Moja amigowa myszka po długim nie bycie wraz z amigą 600 ponownie wróciła do łask. Lecz jest jeden dziwny problem z myszką. Inaczej się zachowuje kursor myszki w workbenchu i grach. Jest powolny i porusza się jakby z opóźnieniem. Jakbym myszką sterował w smole, dosłownie. Kiedyś zmieniłem w niej kulkę na nową z innej myszki kupionej w sklepie, która była innego producenta niż commodore. Ale kiedy jeszcze miałem Amige w domu, to nie pamietam takich problemów z nią. Czyściłem rolki i to też nic nie dało. Może to wina lezy w tej innej kulce wziętej z nie oryginalnej amigowej myszki, ale przecież powinny być zrobione w tym samym rozmiarze ? Tak mi się wydaje. Przez ta dziwnie wolno działającą myszkę nie mogę sobie pograć w takie gry, jak: Black Crypt, ponieważ nie jestem wstanie równocześnie sterować drużyną i walczyć z przeciwnikami tak to opóźnia i utrudnia sterowanie drużyną. W innych grach, jak Cannon Fodder tez nie jest za dobrze. Może ma ktoś z was kulkę z oryginalnej amigowej (trumienki) myszki do sprzedania ?
Pozdrawiam.