Polski

Emulacja Amigi na Androida coś się dzieje !!!

RoniWorlds Ostatnio pojawiła się aktualizacja oprogramowania Uae4arm. I jak zobaczyłem obsługę emulacji 68040 postanowiłem to sprawdzić jak to działa. I mojemu zaskoczeniu w końcu mamy sprawny i działający emulator Amigi. I dodatkowym atutem jest w pełni bez problemowe odpalanie gier z CD32. Pad rozpoznawany od razu bez specjalnej konfiguracji. jedyne co muszą poprawić emulację myszy, bo trzeba zaznaczać specjalną opcję aby dwa kursowy nakładały się na siebie. Ale o tym później więc na razie tyle wam napiszę.... Muszę dużo po testować.

Screen z SysInfo

Image

A to filmik robiony na szybko za pomocą telefonu ale będę stawiał nowy kanał całkowicie poświęceniu emulacji na Androida więc będzie wszystko dopieszczone.

A tu na koniec odpalone CD32

Image
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/android/emulacja-amigi-android-t4426.html
2017-08-14T09:50:54+01:00
Ostatnio pojawiła się aktualizacja oprogramowania Uae4arm. I jak zobaczyłem obsługę emulacji 68040 postanowiłem to sprawdzić jak to działa. I mojemu zaskoczeniu w końcu mamy sprawny i działający emulator Amigi. I dodatkowym atutem jest w pełni bez problemowe odpalanie gier z CD32. Pad rozpoznawany od razu bez specjalnej konfiguracji. jedyne co muszą poprawić emulację myszy, bo trzeba zaznaczać specjalną opcję aby dwa kursowy nakładały się na siebie. Ale o tym później więc na razie tyle wam napiszę.... Muszę dużo po testować.

Screen z SysInfo

Image

A to filmik robiony na szybko za pomocą telefonu ale będę stawiał nowy kanał całkowicie poświęceniu emulacji na Androida więc będzie wszystko dopieszczone.

A tu na koniec odpalone CD32

Image

2017-08-15T07:51:54+01:00

Re: Emulacja Amigi na Androida coś się dzieje !!!

Dzięki, przydatne, obadam też mnie interesuje ten temat, a dotychczas emulacja Amigi na Androidzie troche kulała. Mam taką propozycję żeby do wiadomości od razu dodawać linka do downloadu opisywanej wersji: https://apkpure.com/uae4arm/atua.anddev.uae4arm

PS.Wiem, że można znaleźć na google, ale tak dla wielu pewnie będzie szybciej. ;)

2017-08-15T10:34:45+01:00

Re: Emulacja Amigi na Androida coś się dzieje !!!

Powstał szybszy sprzęt do emulacji i tu czar pryska.
Emulacja 040 była już od dawna.
To dzięki JIT2, który się pojawił niedawno, "udawanie" przyspieszyło.

Return to Android