Polski

EXEC i DYSK

Masz problemy z przeróbką swojej prawdziwej Amigi? Karta rozszerzeń odmawia posłuszeństwa? Załóż wątek inni Amigowcy poratują Cię pomysłem na rozwiązanie problemu, albo przynajmniej wesprzą w bólu.
litsteve Zapewne Państwo wyśmiejecie mój " pomysł " ale wypada zadać to pytanie - czy fizycznie można - może ktoś już to robił - podłączyć amigowy dysk do pc-ta i sprawić, by widoczny był dla emulatora ? Jeżeli tak to proszę o opis jak to zrobić. Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/amiga-hardware/exec-dysk-t652.html
2010-10-26T06:29:16+01:00
Zapewne Państwo wyśmiejecie mój " pomysł " ale wypada zadać to pytanie - czy fizycznie można - może ktoś już to robił - podłączyć amigowy dysk do pc-ta i sprawić, by widoczny był dla emulatora ? Jeżeli tak to proszę o opis jak to zrobić.

2010-10-26T09:30:42+01:00

Re: EXEC i DYSK

2010-10-26T10:52:51+01:00

Szczególnie polecam się zaopatrzyć w adapter IDE na USB, nie będziesz musieć wyłączać piecyka przy każdym podłączeniu a i też unikniesz ewentualnych problemów z kolejnością bootowania napędów.

Image

Na Allegro masz do wyboru do koloru, śmiało bierz najtańsze badziewie, cena pomiędzy 10 a 20zł + wysyłka. U mnie działa już z dobre 5 lat. :)

PS: Widzę że masz XP, powinno działać świetnie, ale jakby Ci kiedyś wpadło do głowy podłączać amigowy dysk do Win98 to podobno utratę RDB masz gwarantowaną...

2010-10-26T11:19:22+01:00

Dziękuję za informacje :-)

Return to Hardware