EXE v2.6 Automatic Validator

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.

Re: EXE v2.6 Automatic Validator

Post IP: rejestrowane!

djcasey wrote:ładne, rozumiem że w pełni skalowalne ??

To już zależy od osoby, która zaimplementuje loader.
User avatar
Burgund Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 5
Joined: 27 Dec 2012, 17:13
Last Visit: 09 Jan 2013, 11:26
Online: 1h 49m 43s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: EXE v2.6 Automatic Validator

Post IP: rejestrowane!

tauri5 wrote:no, ale co w przypadku gdy ktoś nie ma w danej chwili dostępu do netu np. jedzie sobie pociągiem i chce pograć w jakiegoś elseka ? nie sprawdzi przecież czy dana wersja jest aktualna i czy sumy kontrolne się zgadzają ?

i co żegnaj exe'ku - bez netu jesteś tyle wart co steam


nie było o tym mowy, że do uruchomiania exeków jest potrzebny internet - nie wprowadzajcie zamieszania. Raczej chodzi tu o sprawdzenie sumy kontrolnej od strony virusów (przynajmniej tak mi się wydaje i liczę na to,że w głowie Antroxa nie siedzi jakiś trojan :-) )

jeśli o mnie chodzi to taka opcja jest mi całkowicie zbędna - sumy kontrolne podane są na stronie i można sobie to sprawdzić samemu. Także czy są nowsze wersje exeków też.

u mnie Exeki chodza tylko na XP sp2, a ten mam odcięty od sieci z różnych powodów :-E , więc n a c o m i t o

zastanawia mnie też ile czasu straci exek na szukanie sieci gdy sieci nie ma - jeśli już musiało by to być, to tylko i wyłącznie uruchamiane recznie.
User avatar
orhom Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 422
Joined: 19 Jul 2012, 04:13
Last Visit: 16 Jan 2018, 21:33
Online: 12d 18h 52m
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 120
Doradca postowyDoradca postowy

Re: EXE v2.6 Automatic Validator

Post IP: rejestrowane!

djcasey wrote:ładne, rozumiem że w pełni skalowalne ??

Zrezygnowaliśmy ze skalowania okna.

tauri5 wrote:i co żegnaj exe'ku - bez netu jesteś tyle wart co steam :D

Właśnie dlatego nie robię ankiety - ze względu na takie mity.

Czytaj tauri co napisałem - my nie robimy zabezpieczenia przed graniem w exeki bez netu.
My dodajemy feature, który w nienachalny sposób grzecznie poinformuje, czy jest nowsza wersja exeka.
Jak nie masz dostępu do internetu po prostu nie będziesz miał tej informacji i tyle. Grać się da, a exek nie spali Ci komputera.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11067
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:29
Online: 260d 22h 42m 15s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: EXE v2.6 Automatic Validator

Post IP: rejestrowane!

Burgund wrote: Nie robicie chyba kompilacji ze zbyt dużą ilością wersji?


powiem ci ze kompilacja boulderdashy bedzie przelomowa. bedzie tego od cholery w jednym. takze powstaja kompilacje duze. aktualna najwieksza to pinballe 19in1. to chyba tez sporo. a dolicz do tego to, ze wprzyszlosci te gry ktore beda mialy wersje aga, ecs cd32 tez beda dodane do tych pinballi i bedzie tego jeszcze wiecej.
User avatar
Pancio Netherlands (nl) Male
Legenda
 
Posts: 1507
Joined: 27 Jun 2010, 03:34
Last Visit: Yesterday, 17:25
Online: 1272d 19h 25m 39s
Location: Rotterdam
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 988
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: EXE v2.6 Automatic Validator

Post IP: rejestrowane!

Anthrox wrote:
djcasey wrote:ładne, rozumiem że w pełni skalowalne ??

Zrezygnowaliśmy ze skalowania okna.

tauri5 wrote:i co żegnaj exe'ku - bez netu jesteś tyle wart co steam :D

Właśnie dlatego nie robię ankiety - ze względu na takie mity.

Czytaj tauri co napisałem - my nie robimy zabezpieczenia przed graniem w exeki bez netu.
My dodajemy feature, który w nienachalny sposób grzecznie poinformuje, czy jest nowsza wersja exeka.
Jak nie masz dostępu do internetu po prostu nie będziesz miał tej informacji i tyle. Grać się da, a exek nie spali Ci komputera.


orhom ,antek nie zrozumieliście mnie - wiem że nie robicie zabezpieczenia, pytałem tylko czy w razie niemożności sprawdzenia zgodności md5 będzie możliwość odpalenia :nie:
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3375
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: 07 Oct 2017, 16:55
Online: 48d 7h 8m 1s
Location: Legnica
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1626
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: EXE v2.6 Automatic Validator

Post IP: rejestrowane!

tauri5 wrote:
Anthrox wrote:
djcasey wrote:ładne, rozumiem że w pełni skalowalne ??

Zrezygnowaliśmy ze skalowania okna.

tauri5 wrote:i co żegnaj exe'ku - bez netu jesteś tyle wart co steam :D

Właśnie dlatego nie robię ankiety - ze względu na takie mity.

Czytaj tauri co napisałem - my nie robimy zabezpieczenia przed graniem w exeki bez netu.
My dodajemy feature, który w nienachalny sposób grzecznie poinformuje, czy jest nowsza wersja exeka.
Jak nie masz dostępu do internetu po prostu nie będziesz miał tej informacji i tyle. Grać się da, a exek nie spali Ci komputera.


orhom ,antek nie zrozumieliście mnie - wiem że nie robicie zabezpieczenia, pytałem tylko czy w razie niemożności sprawdzenia zgodności md5 będzie możliwość odpalenia :nie:


Na pewno można będzie odpalić. Mnie martwi to czy brak internetu czy jakieś problemy z siecią nie spowodują dłuższego odpalenia exeka albo w najgorszym razie jego zawieszenie z powodu nie prawidłowego działania sieci ?
User avatar
ihtius Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2387
Joined: 03 Jan 2011, 19:33
Last Visit: Yesterday, 00:46
Online: 62d 4h 1m 35s
Location: Lublin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 633
Ojciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec Chrzestny

Re: EXE v2.6 Automatic Validator

Post IP: rejestrowane!

przecież net potrzebny do sprawdzenie czy jest nowa wersja, nie ma netu to zostaje jak jest i grasz...
co do steama ktoś pisał przecież bez połączenia z siecią uruchamia się w trybie offline...
User avatar
djcasey Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 17
Joined: 06 May 2011, 10:53
Last Visit: 28 Sep 2017, 19:10
Online: 21h 22m 52s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: EXE v2.6 Automatic Validator

Post IP: rejestrowane!

Co do Steama - sam go mam i dawno nie sprawdzałem, ale chyba w tryb Offline trzeba przejść, gdy ma się net, co jest lipne, bo skąd niby mamy wiedzieć, kiedy internetu nie będziemy mieli? ;)

tauri5 wrote:pytałem tylko czy w razie niemożności sprawdzenia zgodności md5 będzie możliwość odpalenia

będzie możliwość odpalenia

ihtius wrote:Mnie martwi to czy brak internetu czy jakieś problemy z siecią nie spowodują dłuższego odpalenia exeka albo w najgorszym razie jego zawieszenie z powodu nie prawidłowego działania sieci ?

- ze wstępnych testów wynika, że nic takiego nie będzie miało miejsca. Ale to już sami potestujecie.
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11067
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:29
Online: 260d 22h 42m 15s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: EXE v2.6 Automatic Validator

Post IP: rejestrowane!

dokładnie Antek, by w Steamie przejść w tryb Offline trzeba mieć internet :-E
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3375
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: 07 Oct 2017, 16:55
Online: 48d 7h 8m 1s
Location: Legnica
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1626
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: EXE v2.6 Automatic Validator

Post IP: rejestrowane!

Temat zamykam. Dotyczył wyglądu sprawdzania, a nie funkcjonalności i opinii jak to działa. Jak już wszystko będzie gotowe otworzę nowy temat. Dziękuję za wszelkie sugestie.

EDIT
Oficjalna dyskusja otwarta!:
post30362.html#p30362
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11067
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:29
Online: 260d 22h 42m 15s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Previous

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Pytania techniczne

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests