Z uwagi, że kupiłem sobie Samsunga Galaxy S7 Edge otwieram nowy dział, bo sporo szlaków muszę sam przecierać, bo nie było praktycznie kogo zapytać o sugestię co i jak.
W tym wątku możecie pisać o wszystkim i o niczym, ale jest zasada: ma to mieć związek ze smartfonami i Androidem.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyście też dyskutowali tutaj o Lumii - sprzęt od Microsoftu jest jednak tak niszowy (

-- 20 Sty 2017, 20:00 --
Generalnie powiem Wam, że naprawdę cieszę się z zakupu - dotychczas operowałem na Nokii 515, którą zresztą mam do teraz.
Jak jednak zobaczyłem ten zakrzywiony ekran Samsunga.... to sami rozumiecie - tama puściła

-- 22 Sty 2017, 16:11 --
W dniu 19 stycznia 2017 r. zaktualizowałem Androida 6.0.1 Marshallow do 7.0 Nougat. W tym miejscu Samsung dostaje ode mnie minusa za długi czas oczekiwania na wydanie nowego systemu dla swoich smartphonów, który mógł zrekompensować od razu przejściem z wersji 6.0.1 do 7.1

Pierwsze wrażenia wizualne były negatywne, ponieważ w Androidzie 7.0 domyślnie ikonki mają obwódkę, która mnie irytowała - co najgorsze nie znalazłem nigdzie informacji, gdzie to paskudztwo wyłączyć.
Co ciekawe po przywrócenie backupu z chmury parę ikonek skrótów nie posiadało tego defektu - ale każdy następny utworzony skrót byl już z tym paskudztwem.
Na szczęście w opcjach znalazłem możliwość wyłączenia tego syfu:
Także mogłem skupić się na nowościach. Najważniejsze na co zwróciłem uwagę:
+ lepsze działanie czytnika linii papilarnych
+ ulepszone tryby oszczędzania energii, które można dostosowywać do swoich potrzeb
+ filtr niebieskiego światła - aż na windowsie zainstalowałem sobie aplikację f.lux z łatką:
Code: Select all
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Mouse]
"MouseTrails"="-1"
Minusy:
- zniknęła opcjonalna funkcja QuickCharge dla ładowarki indukcyjnej