KĄCIK PYTAŃ - ANDROID
Tak że o dziwo mi olesio ten emu działał i pozwolił na odpalenie AmigaOS3.9.
Re: KĄCIK PYTAŃ - ANDROID
No nie wiem, może niekórym działa, niektórym nie. Ale autor moglby nawet po miesiącu odpisać, że nie rozwija projektu i nie wie jak mi pomóc. Najgorsze bucostwo to podać niby aktualny kontakt do siebie, "zwrotu e-maila" nie ma. Natomiast odpoiwedzi doczekałem się. Mimo iż mineło już mnóstwo czasu od mojej próby skontaktowania z autorem.
Nie ma tu może emulatora Amigi ale jak ktoś chce sobie ponaparzać na tablecie w stare gierki to myślę, że to nie jest złe 
http://www.emucr.com/2013/06/retroarch- ... v0993.html

http://www.emucr.com/2013/06/retroarch- ... v0993.html
Ja ogólnie nie mam nic z androidem tak tylko zacząłem czytać wątek i podrzuciłem coś co mnie zaciekawiło 

Ja od siebie polecam: http://anddev.at.ua/load/emulators/uae4 ... n/2-1-0-20 - niestety SuperFrog się wykrzacza, ale plusem jest trochę lepszy ekranowy joystick (ma widoczne małe skory i wyraźne "kierunki głowne") niż ten standardowy na UAE4Droid. Przynajmniej według mnie i na moim tablecie.
Chętnie bym wypróbował, ale do niej musiałbym mieć zdaje się zrootowany telefon. No i sprawwa druga, od niedawna używam Andka w wersji 4.1.2 Jelly Bean i to w sumie też loteria czy emus wystartuje i czy mój LG Switt L5 da temu radę
Choć wydajność systemu znacznie się poprawiła po przejściu z 4.0.4.
W AnTuTu mam ponad 4200 pkt. Także potwora nie mam

W AnTuTu mam ponad 4200 pkt. Także potwora nie mam

Do tego emu nie potrzeba roota. Sam przez zabawy z superdupaonebzdetclick "odrootowałem" sobie tablet. I teraz pewnie nie obeszło by się bez stawiania systemu na nowo - tracąc wszystko, co poinstalowane. Bo teraz ani żadna apka nie może mi automatycznie zsynchronizować czasu, ani zrobić screenshota, ani nawet Total Commander nie umie zapisać nic na extsd. Dobrze, że wbudowany filemamager umie. A co do emu, po prostu przygotowujesz sobie najlepiej hdf z TinyLauncherem i grami czy demami jakie chcesz, robiąc to pod WinUAE, a gotowe dzieło wrzucasz na kartę. Ja u siebie wrzuciłem na zewnętrzną, na której i wcześniej programy nie mogły nic usuwać ani modyfikować (stąd zabawy z rootowaniem, ktore tylko bardziej namieszały). Jednak jeżeli zależy Tobie na modyfikowaniu hdfa przez emu, to możesz wrzucić go na wewnętrzną kartę pamięci, gdzie o ile wiem roota do zapisu nie potrzeba. A i emu sam pobiera z netu kickstarty. Granie z adfów jest możliwe, ale'to katorga i odradzam. Jeżeli nie chce się Tobie robić takiego hdfa samodzielnie, to mogę Ci podesłać mój, ale to najwcześniej jutro jak odeśpie nockę albo niespakowany po północy, bo wtedy do ósmej rano mam nienaliczany transfer w Orange. Ok, kończę moją rozpiskę, bo pora iść popracowć
I sorry za ewentualne błedy, posta piszę na tablecie. Kiedy widzicie przy moich postach ikonkę pingwina, a nie Windows 7 to właśnie oznacza, że piszę z Androida 

Nie chodziło mi akurat o to że emu potrzebuje roota, tylko o ściąganie z tego źródła
Mam wyłączoną możliwość pobierania z nieznanych źródeł. Także wolałbym link do sklepu googla.
Chyba że to ten link który podałem powyżej ?

Chyba że to ten link który podałem powyżej ?
A nie możesz apk wrzucić na karte pobierając pod Windows i zainstalować ręcznie z jakiegoś filemanagera? Poza tym zdaje się, że gdzieś w ustawieniach można tymczasowo wyłączyć instalowanie z nieznanych źródeł. Bo o ile wiem nie ma tego emu na Google Play, jest tylko UAE4Droid, ale on ma beznadziejny joy ekranowy, a przynajmniej na tablecie.
Jest też i Uae4All2 tylko nie wiem czy to dokładnie to samo co Ty linkujesz, zresztą zobacz sam:
https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result
Tylko że Ty linkujesz nowszą jego wersję, w sklepie googla jest ciut starsza.
A sama opcja włączenia nieznanych jest oczywiście dostępna i pobawię się nią wkrótce
https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result
Tylko że Ty linkujesz nowszą jego wersję, w sklepie googla jest ciut starsza.
A sama opcja włączenia nieznanych jest oczywiście dostępna i pobawię się nią wkrótce

Tak, to jest to samo - z tym, że najnowsza wersja ma jakieś poprawki stabilnościowe. A ja i tak używam takiej do której link na EAB dal mi autor, ponieważ któryś update u mnie na nowo zaczął mulić, ale ponoć i to zostało poprawione.
To kiedy EXEki na Androida?
(sorki APK
)

The Company Amiga APK Games ?
Było by fajnie ! 

Tylko po co exeki na Androida, skoro są tam dobre emulatory. Jak ktoś z Was ogarnia ten system i jave i umie zrobić coś, co będzie fajnie obsługiwało gry i dało się sterować ekranowym joystickiem, to fajnie - niech robi. My z Anthroxem raczej odpadamy.
Jak ktoś czuje się na siłach, to może nawiązać z nami współpracę - możemy dzielić się doświadczeniem 

Tylko po co exeki na Androida, skoro są tam dobre emulatory.
Na PC/Win też są dobre emulatory.

Tylko po co exeki na Androida, skoro są tam dobre emulatory.
Na PC/Win też są dobre emulatory.
To po co robić exeki? ;o przecież są emulatory ;o a exek to nie emulator?

To nigdy nie była moja misja, a exeki robimy i aktualizujemy mimo niezadowolenia niektórych. Gdyby nie wygodnictwo i często lenistwo takie exeki nie miały by racji bytu. A Wy jak chcecie możecie robić je na Androidzie, tam byli byście pierwsi
I moglibyście na ewentualnym Waszym forum czytać żale na update'y 

a exeki robimy i aktualizujemy mimo niezadowolenia niektórych
Oj tam oj tam już nie przypominaj, źle mnie zrozumiałeś, było minęło.