Polski

Czy uważasz, że TC rozwija się w dobrym kierunku?

Dyskusje na temat ankiet.

Czy TC rozwija się w dobrym kierunku?

Tak
10
91%
Nie
1
9%

Total votes: 11

Anthrox Słucham Waszych opinii, chciałbym w otwartej dyskusji zapytać Was co sądzicie o naszej aktualnej pracy, jak Wam się np. aktualizacje podobają i co od siebie byście dodali, aby TC rosło w siłę, a egzekowiczom żyło się dostatniej? :-) Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/ankiety/czy-uwazasz-rozwija-sie-w-dobrym-kierunku-t2995.html
2013-10-18T00:54:23+01:00
Słucham Waszych opinii, chciałbym w otwartej dyskusji zapytać Was co sądzicie o naszej aktualnej pracy, jak Wam się np. aktualizacje podobają i co od siebie byście dodali, aby TC rosło w siłę, a egzekowiczom żyło się dostatniej? :-)

2013-10-18T11:11:13+01:00

Re: Czy uważasz, że TC rozwija się w dobrym kierunku?

Ja tam nie narzekam,wszystko jest na miejscu.
A próżno szukać takich wydań gier Amigowych na necie :)

2013-10-18T12:15:34+01:00

Ja myślę że za duży nacisk jest położony na ciągłe aktualizację exeków. Jeżeli dany tytuł śmiga na wersji 2.5 to niech tak zostanie, dopiero jak będzie problem na jakimś systemie to wtedy można aktualizować. Lepiej wydać jeden nowy tytuł niż aktualizację. A jak już to naprawdę jakieś ważne aktualizację, bo np. aktualizacja z triple bufforing na double w grafice to przegięcie. No i z mojej strony - więcej demosceny !!!

2013-10-18T12:19:58+01:00

Moim zdaniem działanie jak microsoft typu "wydajemy co raz bardziej wymagające gry żeby kupili nowe kompy" jest do kitu. :hee: A tak na serio to zrozumiałbym to chociaż trochę, gdyby nie zostały psute dobrze działające exeki 2.5. ;]

2013-10-18T12:30:21+01:00

Właśnie Hardy przypomniał mi o jeszcze jednej rzeczy. Przydały by się nie tylko najnowsze exeki ale i starsze wersje. Może utworzyć jakieś archiwum i do wyboru ściągać 2.6, 2.5 czy inne wersje. Ja osobiście też byłem bardzo zadowolony z v2.5. A winuae 2.7 się zbliża aż się boje tej chwili.

2013-10-18T12:40:08+01:00

exolon wrote:Ja myślę że za duży nacisk jest położony na ciągłe aktualizację exeków. Jeżeli dany tytuł śmiga na wersji 2.5 to niech tak zostanie.!

Niestety nie wszytkim śmiga, ja pod Win 8 mogę o v2.5 zapomnieć. A jednak mamy paru użytkowników forum którzy używają tego systemu. Między innymi ja. Co oczywiście motywuje mnie do testowania nowych wydań :)
A co do wersji bardziej wspierających XP jestem za. :)

Jeśli chodzi o TC myślę że Idziemy w dobrą stronę :)

2013-10-18T14:44:58+01:00

Ja nadal mógłbym wypuszczać exeki v2.5 po liftingu, które by działały na Windows 8, a miałyby następujące wady:
+ unikałbym robienia trainerów dla nich, bo to wydłużałoby niepotrzebnie czas - ale jest to możliwe w przyszłosci
+ byłyby problemy z rozdzielczością 1366x768 - trzeba by przez settings.cfg samemu zmienić na inną, bo TCW w nowej wersji ma usuniętą regułkę
+ klawisz END działałby tylko wyjście - bez zapisu highscore na dysk - od tego służyłby "num. \"
+ brak wsparcia dla CD32
+ gry, które nie działały prawidłowo na v2.5 nie dostaną swojej wersji v2.5 np. Shadow Fighter, Clystron (?)

Obecnie jednak główna nie przewiduje dołączania starych wersji. EXE'ki po liftingu byłyby dostępne pod specjalnym linkiem a'la FTP.
Rozpatrywałem też możliwość dołączania starego silnika do v2.6, ale to raczej zbyt kłopotliwe byłoby i zbyt dużo miejsca zajmowało.
Jednak Bober planuje zmienić komputer - więc lada chwila będzie miał wyj*bane. Oczywiście wiem, że nie wymienia kompa dla zjebanych egzeków. :gatorlove:

exolon wrote:Ja osobiście też byłem bardzo zadowolony z v2.5. A winuae 2.7 się zbliża aż się boje tej chwili.

1. A czy z v2.6 nie jesteś zadowolony?
2. Niech sobie wychodzi, na dzień dzisiejszy nie planujemy aktualizacji o oczko wyżej, chyba, że sami się o to do nas zwrócicie
3. Niektórzy tutaj są szczęśliwi, że nie muszą wciskać "num. *", aby móc odczytać highscore

exolon wrote:A jak już to naprawdę jakieś ważne aktualizację, bo np. aktualizacja z triple bufforing na double w grafice to przegięcie. No i z mojej strony - więcej demosceny !!!

Przecież to była bardzo szybka aktualizacja. 51 exeków v2.6 zostało wymienionych w około 2 dni. Takie aktualizacje są ogromnie szybkie. V2.5 powoli są odświeżane bo praktycznie tytuł na nowo musimy przygotować.

2013-10-18T15:12:38+01:00

Z v2.6 jestem bardzo zadowolony. Po prostu dla mnie osobiście i na moje potrzeby 2.5 czy 2.6 praktycznie niczym się nie różni. Ale oczywiście wszystkie nowe pozycje wolę w v2.6. I bardzo dobrze że zbieracie opinie wszystkich bo jak widać dla niektórych różnica między wersjami jest zasadnicza (np. użytkownicy Windows 8). A z tym buforowanie chodziło o to że praktycznie nic się nie zmieniło w exeku a po ściągać na nowo 51 exeków. Wolałbym jak aktualizacje to żeby jakieś większe zmiany wprowadzały, a takie buforowanie to kiedyś dołączyć przy okazji innej aktualizacji.

2013-10-18T15:21:36+01:00

Jak dla mnie v2.6 działa lepiej, może też mam jakiegoś słabego kompa mam, ale miałem problemy gdy zapisywałem stan gry i chciałem wrócić, spowalniało koszmarnie. Na 2.6 tego nie ma ;)

2013-10-18T15:54:51+01:00

exolon, jak nie korzystasz z przybudówki, to może Cię zainteresuje jeden plik rar z v2.6? :-)

2013-10-18T16:18:29+01:00

Oczywiście że korzystam z przybudówki. I bardzo nie lubię jak mi tam wisi że mam nieaktualne exeki, i siłą rzeczy od razu ściągam bo zawsze chce być na bieżąco. Ale co ma być w tym pliku rar? Wszystkie exeki 2.6? Z tego chyba wszyscy by się ucieszyli zwłaszcza nowi użytkownicy. A tak za bardzo to się mną nie przejmuj, praktycznie nie miałem problemu z żadnym exekiem, a mam jeszcze niektóre z 2009 roku. Tak że wszystko idzie w dobrym kierunku a to o czym dyskutujemy to drobne szczegóły. Dawaj lepiej coś z demosceny jako znak dobrej woli i będzie super :ok1:

2013-10-18T18:08:51+01:00

Wydaje mi się, że T-Zer0 będzie przez rokiego zaktualizowane, więc możesz już szukać co mamy wydać.
Może od razu daj daną grupę, to zrobimy wtedy demography :)

2013-10-18T18:36:52+01:00

Super ! Na pewno coś polskiego. Wybierałem między Appendix a Mawi. Decyzja Appendix! Załóż temat w odpowiednim miejscu, żeby tutaj nie zaśmiecać. Tylko jedno pytanie: kilka pierwszych dem Appendixu jest ndos i nie ma do nich slave, czy jest możliwość żeby uruchamiały się w exeku z obrazu dyskietki adf. Nie powinno być chyba problemu? Liste dem, inter czy magów mogę przygotować chronologicznie z posegregowaniem do odpowiednich zakładek

2013-10-18T18:59:00+01:00

Ja nie mogę wybrzydzać:-)
Dla mnie te exeki, to czarna magia. Włączam, gram, zapisuję, wczytuję, wszystko pięknie działa. Ale to jest moje zdanie, a wiadomo, jestem kobietą. Wystarczy, że sobie radzę:-)
Może ewentualnie nówki sztuki mogłyby być. I nic więcej:-*

2013-10-18T19:28:29+01:00

ja tam siedze w exekach juz ponad 3 lata i dalej jaram sie kazdym (czy to nowym czy aktualizowanym) jak chinczyk bateryjka ;)
jestem jak najbardziej za aktualizacjami ;) jako "szczesliwy" posiadacz win 8 nie moge mowic ze ich nie lubie, poza tym kazda aktulizacja dziala tylko i wylacznie na korzysc exeka.
EXE POWER

2013-10-18T20:24:41+01:00

@exolon - nie ma problemu. My na własny użytek również piszemy slave. Przynajmniej ja to robię.
O ile pamiętam parę pozycji TBL również nie ma slave.

Przygotuj ładnie posegregowaną listę - ułatwisz mi robotę. Czy do wszystkich tytułów bez problemu znajdę poprawne obrazy?

2013-10-18T23:20:24+01:00

@exolon: jeśli nie Anthrox, bo na przykład z czymś nie da rady. Można poprosić StingRaya. Posiada on również sporą wiedzę, co tutaj ukrywać większą od nas i lubi patchować dema.

2013-10-19T02:33:47+01:00

Szczerze mówiąc. Dopóki Antek mnie nie uświadomił, że update exeków do wersji 2.6 to tylko dwa dni to też nie byłem za tymi updatami za bardzo mimo, że je popierałem bo miałem sporo wątpliwości. Dlatego bo wcześniej zdawało mi się, że update jednego tytułu to z kilka dni i zabiera i to w konsekwencji kradnie czas potrzebny na opracowanie i wydanie nowego. Jednak teraz wiem, że trwa to krótko jeśli ktoś jest takim profesjonalistą jak Antek czy Olesio. Dlatego rozwiało to moje wątpliwości na temat updatów i teraz jest w 100 % za. ;)

-- 19 Paź 2013, 03:32 --

Co do tego czy idziemy w dobrym kierunku to myślę, że tak, jednak dopiero pokaże to czas bo mogłoby się wydawać, że wszystko zależy od nas jednak tak do końca nie jest jak z całym życiem. :-)

-- 19 Paź 2013, 03:33 --

Ale zebrało mi się na gadki filozoficzne. :lol2: :haha:

Return to Ankiety