Polski

Problem z amiga 1200

Masz problemy z przeróbką swojej prawdziwej Amigi? Karta rozszerzeń odmawia posłuszeństwa? Załóż wątek inni Amigowcy poratują Cię pomysłem na rozwiązanie problemu, albo przynajmniej wesprzą w bólu.
bacus10 Jak sie uruchamia to pokazuje ekran startowy, ale nie na niebiesko tylko na czerwono, jak wgram WB to tlo nie jest szare tylko zielone, sprawdzalam na telewizorze, monitorze poprzez modulator, comp, oraz wyjscie video da sie cos z tym zrobic Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/amiga-hardware/problem-amiga-1200-t971.html
2011-03-08T23:57:50+01:00
Jak sie uruchamia to pokazuje ekran startowy, ale nie na niebiesko tylko na czerwono, jak wgram WB to tlo nie jest szare tylko zielone, sprawdzalam na telewizorze, monitorze poprzez modulator, comp, oraz wyjscie video da sie cos z tym zrobic

2011-03-09T16:05:32+01:00

Re: Problem z amiga 1200

Może jakieś screenshoty?

2011-07-06T06:43:50+01:00

Re: Problem z amiga 1200

może poleciały kości z romem ?

2011-07-06T12:58:32+01:00

Re: Problem z amiga 1200

software/kolory-kickstartu-helpnie-ktos-t700.html

Może w tym temacie znajdziesz część odpowiedzi :)

2011-07-06T14:36:17+01:00

Re: Problem z amiga 1200

Jak zainteresowana rozwiązała problem, mogłaby napisać jak sobie poradziła i co było przyczyną :)

2011-07-06T15:56:20+01:00

Re: Problem z amiga 1200

Jedynie co się mogło "popsuć" to elektronika która wychodzi z enkodera RGB CXA1145. Akurat jakiś czas temu miałem podobną sytuacje w A600, u mnie padł tranzystor 2N1304.

Return to Hardware