Polski

Pochwal się swoim drążkiem

Masz problemy z przeróbką swojej prawdziwej Amigi? Karta rozszerzeń odmawia posłuszeństwa? Załóż wątek inni Amigowcy poratują Cię pomysłem na rozwiązanie problemu, albo przynajmniej wesprzą w bólu.
ccwrc Temat założony na prośbę(?) Mr. Anthroxa, który prosił żeby pochwalić się swoim nowym nabytkiem. Aparat mam marnej jakości, więc wyszło jak wyszło.

Fajnie by było, gdyby w tym temacie kilka osób wkleiło coś od siebie, tzn. chodzi mi o oryginalne sprzęty do "manipulowania" z wtyczką DB9.
Jeśli ktoś ma jakieś części do joysticków na sprzedaż, czy czegoś poszukuje także proszę o wpis tutaj. Wiadomo przecież, że klawiatura do grania
jest tylko dla ludzi ułomnych, pasjonaci korzystają z oryginałów :haha:
Ja poszukuję jeszcze jednego egzemplarza Apache 1 do kolekcji (i użytkowania), jak ktoś ma w dobrym stanie (gumy mogą być zużyte, mam zapasowe) to pisać!

i... QuickShot Turbo II Plus
przód
Image

tył
Image

każdy ma taką armię na jaką zasługuje
Image
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/amiga-hardware/pochwal-sie-swoim-drazkiem-t4349.html
2017-04-13T19:12:39+01:00
Temat założony na prośbę(?) Mr. Anthroxa, który prosił żeby pochwalić się swoim nowym nabytkiem. Aparat mam marnej jakości, więc wyszło jak wyszło.

Fajnie by było, gdyby w tym temacie kilka osób wkleiło coś od siebie, tzn. chodzi mi o oryginalne sprzęty do "manipulowania" z wtyczką DB9.
Jeśli ktoś ma jakieś części do joysticków na sprzedaż, czy czegoś poszukuje także proszę o wpis tutaj. Wiadomo przecież, że klawiatura do grania
jest tylko dla ludzi ułomnych, pasjonaci korzystają z oryginałów :haha:
Ja poszukuję jeszcze jednego egzemplarza Apache 1 do kolekcji (i użytkowania), jak ktoś ma w dobrym stanie (gumy mogą być zużyte, mam zapasowe) to pisać!

i... QuickShot Turbo II Plus
przód
Image

tył
Image

każdy ma taką armię na jaką zasługuje
Image

2017-04-13T19:22:49+01:00

Re: Pochwal się swoim drążkiem

ja aktualnie do swojej A600 używam takiego. Mam jeszcze te od Atari 2600 9 pinowe ale strach ich używać że zaraz mi w ręku zostanie sam drążek.

Image

2017-04-13T19:25:31+01:00

RoniWorlds wrote:Mam jeszcze te od Atari 2600 9 pinowe

Mówisz o tym "kultowym" chłamie o oznaczeniu CX-40? :-E

2017-04-13T19:55:32+01:00

Image
Pamiątkowe zdjęcie z odpowiednim symbolicznym gestem palcami nawiązującej do długości :hee:
Obecnie z zapakowanych pozostały się tylko 3, a 2 rozpakowane pod biurkiem - reszta rozdana.

Aż przykro się robi, że w 2012 płaciłem za jeden 59.99 PLN, a teraz 350 PLN nierozpakowany jest warty - w mojej ocenie to przesada - niemniej czułem, że tak będzie - stąd prewencyjny zakup większej ilości :)

2017-04-13T19:59:25+01:00

@RoniWorlds - proszę w tym wątku wstawiać wyłącznie SWOJE zdjęcia, a nie z sieci :)

2017-04-13T20:06:58+01:00

Anthrox wrote:@RoniWorlds - proszę w tym wątku wstawiać wyłącznie SWOJE zdjęcia, a nie z sieci :)

Mam identyczne pudełko i Joya więc co za różnica ?

2017-04-13T20:17:14+01:00

Miałem wszystkie joye co CCWRC.
Ahhh skorpion, na tym dopiero się grało.

2017-04-13T20:28:14+01:00

RoniWorlds wrote:
Anthrox wrote:@RoniWorlds - proszę w tym wątku wstawiać wyłącznie SWOJE zdjęcia, a nie z sieci :)

Mam identyczne pudełko i Joya więc co za różnica ?

Chodzi o stopień zużycia i wytarty drążek :-E

GoliBroda wrote:Miałem wszystkie joye co CCWRC.
Ahhh skorpion, na tym dopiero się grało.

Scorpion jest akurat jednym z najmniej wygodnych. Ale pancerny, nadaje się dla gości ;)

2017-04-13T20:29:08+01:00

Otóż to - od razu klimatyczniej się robi, patrząc na ten złóg brudu zostawione przez palca Roniego :hee:

2017-04-13T20:48:18+01:00

Mówisz i masz....

Image

2017-04-13T20:59:07+01:00

No, teraz to rozumiem! :tuptup1:

2017-04-24T14:13:19+01:00

Zostałem przywołany, więc wrzucę zdjątka mych dwóch nowych joyów tyle, że z PC. Amigowe wrzucę jak znajdę w kartonach na nowym mieszkaniu może ;)
Image
Image
Image
Image
Image
Image

2017-09-12T20:51:30+01:00

Dzisiaj otwarłem jeden z dwóch kartonów. Tutaj jeszcze przed myciem i użyciem ;)
Image

2017-09-12T21:18:55+01:00

kjurwa :D widze niezniszczalny drążek :D po samej lewej, TOPSTAR. :D szacun

2017-09-12T21:52:38+01:00

Ten niezniszczalny drążek to okazało się, że to urban legend - tak samo wytrzymały jak inne joysticki :)

2017-09-13T12:53:50+01:00

Anthrox wrote:Ten niezniszczalny drążek to okazało się, że to urban legend - tak samo wytrzymały jak inne joysticki :)

Fakt, krążą legendy, że komuś udało się zepsuć Top Stara ;)
Ten model był naprawdę pancerny.

2017-09-13T13:49:05+01:00

@ccwrc: to nie legenda, a fakt.
http://www.riversedge.pl/historia-commo ... zajkowskim

Waldemar wrote:To był ciekawy okres w moim życiu, pełen nowych doświadczeń i zdobywania nowych znajomości. Obfity był również w wiele zabawnych sytuacji! Pamiętam, jak przyszedł pewnego dnia jakiś facet i zaprezentował nam joystick, jak twierdził „nie do zarżnięcia”. A taki chłopaczek wysunął się z tłumu i stwierdził „Jesteś pewien?”. Facet odrzekł „Oczywiście, że jestem pewien! Nikt nie jest go w stanie zniszczyć jakimkolwiek sposobem!”. No i obaj się założyli, że ten chłopaczek w jakimś tam określonym czasie kilku-kilkunastu minut zdoła zepsuć ten joystick na odpowiedzialność właściciela. Jak wpadł w trans, to w ciągu kilku minut go rozwalił! [śmiech] Tak więc prawdę mówiąc nie było praktycznie joysticka nie do zajechania. A był to bardzo duży joystick ze sprężynami, przeźroczysty, prawdopodobnie model SV-127. Kosztował kilka razy więcej, niż przeciętne i wydawał się solidniejszy i nie do zarżnięcia. My pierwsze joysticki robiliśmy własnoręcznie. Sam studiowałem elektronikę, więc jak się okazało, że te zwykłe joysticki były na blachach i nie zawsze działały, to brało się wyłączniki krańcowe, doczepiało jakąś wajchę (np. drążek do zmiany biegów) i działało! A że w niektórych grach trzeba było iść po skosie, więc musiałeś mieć tę pewność, że joystick zadziała prawidłowo. Miałem takie, które wyglądały paskudnie, ale działały świetnie! [śmiech]

Nie wydaje mi się, żeby była mowa o innym joysticku niż SV-127. Problemem był błąd konstrukcyjny joysticka :)

Return to Hardware