Polski

Indivision AGA MK3 flickerfixer za 169,94 €

Masz problemy z przeróbką swojej prawdziwej Amigi? Karta rozszerzeń odmawia posłuszeństwa? Załóż wątek inni Amigowcy poratują Cię pomysłem na rozwiązanie problemu, albo przynajmniej wesprzą w bólu.
xandra Na stronie icomp.de można robić preordery nowych flickerfixerów do A1200 Indivision MK3 AGA, w skrócie, umożliwiają one uzyskanie najlepszego możliwego sygnału cyfrowego z Amigi, ponieważ sygnał jest pobierany bezpośrednio z chipsetu Lisa i nie przechodzi przez konwertery analogowo-cyfrowe, tylko może być od razu podłączony przez port HDMI

Image

Umożliwia on osiągnięcie w Workbenchu rozdzielczości 1280x1024 bez karty graficznej.
Więcej informacji tutaj: https://icomp.de/shop-icomp/en/shop/pro ... 0%2FA4000T
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/amiga-hardware/indivision-aga-mk3-flickerfixer-169-t5776.html
2020-07-08T08:53:04+01:00
Na stronie icomp.de można robić preordery nowych flickerfixerów do A1200 Indivision MK3 AGA, w skrócie, umożliwiają one uzyskanie najlepszego możliwego sygnału cyfrowego z Amigi, ponieważ sygnał jest pobierany bezpośrednio z chipsetu Lisa i nie przechodzi przez konwertery analogowo-cyfrowe, tylko może być od razu podłączony przez port HDMI

Image

Umożliwia on osiągnięcie w Workbenchu rozdzielczości 1280x1024 bez karty graficznej.
Więcej informacji tutaj: https://icomp.de/shop-icomp/en/shop/pro ... 0%2FA4000T

2020-07-08T09:55:56+01:00

Re: Indivision AGA MK3 flickerfixer za 169,94 €

Przepraszam za laickie pytanie, ale... Czy to oznacza że cegiełki graficzne będą teraz wyraźne jak w majnkrafcie?

2020-07-08T10:12:36+01:00

Na moim filcerfixerze miałam 640x480 (plus overscan do 720 chyba w poziomie i 540 w pionie) bez interlacu na monitorze z PC. Tutaj jest 1280x1024 przez HDMI. I oczywiście obraz będzie lepszej jakości. Ponadto monitor/TV będzie rozpoznawany automatycznie. Brzmi nieźle, ale nadal Vampire v4 standalone jest tańszą alternatywą, niż budowanie kompa na bazie A1200/4000 i dokupowanie kolejnych kart rozszerzających.

2020-07-08T21:45:19+01:00

No cóż, w moim kręgu zainteresowań pozostaje raczej wersja ECS. We wszelakich scandoublerach i flickerach brakuje mi jeszcze jednej ważnej rzeczy. Możliwości automatycznego przełączania obrazu z jeszcze jednym źródłem, aby można było korzystać z dobrodziejstw jednego monitora dzielonego z kartą graficzną. Albowiem, do amigi bez RTG bardzo dobrze mi się sprawdza zwykły monitor CRT Commodore lub chociażby telewizor LCD 4:3. Mimo wszystko jestem ciekawy efektów pracy chłopaków z IC, bo trochę pracy włożyli a poprzednie wersje nie obeszły się bez błędów i użytkownicy narzekali na występujące czasami artefakty i efekt ghostingu. Przez grzeczność nie wspomnę, że za mniej 8 stówek można kupić multisynchroniczny monitor w postaci BENQ BL912 pozbawiony tych wad :mrgreen: Wiem, że wdrożenie takiego produktu to sporo poświęconego czasu i pieniędzy dlatego gorąco im kibicuję, aczkolwiek finalnie jako zwykły użytkownik oczekuję produktu bez niespodzianek.

Return to Hardware