Polski

Quickjoy II Turbo SV-124 - potrzebna pomoc

Masz problemy z przeróbką swojej prawdziwej Amigi? Karta rozszerzeń odmawia posłuszeństwa? Załóż wątek inni Amigowcy poratują Cię pomysłem na rozwiązanie problemu, albo przynajmniej wesprzą w bólu.
husar Z racji "przeczesania" forum jestem zmuszony pisać post od nowa, a że nie chce mi się dokładnie odtwarzać tego co wcześniej nasmarowałem - będzie w skrócie.

Znalazłem podczas porządków wymieniony w temacie Joy do Amigi.

Image

Problem z nim taki, że w środku brak jest kabli prowadzących od płytki do przycisków fire i przełącznika autofire w gałce. Jakby ktoś miał taki joy i chciałoby mu się zrobić jakiś prosty schemat, jak poprawnie to podłączyć lub przykładowo zrobić zdjęcie jak to wygląda - będę zobowiązany.

Sam fire to mały problem podłączyć jako tako, ale nie wiem jak "spiąć to" z przełącznikiem do autofire. Jak już to zrobić, to uważam że porządnie :)

p.s.
za radą Shoonay'a z usuniętego postu :P "spiąłem" tylko jeden fire, ale fajnie by było gdyby wszystko w joyu działało jak powinno :)
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/amiga-hardware/quickjoy-turbo-124-potrzebna-pomoc-t1966.html
2012-04-28T13:08:45+01:00
Z racji "przeczesania" forum jestem zmuszony pisać post od nowa, a że nie chce mi się dokładnie odtwarzać tego co wcześniej nasmarowałem - będzie w skrócie.

Znalazłem podczas porządków wymieniony w temacie Joy do Amigi.

Image

Problem z nim taki, że w środku brak jest kabli prowadzących od płytki do przycisków fire i przełącznika autofire w gałce. Jakby ktoś miał taki joy i chciałoby mu się zrobić jakiś prosty schemat, jak poprawnie to podłączyć lub przykładowo zrobić zdjęcie jak to wygląda - będę zobowiązany.

Sam fire to mały problem podłączyć jako tako, ale nie wiem jak "spiąć to" z przełącznikiem do autofire. Jak już to zrobić, to uważam że porządnie :)

p.s.
za radą Shoonay'a z usuniętego postu :P "spiąłem" tylko jeden fire, ale fajnie by było gdyby wszystko w joyu działało jak powinno :)

2012-04-28T15:28:12+01:00

Re: Quickjoy II Turbo SV-124 - potrzebna pomoc

To może Ty zrób dokładne zdjęcia makro płytki z góry i dołu, najlepiej prostopadle jak i pod kątem z każdej strony żeby szczegóły lepiej zobaczyć, i może coś wskóramy razem? ;)

2012-04-29T05:39:58+01:00

Shoonay wrote:To może Ty zrób dokładne zdjęcia makro płytki z góry i dołu, najlepiej prostopadle jak i pod kątem z każdej strony żeby szczegóły lepiej zobaczyć, i może coś wskóramy razem? ;)

Hehe może tym razem kierunki nie będą odwrócone ;] Pamiętasz Shon jak to było w moim przypadku? :D Niestety musiałem szybko wracać do domu, i nie zdążyliśmy zobaczyć co jest grane.

2012-04-29T12:14:00+01:00

No coś poszło nie tak, sam chciałbym wiedzieć... :-E

2012-04-30T00:41:54+01:00

Może tak znowu się spotkajcie :hee:

2012-05-01T10:48:38+01:00

Tobie się nie chciało na 3-dniowy zlot wpaść a Markowi polecasz przejechać 50 kilometrów tam i z powrotem na góra-godzinne lutowanie/sprawdzanie kabelków w padzie? :-E

2012-05-01T13:15:48+01:00

Shoonay wrote:Tobie się nie chciało na 3-dniowy zlot wpaść

Mam nadzieję, że nie muszę Ci publicznie przypominać, że miałem alibi w postaci szpitala, które nie było moim wymysłem?
A jeśli chcesz porównywać km - 36 km mam do Demonic i często do niej jeżdżę, a na zlot miałem ponad 300 - nie pamiętam już czy nawet nie 360 - a więc zdeczka różnica jest, zważywszy, że nie mam własnego samochodu..., a pociąg i inne komunikacje nie wchodziły w grę.
Jak chcesz tak porównywać, to przypominam, że MIEJSCOWI nie raczyli wpaść - nie muszę chyba z nicka wymieniać?
Wspominam o tym tylko dlatego, ponieważ moją nieobecność uważam, za w pełni uzasadnioną :tuptup1:

2012-05-01T13:32:34+01:00

Winny się tłumaczy, ty mi tu z albinosami nie wyskakuj tylko nie dogaduj innym bucu. :mrgreen:

2012-05-01T22:20:32+01:00

Zobaczymy, czy na zlocie nr 2 jak przyjadę nie pocałuję klamki :hee:

2012-09-19T14:21:55+01:00

Shoonay wrote: Markowi polecasz przejechać 50 kilometrów tam i z powrotem na góra-godzinne lutowanie/sprawdzanie kabelków w padzie? :-E

Spoko nie problem, jak będzie gulasz to wpadam w jakiś weekend :) i tym razem nikt mnie nie będzie ściągał do domu bo od ostatniej wizyty mam swój samochód.

Return to Hardware