Ja tam bardzo chętnie pomarudzę na temat amisiowych FPSów ogólnie, imho wszystkie to crapy.
Pomijając już finansową niemożność zbudowania sobie sprzetu co by je obsłużył na poziomie zdatnym do grania (20-30fps?

) co świetnie rozwiazuje emulacja (hihi), to zawsze brakuje im tego epickiego designu poziomów i potworów z Dooma chociażby (którego też nie lubie, no ale jako jedynego z tamtych czasów ukończyłem jak sobie pc sprawiłem, więc mam porównanie chociaż

), ot płaskie plansze pełne napaćkanych sprajtów, postrzelamy se i next level.
Tak, wiem, Alien Breed czy Breathless tutaj odstają jakością klimatu wyglądu potworów i poziomów a Gloom świetnie się sprawdza jako szybka strzelanka, ale... nie, fpsy na amisi mnie nigdy nie bawiły i chyba już nie będą bawić.
Chociaż chciałbym kiedyś się zabrać do ukończenia całej serii AB właśnie, już sobie z milion razy obiecałem ale jakoś nie mam ochoty się do tego zabrać.
W Death Mask kiedyś pamiętam namiętnie grałem, ukończyłem co do poziomu i do teraz mam kody w mojej "świętej księdze kodów i tipsów i ułatwień i takich tam" ale to taki trochu ułomny fps

No cóż, zawsze fajnie jest sobie obejrzeć jak wyDoomany chodzi na prawdziwym sprzęcie.