Polski

Minimum Requirements for EXEs

Masz problemy z przeróbką swojej prawdziwej Amigi? Karta rozszerzeń odmawia posłuszeństwa? Załóż wątek inni Amigowcy poratują Cię pomysłem na rozwiązanie problemu, albo przynajmniej wesprzą w bólu.
Shoonay Poza tymi grami z A500 i większością z A1200 które nie chodziły to racja, nie było problemów. :-E

Swoją drogą, miałbym wielką chrapkę sprawdzić starsze wersje WinUAE, zna ktoś jakieś archiwum?

EDIT: Mam 0.8.21R1 (23.02.2002), kto zejdzie niżej? :D
http://replay.waybackmachine.org/200203 ... WinUAE.exe
Page 3 of 3 3 https://forum.thecompany.pl/amiga-hardware/minimum-requirements-for-exes-t1061.html
2011-04-14T17:37:27+01:00

Re: Minimum Requirements for EXEs

Poza tymi grami z A500 i większością z A1200 które nie chodziły to racja, nie było problemów. :-E

Swoją drogą, miałbym wielką chrapkę sprawdzić starsze wersje WinUAE, zna ktoś jakieś archiwum?

EDIT: Mam 0.8.21R1 (23.02.2002), kto zejdzie niżej? :D
http://replay.waybackmachine.org/200203 ... WinUAE.exe

2011-04-14T18:46:01+01:00

2011-04-14T19:24:55+01:00

Pierwsza wzmianka o wersji 0.1 UAE w historii: http://groups.google.com/group/comp.emu ... l=en&pli=1

UAE 0.6.3 DOS (1996) działa pod DOSBOXem: http://www.galu.info/pliki/uae/DUAE063A.ZIP
Osobny exek do emulacji 68020: http://www.galu.info/pliki/uae/DUAE063B.ZIP

WinUAE 0.7.5 (maj, 23 1998): http://www.galu.info/pliki/uae/Winuae75.zip

2011-04-14T19:39:48+01:00

Na razie poległem :hee:

2011-04-14T20:27:07+01:00

Shoon a przeczytaj moj pierwszy post dokladnie i wnikliwie ;] jest tam napisane ze odpalalem na XP a karta dzwiekowa to soud blaster 128pci (ujeta tam jako sb 128 pci) rowniez napisane jest ze uzywalem najnowszych mozliwych do niej sterownikow. I jak sie teraz czujesz kocie? Zmiazdzony? ;] Wychodzi na to ze chcesz do***rdolic komus dla zasady a nie dlatego ze masz racje ;]

Co do zasady dzialania bufora spoko dluzej sie niby czeka na przetworzenie ale i wieksza ilosc dzwiekow moze sie w nim zmiescic jesli jest on wiekszy co za tym idzie plynnosc ich odtwarzania powinna sie zwiekszyc bo nie bedzie strat jakosci w postaci trzaskow tworzonych przez nieustanne dogrywanie do bufora. I co rozumiesz przez zepsuty dzwiek? Nagle sie napsul a jak zmienie sprzet nalepszy to sie naprawi? Cos ci sie chyba pod futerkiem w okolicach mozgoczaszki popsulo ;]

Co do i7 intelowskiego i AMD to moj 955 w testach niesyntetycznych a w grach dorownywal tym modelom i7 ktore chodza w granicach 1000zł a ja swojego kupilem o ponad polowe taniej wiec Anthroxie nie wiem czy jest sens wywalac szmal tylko po to by placic za logo intela i wieksza wydajnosc w aplikacjach ktorych zwykly smiertelnik nie uzywa na codzien :P A co do pcsx2 to pisalem to juz nieraz ze jest on optymalizowany pod proce intela a wlaczenie tych instrukcji SSE3 i SSE4 raczej takiego mocnego kopa nie daje, a wnioskuje to chociazby z czytania newsow o rozwoju tej emulacji. Poza tym Phenomy II maja instrukcje SSE3.

2011-04-14T20:46:13+01:00

Last Samurai wrote:Shoon a przeczytaj moj pierwszy post dokladnie i wnikliwie ;] jest tam napisane ze odpalalem na XP a karta dzwiekowa to soud blaster 128pci (ujeta tam jako sb 128 pci) rowniez napisane jest ze uzywalem najnowszych mozliwych do niej sterownikow. I jak sie teraz czujesz kocie? Zmiazdzony? ;]
ROTFL. Nie bardzo. A powinienem? :-E
Przeoczyłem to poprostu i nie widzę powodu czemu miałbym się niby czuć zmiażdzony czy nie przyznać do tego. Masz 5 lat czy co, że takie rzeczy Cię "miażdzą" a sama myśl że musiałbyś się przyznać że coś niewiesz powoduje skurcz kiszki?
Pozatym tak trudno było by Ci napisać jeszcze raz jaką masz kartę? Chociaż teraz już nie ważne, i tak jest za stara żeby stery daniela coś pomogły...

Last Samurai wrote:Wychodzi na to ze chcesz do***rdolic komus dla zasady a nie dlatego ze masz racje ;]
Przepraszam książę, mam nadzieję że mi wybaczysz a Smerfy znowu zagoszczą u ciebie na ekranie TV i bajka się dobrze skończy...
Tylko już nie smutaj, dobrze? :-E

Nie pamiętam żebym komukolwiek musiał kiedykolwiek "do***rdalać" kiedy mam rację, czy kiedy nie.
Jakoś wszyscy normalni ludzie z którymi prowadziłem dyskusję potrafili zawsze sami wyciągnąć stosowne wnioski i przyjąć argumentacje z należytym szacunkiem przedstawiając swój tok myślenia.
Ale przykro mi strasznie że czujesz się przytłoczony moją argumentacją, postaram się specjalnie dla Ciebie pi-sać po-wo-li bo-wiem że nie czy-tasz bieg-le. :haha:
Ale tak na serio, to może idź z tym do psychologa? Takie problemy psychiczne mogą świadczyć o jakichś głębszych boleśniejszych przeżyciach. :-(

Tak ogólnie mógłbyś się zlitować nademną i wyjaśnić mi tutaj z czym nie miałem racji żebym już nie popełnił nigdy żadnego karygodnego błędu, co? ;)

Last Samurai wrote:Co do zasady dzialania bufora spoko dluzej sie niby czeka na przetworzenie ale i wieksza ilosc dzwiekow moze sie w nim zmiescic jesli jest on wiekszy co za tym idzie plynnosc ich odtwarzania powinna sie zwiekszyc bo nie bedzie strat jakosci w postaci trzaskow tworzonych przez nieustanne dogrywanie do bufora.
OMG. Sajensfikszyn w wykonaniu Skorpiego komputera który jako jedyny działa logicznie. :-E
Po pierwsze nie większa ilość dźwięków tylko dłuższy jest jego fragment.
Po drugie nie płynność a ciągłość. Płynna to może być animacja.
Po trzecie nic się nie zwiększy tylko właśnie zależy wszystko od karty dźwiękowej, ilości pamięci i buforów w samym programie które jeśli będą odpowiednio do siebie dopasowane to WTEDY dźwięk nie będzie trzeszczał.
A trzaski mogą też być właśnie powodowane przez niedopasowanie tych parametrów, np jeśli idzie 256kb dźwięku do bufora a bufor ma wielkość 512kb to to jest też źle bo bufor jest tylko w połowie pełen na jeden cykla odtwarzania = słychać trzaski w miejscach w których nie ma danych dźwiękowych w buforze.

Last Samurai wrote:I co rozumiesz przez zepsuty dzwiek?
Trzaski. LOL. Nie wiem, Ty narzekasz na dźwięk, dlaczego ja Ci mam tłumaczyć jak wyglądają Twoje problemy z dźwiękiem? :lol2:

Last Samurai wrote:jak zmienie sprzet nalepszy to sie naprawi?
Nic się nie będzie naprawiać, tylko wyobraź sobie że tak to działa iż na nowym mocniejszym sprzęcie nie będzie problemów z brakiem mocy obliczeniowej, ale po co ja to wogóle muszę tłumaczyć że lepszy komp = lepiej chodzi emulacja? OMG Skorp, nie dobijaj mnie, nawet Ty jesteś to w stanie zrozumieć... może po jakimś dłuższym czasie niż inni, ale napewno dasz rade... :-E

Last Samurai wrote:Cos ci sie chyba pod futerkiem w okolicach mozgoczaszki popsulo ;]
Doprawdy doceniam Twoją wnikliwą analizę jaką przeprowadziłeś na odległość niczym Kaszpirowski a która pozwoli mi dokonać lepszej samooceny przy najbliższych badaniach lekarskich. Dzięki że się tak przejmujesz. :-E

2011-04-15T08:21:21+01:00

Czepiasz sie slowek shoon i nie potrafisz sie przyznac do swoich wpadek masz chyba ego wielkosci muru chinskiego zatem to nie ja powinienem sie udac do psychologa/psychiatry/innego specjalisty.

2011-04-15T10:12:27+01:00

Last Samurai wrote:Czepiasz sie slowek shoon
Widzisz, bo to tak działa że zazwyczaj mam do czynienia z inteligentnymi ludźmi, którzy potrafią przedstawić swój punkt widzenia, skorygować kogoś zdanie i sami są wdzięczni za wytknięcie jakiegoś błędu a nie reagują jakbym naruszył ich świątynię wszechwiedzy.
Jakoś nie widzę żeby inni się wypłakiwali, ale dobrze, specjalnie dla Ciebie mogę zastosować klauzule "po co tłumaczyć problem jeśli ktoś i tak nie jest w stanie tego zrozumieć". Zgoda? :mrgreen:

Last Samurai wrote:i nie potrafisz sie przyznac do swoich wpadek
Np których? Do tej do której się przyznałem powyżej?
Proszę, wymień łaskawie wszystkie moje wpadki a bardzo chętnie się przyznam.
Ufam że nie mówisz mi tego tylko dlatego żeby mi sprawić przykrość i masz konkretne przykłady, w końcu tak by zrobiły 5-letnie dzieci, prawda panie perfekcjonisto nie popełniający żadnych błędów? ]:->

Last Samurai wrote:masz chyba ego wielkosci muru chinskiego
Dzięki! Ech, Karol, Ty kawalarzu, tylko Ty to potrafisz poprawić humor z rana. :-)

Last Samurai wrote:zatem to nie ja powinienem sie udac do psychologa/psychiatry/innego specjalisty.
Widzisz, to działa tak że nie Tobie o tym decydować, bo żaden człowiek nie jest w stanie obiektywnie ocenić samego siebie. Zapytaj dowolnego psychologa/psychiatrę/innego specjalistę... ;>

BTW: masz jeszcze jakieś problemy z minimalnymi wymaganiami EXEka oprócz tych natury egzystencjalno-psychicznej? ]:->

2011-04-15T11:43:45+01:00

Dobrze ludzie. Pośmialiśmy się , było miło a teraz czas by rozmowa wróciła na właściwy tor. Shoonay, nie ma sensu z Twojej strony byś cokolwiek dalej tłumaczył. Wytłumaczyłeś co się dało i nic w tej kwestii więcej się nie da zrobić ,zwłaszcza jeśli user nie wykazuje chęci zrozumienia, prawda? Więc uprzejmie proszę o koniec podjudzania i spokojne kontynuowanie dyskusji ;)
Last Samurai. Przyhamuj. Tutaj nie będę tłumaczył , bo wiesz co Cię z mojej strony czeka.

2011-04-16T17:37:01+01:00

Nie chciało mi się czytać flame'u, a chciałem zapytać jeszcze jak działa u was turbo? Standardowo nie ma tego w UAE (tudzież nie w ten sposób) i co właściwie się zmienia po przesunięciu suwaka?

Return to Hardware