Polski

Kabel do monitora Commodore

Masz problemy z przeróbką swojej prawdziwej Amigi? Karta rozszerzeń odmawia posłuszeństwa? Załóż wątek inni Amigowcy poratują Cię pomysłem na rozwiązanie problemu, albo przynajmniej wesprzą w bólu.
biegu Cześć
Kupiłem na allegro lokalnie oryginalny kabel do monitora commodre 1085. Sądziłem, że wejscie do monitora będzie te same. Niestety bolce zdaję się są inaczej ułożone.
Czy jakby je odpowiednio dogiąć i wsadzić będzie działać na monitorze który obsługuje 15hz?
Nie chce źle zrobić zeby spalić coś w monitorze a tym bardziej w Amidze.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/amiga-hardware/kabel-monitora-commodore-t7292.html
2022-08-18T13:54:36+01:00
Cześć
Kupiłem na allegro lokalnie oryginalny kabel do monitora commodre 1085. Sądziłem, że wejscie do monitora będzie te same. Niestety bolce zdaję się są inaczej ułożone.
Czy jakby je odpowiednio dogiąć i wsadzić będzie działać na monitorze który obsługuje 15hz?

2022-08-18T15:11:49+01:00

Re: Kabel do monitora Commodore

Niestety bolce zdaję się są inaczej ułożone.

Jak inaczej?

Czy ma pewno kupiłeś kabel do tego modelu monitora ?

2022-08-18T15:55:42+01:00

Monitor benq z obsługą 15hz zlacE dsub 15 pin.
Ten kabel do monitora Commodore ma dsub 9 pin.
Nie kabel jest do monitora amigi. Sądziłem że jak dsub to będzie pasował.
Już wiem że nie da rady dlatego zamówiłem na allegro https://allegro.pl/oferta/amivga-amiga- ... 7571847306 i wtedy zwykły dsub do benq będzie pasował.
Teraz albo sprzedam kabel albo gdzieś kupię monitor do niego :D

2022-08-23T17:23:24+01:00

biegu wrote:Czy jakby je odpowiednio dogiąć i wsadzić będzie działać na monitorze który obsługuje 15hz?

Zdecydowanie lepiej było się najpierw zapytać - w najlepszym przypadku zniszczyłbyś sobie kabel, w najgorszym nie tylko kabel.

Return to Hardware