-531.
User avatar
olesio Poland (pl) Male
User level 9
 
Posts: 1490
Joined: 22 May 2010, 23:47
Last Visit: 01 Jul 2017, 15:30
Online: 56d 19h 19m 31s
Location: Szczecin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 111
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Konfiguracja input

Post IP: rejestrowane!

Dupa i tyle, jeśli chodzi o pada to domyślnie pod bombę jest ustawiony przycisk trójkąt (pad od sony) a Y od xklocka.
Elemelek Mistrz w układaniu butelek.

Image
User avatar
Elmek13 Poland (pl) Male
Dowódca Kasztanów
 
Posts: 2501
Joined: 01 Jun 2010, 11:57
Last Visit: Yesterday, 21:27
Online: 22d 3h 20m 22s
Location: Łódź
Lamps demolished: 1245 (+1008)
Reputation point: 801
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Konfiguracja input

Post IP: rejestrowane!

Dobra już ustawiłem, dzięki za pomoc.
User avatar
Hardy Poland (pl) Male
User level 6
 
Posts: 853
Joined: 14 Sep 2010, 11:52
Last Visit: 17 Jan 2018, 15:00
Online: 39d 3h 12m 58s
Location: Tarnowskie Góry
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1375
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Konfiguracja input

Post IP: rejestrowane!

olesio wrote:Może ustawić na przykład swastykę, o ile jej tam jeszcze nie ma

olesiu, kiedyś od Bobra zarobisz gonga :hee:
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11071
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 20:05
Online: 261d 1h 9m 28s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Pytania techniczne

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests