Polski

Popełniłem C64...

Masz problemy z przeróbką swojej prawdziwej Amigi? Karta rozszerzeń odmawia posłuszeństwa? Załóż wątek inni Amigowcy poratują Cię pomysłem na rozwiązanie problemu, albo przynajmniej wesprzą w bólu.
Atalante Właściwie to nie popełniłem raspberry tylko powkładałem to w koszerną obudowę :mrgreen: Jako, że na święta jakoś tak czasu się ciut więcej zrobiło, a w planach miałem już od dawna. Wyniki moich wypocin widoczne na poniższych zdjęciach.

Tak wiem. Spartoliłem malowanie w jednym miejscu. Chciałem poprawić, a że było grubo po drugiej w nocy i powoli mnie chęci opuszczały postanowiłem uczynić powyższe bez demontowania zaślepki. Farba niestety dostała się pod taśmę i wyszło jak zawsze :mrgreen: Poprawię w wolnej chwili...

Dwie godziny karwa spędziłem zastanawiając się dlaczego nie chce mi działać klawiatura. Wyszło, że w opisie na płytce zamieniony jest Data + i -. A ja nawet tak ładnie wlutowane piny wylutowałem, bo myślałem że tutaj coś jest nie tak :mrgreen: Koniec końców przewody USB dolutowałem bezpośrednio do płyty od dolnej strony, tak że nie widać. Zdjęcia ostatecznej wersji niestety nie mam. W każdym razie działa bez problemu.

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/amiga-hardware/popelnilem-c64-t6018.html
2020-12-27T13:39:51+01:00
Właściwie to nie popełniłem raspberry tylko powkładałem to w koszerną obudowę :mrgreen: Jako, że na święta jakoś tak czasu się ciut więcej zrobiło, a w planach miałem już od dawna. Wyniki moich wypocin widoczne na poniższych zdjęciach.

Tak wiem. Spartoliłem malowanie w jednym miejscu. Chciałem poprawić, a że było grubo po drugiej w nocy i powoli mnie chęci opuszczały postanowiłem uczynić powyższe bez demontowania zaślepki. Farba niestety dostała się pod taśmę i wyszło jak zawsze :mrgreen: Poprawię w wolnej chwili...

Dwie godziny karwa spędziłem zastanawiając się dlaczego nie chce mi działać klawiatura. Wyszło, że w opisie na płytce zamieniony jest Data + i -. A ja nawet tak ładnie wlutowane piny wylutowałem, bo myślałem że tutaj coś jest nie tak :mrgreen: Koniec końców przewody USB dolutowałem bezpośrednio do płyty od dolnej strony, tak że nie widać. Zdjęcia ostatecznej wersji niestety nie mam. W każdym razie działa bez problemu.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

2021-01-07T00:08:35+01:00

Re: Popełniłem C64...

Wypas! :tuptup1:

Atalante wrote:Koniec końców przewody USB dolutowałem bezpośrednio do płyty od dolnej strony, tak że nie widać.

Hahaha, zrobiłeś taki sam numer jak ja z myszką, którą przy pierwszym podejściu uwaliłem - też musiałem od dołu lutować. :mrgreen:

2021-01-07T01:07:06+01:00

Elegancko - Super Chruper.

Ile cię wyniósł koszt całkowity.

I dobrze widzę że ten moduł obsługuje klawiatury od A1200 i A600 ??

2021-01-07T11:19:57+01:00

Tak, to Keyrah V2. Obsługuje również klawiatury A600 i A1200, jednak dopasowany jest do obudowy C64 i dlatego jej użyłem. Koszt całości w moim przypadku niewielki. Obudowa z klawiaturą 60zł, Keyrah dostałem w prezencie na kawalerskie już jakiś czas temu. Kabelki z 5 - 6 dych. Druk 3D darmowy. Puszka farby winylowej 35zł z przesyłką. RPI, się u mnie walał, dostałem go kiedyś. Powiedzmy, że zamknąłem się w stupindziesięciu :mrgreen:

Mam jeszcze nienaganną obudowę A500 z równie piękną klawiaturą. Zgadnij co mi chodzi po głowie :mrgreen:

Return to Hardware