Rozdzielczość

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.

Rozdzielczość

Post IP: rejestrowane!

Mam pytanie techniczne, które pewnie dotyczy wszystkich exexów, choć akurat mnie interesuje World.Software.Anthology.(v2.6)(PL)(1994-1996)(+t)-TheCompany. Mianowicie, czy da się w jakikolwiek sposób zmusić program do uruchomienia gier w rozdzielczości 320x256 (w oknie), czyli klasycznym oknie amigi? Niestety po ustawieniu takiej wielkości program przerywa działanie.
User avatar
Karsa Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 55
Joined: 03 Jun 2014, 19:41
Last Visit: 17 Oct 2017, 11:21
Online: 6h 43m 22s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Rozdzielczość

Post IP: rejestrowane!

hmmm a po co ci aż tak drastyczna rozdzielczość ??
Image
User avatar
RoniWorlds Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 649
Joined: 22 May 2010, 21:57
Last Visit: 16 Jan 2018, 22:44
Online: 39d 13h 43m 21s
Highscores: 3
Lamps demolished: 3 (+6)
Reputation point: 1137
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Rozdzielczość

Post IP: rejestrowane!

F12, Display i tam w Setting ustawiamy Native na Windowed, wyżej jeszcze ustalamy w jakiej rozdziałce. U mnie działa. Nie mogę przetestować tego o czym mówisz, bo nie widzę na liście The Company w/w tytułu... :roll:

ED.1 Widzę, że chyba miałeś na myśli Franko. W takim razie nie mogę pomóc, u mnie exec się w ogóle nie odpala. Po napisie The Company nic się nie dzieje.

ED.2 A nie, to Avast mi zablokował. Działa normalnie, zmiana rozdziałki do okna też działa, problem jest po Twojej stronie :-P
Last edited by ketyow on 12 Aug 2014, 10:29, edited 1 time in total.
A1200, Apollo 040/33@40 MHz, 32MB, 4GB HDD
Lenovo Y580, i7 3610QM, 8GB, GTX660M, Crucial M4 128GB SSD, Seagate 1TB, FHD
Gigabyte MA770-UD3, Phenom II @4,2GHz + Scythe GKC, 8 GB DDR2 Geil @960MHz, Radeon 4850 + Accelero S1, Chieftec 650W, Gladius M40
User avatar
ketyow Poland (pl) Male
User level 5
 
Posts: 543
Joined: 10 Apr 2011, 19:54
Last Visit: 16 Jan 2018, 20:21
Online: 39d 5h 17m 12s
Location: Gdynia
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 408
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: Rozdzielczość

Post IP: rejestrowane!

ketyow wrote:nie widzę na liście The Company w/w tytułu...

Jakbyś pobrał Franko, to byś widział, że exe nazywa się World Software Games :tuptup1:

ketyow wrote:F12, Display i tam w Setting ustawiamy Native na Windowed

Fullscreen na windowed ;)
Problem jest wyłącznie dlatego, ponieważ najniższą rozdzielczość jaką może ustawić na fullscreenie to chyba 640x480 - jeżeli da niższą, to mu się wysypie exek/emulator :)
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11067
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:29
Online: 260d 22h 34m 50s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona


Return to Pytania techniczne

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest