Ja nadal mógłbym wypuszczać exeki v2.5 po liftingu, które by działały na Windows 8, a miałyby następujące wady:
+ unikałbym robienia trainerów dla nich, bo to wydłużałoby niepotrzebnie czas - ale jest to możliwe w przyszłosci
+ byłyby problemy z rozdzielczością 1366x768 - trzeba by przez settings.cfg samemu zmienić na inną, bo TCW w nowej wersji ma usuniętą regułkę
+ klawisz END działałby tylko wyjście - bez zapisu highscore na dysk - od tego służyłby "num. \"
+ brak wsparcia dla CD32
+ gry, które nie działały prawidłowo na v2.5 nie dostaną swojej wersji v2.5 np. Shadow Fighter, Clystron (?)
Obecnie jednak główna nie przewiduje dołączania starych wersji. EXE'ki po liftingu byłyby dostępne pod specjalnym linkiem a'la FTP.
Rozpatrywałem też możliwość dołączania starego silnika do v2.6, ale to raczej zbyt kłopotliwe byłoby i zbyt dużo miejsca zajmowało.
Jednak Bober planuje zmienić komputer - więc lada chwila będzie miał wyj*bane. Oczywiście wiem, że nie wymienia kompa dla zjebanych egzeków.

exolon wrote:Ja osobiście też byłem bardzo zadowolony z v2.5. A winuae 2.7 się zbliża aż się boje tej chwili.
1. A czy z v2.6 nie jesteś zadowolony?
2. Niech sobie wychodzi, na dzień dzisiejszy nie planujemy aktualizacji o oczko wyżej, chyba, że sami się o to do nas zwrócicie
3. Niektórzy tutaj są szczęśliwi, że nie muszą wciskać "num. *", aby móc odczytać highscore
exolon wrote:A jak już to naprawdę jakieś ważne aktualizację, bo np. aktualizacja z triple bufforing na double w grafice to przegięcie. No i z mojej strony - więcej demosceny

!
Przecież to była bardzo szybka aktualizacja. 51 exeków v2.6 zostało wymienionych w około 2 dni. Takie aktualizacje są ogromnie szybkie. V2.5 powoli są odświeżane bo praktycznie tytuł na nowo musimy przygotować.