Zapytanie - problem

Wszelkie sprawy techniczne związane z EXEkami.
Uwagi mile widziane.

Zapytanie - problem

Post IP: rejestrowane!

Witam, ost chciałem zagrać w battle squadron we 2 osoby ale niestety nie udało mi się odkryć konfiguracji dla 2 gracza zadne dodatkowe klawisze nie reagowaly, a niestety granie na myszce jest niemozliwe bo wariujej jak szalone. Prosze o jakaś podpowiedz/pomoc.
User avatar
Kkemot Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 4
Joined: 16 Dec 2012, 10:46
Last Visit: 18 Dec 2012, 22:06
Online: 5h 48m 24s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Zapytanie - problem

Post IP: rejestrowane!

pierw w menu gry F2 wybierasz ustawienie 2giego gracza jako joy następnie :
- F12 zakładka game ports
- Port 1 z windows mouse zmieniasz na Keyboard Layout A
i wszystko, 2 gracz steruje klawiszami numerycznymi
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3375
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: 07 Oct 2017, 16:55
Online: 48d 7h 8m 1s
Location: Legnica
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1626
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Zapytanie - problem

Post IP: rejestrowane!

Zazwyczaj wystarczy podłączyć dwa joysticki i na każdym nacisnąć fire. Samo się ustawi.
Jak chcesz grać na klawiaturze to problem jest bardziej złożony:

W starej generacji v2.5 robisz tak:
1) F12
2) Input -> Configuration #1 zmieniasz na Compatible tudzież Default (łatwo się kapniesz, co wybrać)
3) W Game Ports ustawiasz to co chcesz

W nowej generacji v2.6 robisz tak:
1) F12
3) W Game Ports ustawiasz to co chcesz (zachęcam do użycia przycisku remap)

edit:
Tauri troszkę mnie ubiegł, ale zapomniał o starej generacji exeków ;)
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11067
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:29
Online: 260d 22h 42m 15s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Zapytanie - problem

Post IP: rejestrowane!

Slicznie dziekuje nie wiedzialem o f12 ze tam sa opcje:) emat mozna zamknac
User avatar
Kkemot Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 4
Joined: 16 Dec 2012, 10:46
Last Visit: 18 Dec 2012, 22:06
Online: 5h 48m 24s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Pytania techniczne

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests