Doom na A600

Masz problemy z przeróbką swojej prawdziwej Amigi? Karta rozszerzeń odmawia posłuszeństwa? Załóż wątek inni Amigowcy poratują Cię pomysłem na rozwiązanie problemu, albo przynajmniej wesprzą w bólu.

Re: Doom na A600

Post IP: rejestrowane!

Anthrox wrote:Jakby nie było w jakości HD możesz wysłać :gatorclap:
Jak już to w rozdzielczości, a konkretnie dwóch, które jakiś spec od merketingu postanowił nazwać żeby stały się synonimem HD.
Do jakości jeszcze wiele brakuje, nawet ogólnodostępne ripy na warezach/torrentach nie wyciągają więcej niż 30fpsów a powinny mieć 50/60 żeby to była prawdziwa jakość HD.
bebokus wrote:Death Mask... no niestety był kiepski i mi się nie podobał.
A ja wprost przeciwnie, jakikolwiek FPS na amisię unikałem z kilometra a DeathMask ukończyłem, bardzo mi się spodobał i do dziś mam kody w moim "świętym zeszycie tipsów i kodów i ułatwień i solucji i podpowiedzi..." :-E
Amiga trwa i trwa mać!

Image
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6579
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Doom na A600

Post IP: rejestrowane!

Przypominam że temat jest nie zgodny z działem i nadaje się bardziej do działu pogaduszki, to jest dział software "Jeśli masz problem z instalacją oprogramowania na realnej Amidze albo nie wiesz jak ustawić poprawnie emulator - ten dział jest dla Ciebie. " Zasady obowiązują wszystkich.
Image
User avatar
Agent Poland (pl) Male
User level 3
 
Posts: 260
Joined: 24 May 2010, 21:34
Last Visit: 29 Dec 2017, 00:45
Online: 6d 12h 18m 19s
Lamps demolished: 41 (+29)
Reputation point: 167
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Doom na A600

Post IP: rejestrowane!

Według Twojej sugestii Agent,temat przeniosłem.
Image
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Kilof of Justice
 
Posts: 4391
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 20 Jan 2018, 17:39
Online: 131d 9h 49m 43s
Location: Pszów
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 911
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Doom na A600

Post IP: rejestrowane!

Powiem szczerze, że taka rozbudowana Amiga była moim marzeniem, gdyż miałem tylko gołą Amigę 600 no może przesadzam, miałem tylko dodatkowy Megabajt pamięci dzięki, któremu Syndicate trochę przyspieszył, ale tylko trochę :-) .
Co do Death Mask to powiem, ze to nie była gra 3D tylko 2D. To był mój pierwszy FPs na mojej amidzę który ukończyłem samemu bez pomocy kodów i innych tego typu rzeczy. Zapamiętałem ta grę do dzisiaj bo wtedy kiedy grałem miałem pewne straszne no może trochę śmieszne zdarzenie. Mianowicie moje stare biurko na której stała amiga z monitorem nagle się rozwaliło, ale amiga na szczęście nie spadała ani nie ucierpiała.

Co do cytadeli powiem, że w 1995 roku kiedy odpaliłem i zobaczyłem intro to mnie wgniotło prawie w krzesło, ponieważ nie spodziewałem się tego po mojej gołej 600. Niestety szybkość działanie pozostawiał sporo do życzenia nawet na szybszych konfiguracjach. Chociaż kilka dobrych godzin spędziłem katując ją. Czasami ją teraz odpalę.
Jakiś czas temu powstała wersją na współczesne komputery:
http://cytadela.sourceforge.net/
Jest to konwersja chyba do Opengla. Która trochę też z sentymentu testowałem.
User avatar
ihtius Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2387
Joined: 03 Jan 2011, 19:33
Last Visit: Yesterday, 20:11
Online: 62d 4h 20m 38s
Location: Lublin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 633
Ojciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec Chrzestny

Re: Doom na A600

Post IP: rejestrowane!

ihtius wrote:Co do cytadeli powiem, że w 1995 roku kiedy odpaliłem i zobaczyłem intro to mnie wgniotło prawie w krzesło, ponieważ nie spodziewałem się tego po mojej gołej 600. Niestety szybkość działanie pozostawiał sporo do życzenia nawet na szybszych konfiguracjach. Chociaż kilka dobrych godzin spędziłem katując ją. Czasami ją teraz odpalę.


Aż wstyd się przyznać, że kiedyś grałem na oknie nr. 2 i 3 dla większej szybkości i nawet frajdę z tego miałem :-E
User avatar
Rekkimaru Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 1545
Joined: 11 Sep 2010, 14:55
Last Visit: Today, 00:21
Online: 86d 12h 34m 25s
Location: Netherrealm
Highscores: 5
Lamps demolished: 820 (+974)
Reputation point: 732
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Doom na A600

Post IP: rejestrowane!

Ooooooooostro Cytadela w OpenGl ale lol :d az musze sciagnac i zagrac jeszcze tak Ubeka mogliby zrobic i pare innych amisiowych strzelanek ^^
User avatar
Last Samurai
 

Re: Doom na A600

Post IP: rejestrowane!

Parę innych filmików posiadacza tej wypasionej A600:







Amiga trwa i trwa mać!

Image
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6579
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Doom na A600

Post IP: rejestrowane!

Jedno mi nie pasuje w tej a600, jak gościu uzyskał 2 mb pamięci graficznej??
a w sumie to i 2 rzeczy bo o ile pamiętam to os 3.5 wymagał też minimalnie kicka 3.0, czyli jeszcze patchował kicka z a1200 co jest wykonalne ale jakoś nie bardzo mi się zdaje żeby wszystko na tych filmikach było ok, widać też na jednym filmiku że jednak jest to boot menu jak przy kicku 3.x ale naprawdę jakoś dziwnie nie chce mi się w to wierzyć żeby wszystko było ok
Image
User avatar
Agent Poland (pl) Male
User level 3
 
Posts: 260
Joined: 24 May 2010, 21:34
Last Visit: 29 Dec 2017, 00:45
Online: 6d 12h 18m 19s
Lamps demolished: 41 (+29)
Reputation point: 167
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Doom na A600

Post IP: rejestrowane!

2MB Chip osiągnął dzięki piggyback mod, dolutował pamieć bezpośrednio na pamięć.

Wierz sobie w co chcesz, ja go znam z AmiBaya i wiem co tam włożył, ale możesz im wytłumaczyć PO CO miałby kogokolwiek okłamywać?
Amiga trwa i trwa mać!

Image
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6579
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Doom na A600

Post IP: rejestrowane!

Agent wrote:(...) widać też na jednym filmiku że jednak jest to boot menu jak przy kicku 3.x ale naprawdę jakoś dziwnie nie chce mi się w to wierzyć żeby wszystko było ok


Programowy kick3.x nie ginie po resecie, wiec nie ma problemu zeby bootmenu bylo widoczne na A600.

Polecam lekture:
http://www.amiga600.de/index.htm
User avatar
norbi Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 366
Joined: 10 Sep 2010, 21:43
Last Visit: Yesterday, 22:10
Online: 37d 2h 51m 42s
Lamps demolished: 30 (+24)
Reputation point: 1530
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Doom na A600

Post IP: rejestrowane!

norbi komu tłumaczysz że kick nie ginie, ja o tym wiem a nawet powiem że opłaca się zrobić nawet na a1200 która już go posiada. rzecz w tym że ta a600 za***prza tak fantastycznie że nie chce się w to uwierzyć
Last edited by Agent on 23 Apr 2011, 14:38, edited 1 time in total.
Image
User avatar
Agent Poland (pl) Male
User level 3
 
Posts: 260
Joined: 24 May 2010, 21:34
Last Visit: 29 Dec 2017, 00:45
Online: 6d 12h 18m 19s
Lamps demolished: 41 (+29)
Reputation point: 167
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Doom na A600

Post IP: rejestrowane!

Dlatego norbi zacytował Twój post, żebyś wiedział komu tłumaczy :lol2:
Image
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 11100
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 03:50
Online: 261d 21h 1m 32s
Highscores: 3
Lamps demolished: 208 (+178)
Reputation point: 8913
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Doom na A600

Post IP: rejestrowane!

Agent wrote:norbi komu tłumaczysz że kick nie ginie, ja o tym wiem a nawet powiem że opłaca się zrobić nawet na a1200 która już go posiada. rzecz w tym że ta a600 za***prza tak fantastycznie że nie chce się w to uwierzyć


Jesli o tym wiesz to po co piszesz "że jednak jest to boot menu jak przy kicku 3.x"
A600 ma Flickerfixer Indivision ECS, ktory jest "prawie" karta graficzna i dlatego to tak "za***prza"
User avatar
norbi Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 366
Joined: 10 Sep 2010, 21:43
Last Visit: Yesterday, 22:10
Online: 37d 2h 51m 42s
Lamps demolished: 30 (+24)
Reputation point: 1530
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Doom na A600

Post IP: rejestrowane!

Ta Amiga 6000 jest nowocześniejsza niż mój PC :-) . Szacunek dla jego umiejętności.

-- 22 Wrz 2011, 00:13 --

Tez uważam, że nikogo nie oszukuje bo po co miałby to robić ?

-- 22 Wrz 2011, 00:15 --

Pod emulatorem też można sobie zainstalować ten emulator gier ScummVM ?
User avatar
ihtius Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2387
Joined: 03 Jan 2011, 19:33
Last Visit: Yesterday, 20:11
Online: 62d 4h 20m 38s
Location: Lublin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 633
Ojciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec ChrzestnyOjciec Chrzestny

Re: Doom na A600

Post IP: rejestrowane!

ihtius wrote:Pod emulatorem też można sobie zainstalować ten emulator gier ScummVM ?
Nie spotkałem się jeszcze z oprogramowaniem z Amigi klasycznej które by nie działało na WinUAE który jest emulatorem Amigi klasycznej. ;)

BTW ScummVM jest też dla PC.
Amiga trwa i trwa mać!

Image
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6579
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Doom na A600

Post IP: rejestrowane!

Czytalem o jednym programie, ktory nie dzialal na winuae.
Nazwy nie pamietam, ale byl specjalnie napisany tak, aby nie poszedl pod emulatorem.
User avatar
norbi Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 366
Joined: 10 Sep 2010, 21:43
Last Visit: Yesterday, 22:10
Online: 37d 2h 51m 42s
Lamps demolished: 30 (+24)
Reputation point: 1530
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Doom na A600

Post IP: rejestrowane!

Jaki? Chętnie go podsunę Toniemu, pewno całe 3 minuty mu zajmie "przekonanie go" że odpala się pod prawdziwą Amigą. :mrgreen:
Amiga trwa i trwa mać!

Image
User avatar
Shoonay Poland (pl) Male
Chadziaj leśny
 
Posts: 6579
Joined: 13 Jun 2010, 15:55
Last Visit: 02 Apr 2015, 16:20
Online: 139d 20h 31m 34s
Location: Czorny Ślunsk
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 699
Ciemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna stronaCiemna strona

Re: Doom na A600

Post IP: rejestrowane!

Anthrox wrote:Jak na Amigę 600 znośnie, ale da się wyczuć klatkowanie :-E
Wyobrażam sobie, co się musiało dziać, na gołej

Na gołej (nawet A1200) nie da się go odpalić :)
User avatar
Vato Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 142
Joined: 12 Aug 2014, 13:00
Last Visit: 14 Aug 2015, 11:19
Online: 3d 14h 59m 2s
Location: Cieszyn, Bielsko-Biała
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Previous

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest