Polski

QuickShot Python

Masz problemy z przeróbką swojej prawdziwej Amigi? Karta rozszerzeń odmawia posłuszeństwa? Załóż wątek inni Amigowcy poratują Cię pomysłem na rozwiązanie problemu, albo przynajmniej wesprzą w bólu.
Anthrox Zauważyłem pewną upierdliwość w tych Joystickach - już chyba drugi wypróbowałem i...
Ogólnie są świetne, ale po niedługim czasie granie praktycznie wystarczy przechylić Joystick i mikrostyk "pyknie".
Dam przykład na grze Atari - River Raid.
Gdy lecę w prawo, chciałbym przestać lecieć - coś pokroju puszczenia joysticka, a on nie odbija mi na tyle, żeby samolot przestał "ściągać na prawo" - ba, wystarczy bardzo delikatny ruch/przechylenie joysticka, żeby samolot zboczył z kursu - tak nie powinno być.

Zna więc ktoś trik, jak mogę "utwardzić" joystick w środku, aby stawiał większy opór?

Na swoim starym joysticku nie mam tego problemu.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/amiga-hardware/quickshot-python-t2224.html
2012-10-22T20:52:06+01:00
Zauważyłem pewną upierdliwość w tych Joystickach - już chyba drugi wypróbowałem i...
Ogólnie są świetne, ale po niedługim czasie granie praktycznie wystarczy przechylić Joystick i mikrostyk "pyknie".
Dam przykład na grze Atari - River Raid.
Gdy lecę w prawo, chciałbym przestać lecieć - coś pokroju puszczenia joysticka, a on nie odbija mi na tyle, żeby samolot przestał "ściągać na prawo" - ba, wystarczy bardzo delikatny ruch/przechylenie joysticka, żeby samolot zboczył z kursu - tak nie powinno być.

Zna więc ktoś trik, jak mogę "utwardzić" joystick w środku, aby stawiał większy opór?

Na swoim starym joysticku nie mam tego problemu.

2012-10-22T21:06:50+01:00

Re: QuickShot Python

Anthrox wrote:Dam przykład na grze Atari - River Raid.

To żeś ku*** z tym przykładem zaszalał...

Zamiast sprężyny, wstaw pręta.. wtedy Burneika Ci go nawet nie połamie..

2012-10-22T21:38:47+01:00

Widzę, że tutaj masa fanów Atari, więc tylko takie przykłady potrafią wzbudzić zainteresowanie.
Hmmm, czytam Cię między wierszami i mocniejsza sprężyna - to jest myśl. Tylko od czego dopasować?

2012-10-23T21:49:18+01:00

każde łóżko .... ma sprężyny. Dopasujesz. :-P

2012-10-23T23:20:14+01:00

Anthrox wrote:Widzę, że tutaj masa fanów Atari, więc tylko takie przykłady potrafią wzbudzić zainteresowanie.
Hmmm, czytam Cię między wierszami i mocniejsza sprężyna - to jest myśl. Tylko od czego dopasować?

Może nie sprężyna, ona jest OK. Miałem kilka takich i wadą jest wyrabiający się plastik wokół sprężyny - to już jest kwestia twoich umiejętności hand made :D

P.S. twórcą najlepszego Atari a później Amigi jest ta sama osoba.

2012-10-24T00:36:41+01:00

Od razu by się "wyrobiło" po jednokrotnym, dwukrotnym użyciu joya? - bo mówię o tych, co kupiłem na Allegro :)

2012-10-24T06:16:53+01:00

Widzisz ja też kupiłem niedawno "nowy" SUPERCHARGER na allegro i po dwóch tygodniach przyciski nie działają już jak należy... Dziwne bo kiedyś te dżojstiki chociaż rok wytrzymywały albo i dłużej. Amelinium?

2012-10-24T07:29:34+01:00

Ja tam nie narzekam na Pytonga.

2012-10-24T12:47:01+01:00

Już raz rozbierałem - najwyżej drugi raz rozkręcę i przyjrzę się czy można coś poradzić ze sprężynkami - przy pierwszym rozkręceniu po prostu bardziej mikrostyki wygiąłem i przez pewien czas było ok.

2012-10-24T14:07:30+01:00

Leżały wkońcu w magazynie te naście lat to je reumatyzm łąpie, co się dziwicie? ;)

2012-10-24T19:38:36+01:00

Anthrox wrote:Już raz rozbierałem - najwyżej drugi raz rozkręcę i przyjrzę się czy można coś poradzić ze sprężynkami - przy pierwszym rozkręceniu po prostu bardziej mikrostyki wygiąłem i przez pewien czas było ok.

Ja pisałem o sprężynie w środku drążka a nie mikrostykach.

2012-10-24T23:35:31+01:00

Dobrze, że jeszcze sprecyzowałeś - przyjrzę się plastikowi wokół niej, ale wydawał się w porządku :-)

Return to Hardware