Polski

JOYPAD MATT B101L DO AMIGI nie działa z exakami.

Masz problemy z przeróbką swojej prawdziwej Amigi? Karta rozszerzeń odmawia posłuszeństwa? Załóż wątek inni Amigowcy poratują Cię pomysłem na rozwiązanie problemu, albo przynajmniej wesprzą w bólu.
ihtius Witam
Właśnie przed chwila przyszedł do mnie ten pad http://allegro.pl/joypad-matt-b101l-do- ... 56542.html. Mam specjalną przejściówkę na podłączenie dwóch joysticków/padów do pc wraz z zainstalowanym sterownikiem w systemie. W panelu sterowania w opcjach kontrolery gier pad działa prawidłowo, ale pod exekiem i emulatorem nie działa. Co jest grane a może coś źle zrobiłem. W każdym bądź razem jeszcze popróbuje się z tym pobawić,ale jak ktoś wie jak to poprawnie skonfigurować pod emulatorem winuae to niech napiszę, będę wdzięczny bardzo. Pozdrawiam.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/amiga-hardware/joypad-matt-b101l-amigi-nie-dziala-exakami-t1872.html
2012-03-01T16:41:41+01:00
Witam
Właśnie przed chwila przyszedł do mnie ten pad http://allegro.pl/joypad-matt-b101l-do- ... 56542.html. Mam specjalną przejściówkę na podłączenie dwóch joysticków/padów do pc wraz z zainstalowanym sterownikiem w systemie. W panelu sterowania w opcjach kontrolery gier pad działa prawidłowo, ale pod exekiem i emulatorem nie działa. Co jest grane a może coś źle zrobiłem. W każdym bądź razem jeszcze popróbuje się z tym pobawić,ale jak ktoś wie jak to poprawnie skonfigurować pod emulatorem winuae to niech napiszę, będę wdzięczny bardzo. Pozdrawiam.

2012-03-01T16:57:06+01:00

Re: JOYPAD MATT B101L DO AMIGI nie działa z exakami.

Na początek podłącz wszystko przed startem exeka.
Podczas grania wciskaj fire na tym joyu, jeżeli nie załapie, to F12:
Image

Jeżeli widzisz na liście swojego pada, wybierz go a następnie w Input:
Image
Wybierz Compatibility mode.

2012-03-01T17:12:34+01:00

Dzieki Anthrox, ale po kolejnym uruchomieniu wszystko zaczęło działać i to bez zabawy opcjami. Samo wskoczyło. Nie wiem dlaczego na początku nie działało ? W sumie trochę badziewna ta konstrukcja ale czego wymagać od pada za 23 złote. w sumie kupiłem to tak bo chciałem poczuć się jak konsolowiec i się poczułem :haha: Ale ogólnie nie żałuje. Teraz podepnę pod Amigę 600.

2012-03-01T17:14:50+01:00

EXEk jest tak ustawiony, że jeżeli masz dobrze joystick zainstalowany, to po uruchomieniu pare razy naciskasz fire i automatycznie się powinno przełączyć na niego. A jak coś się pierdzieli to wtedy ręcznie musisz ustawiać. Chociaż byłbyś pierwszym, który miał z tym problem.
Widocznie Twój komp potrzebował restartu :hee:

2012-03-01T17:22:47+01:00

Widocznie na początku nie wciskałem fire. Więc myślę, że temat jest do zamknięcia. W sumie nie przypuszczałem że samo się rozwiąże. :) Trochę zawróciłem dupę. :-) Ale kiedyś jak podpiąłem tą przejściówkę do joysticków to tez początkowo nie działało.

2012-03-01T17:26:28+01:00

Pokaż no tą przejściówkę.
Może dla siebie kupiłbym i Sorpiona z matta.

Sterowniki zainstalowały się same, czy na płycie dostałeś?

2012-03-01T17:58:49+01:00

Kiedyś była na alegro sprzedawana pod port szeregowy na płycie głównej. Jakiś czas temu także widziałem wersję pod usb. Ale wtedy jak kupowałem to nie było wersji na allergo pod usb tylko pod port szeregowy. Gośc miał także wersje męską żeńską. Więc problemu z podłączeniem nie było do pc. Sterownik gość mi wysłał na maila. Zajmuje kilka megabajtów. Zaraz zrobię zdjęcie.

-- 01 Mar 2012, 17:57 --

Image
Nie chce mi się odkręcać wtyczki z gniazda więc zrobiłem tylko takie zdjęcie, lepszego się nie dało, mam nadzieje ze coś widać.

-- 01 Mar 2012, 17:58 --

Niezły burdel w kablach, co ? ale ja wogóle jestem strasznym bałaganiarzem i dlatego mój pc to jeden wielki chaos :haha:

2012-03-04T04:03:23+01:00

Czy ja wiem?
Ciężko zrobić porządek w kablach - u mnie też trochę ich jest.
To niedobrze, że potrzeba sterów :-P
Wyjdzie Windows X3 i żebraj u gościa żeby stery Ci przepisał ;)

2012-07-29T00:41:17+01:00

jak znaleźć taką przejściówke na allegro (nie wiem co wpisać) są tylko ale odwrotne tzn. na amidze usb...

2012-07-29T02:03:19+01:00

Dj.Bzik wrote:jak znaleźć taką przejściówke na allegro (nie wiem co wpisać) są tylko ale odwrotne tzn. na amidze usb...

Bo widocznie koleś, które je robi zrobił sobie wolne :-) To był bodajże [email protected]. Wyślij mu pytanie czy nadal robi to może Ci zrobi, ale myślę, że Ci zrobi :-)

-- 29 Lip 2012, 03:03 --

Tylko chyba lepsza jest wersja na USB niż na port szeregowy bo nie potrzeba sterowników i działa pod win7 nawet 64bit.

2012-07-29T12:35:49+01:00

ihtius wrote:Tylko chyba lepsza jest wersja na USB niż na port szeregowy bo nie potrzeba sterowników i działa pod win7 nawet 64bit.

I robi ją gość o którym wspomniałeś?

2012-07-30T01:41:50+01:00

Anthrox wrote:
ihtius wrote:Tylko chyba lepsza jest wersja na USB niż na port szeregowy bo nie potrzeba sterowników i działa pod win7 nawet 64bit.

I robi ją gość o którym wspomniałeś?

Tak mi się wydaje :-) Ale to jest ten sam co Elmek się go pytał czy jak dojdzie do zakupu grupowego to spuści z ceny. Wydaje mi się, że na allegro jest tylko jeden koleś co takie rzeczy robi.

Return to Hardware