Polski

Debata: Czy karać za rzucanie mięchem?

Dyskusje na temat ankiet.

Czy powinniśmy karać za rzucanie mięsem?

Poll ended at 29 Sep 2013, 01:36

Wy ciężkie ch*je - jest przecież ku*** cenzura, nie? /me zagryza kiełbachę (NIE)
12
57%
TC powinno prezentować kulturalny poziom, zaglądają tu kobiety (TAK)
2
10%
Skoro jest cenzura, przymykać lekko oko (TAK, gdy ktoś nadużywa przekleństw)
7
33%

Total votes: 21

Anthrox Poruszony ukaraniem biednego @adiq22 postanowiłem raz na zawsze wyjaśnić kwestię przekleństw na TC.
Ja zawsze dopuszczałem przekleństwa na forum w rozsądnej ilości, ale zdawałem sobie sprawę, że niektórych to może razić.
Niedawno odkryłem, że przekleństwa na TC możemy gwiazdkować - czyli inaczej poddać cenzurze, ale odwracalnej. Co to znaczy?
Normalnie użytkownik widzi zagwiazdkowane przekleństwo, aby go nie raziło, ale da się włączyć pokazywanie przekleństw w opcjach profilu - i wtedy gwiazdki znikają.

I tu użytkownicy decydują, czy chcą czytać przekleństwa czy nie.

Jak wiadomo, w genach Polaków już tak jest, że wypada rzucić soczystą ku***, a jakby nie było na naszym forum nie przebywają osobnicy poniżej 15 lat.
Na wykopie jest "cenzura" praktycznie identyczna jak na TC tj. wyłączalna - i tam ludzie nie są karani za przekleństwa.
Chciałbym, żeby na TC było identycznie, oczywiście zachowując jakiś sensowny poziom.

Od niej będzie zależeć, czy nasi moderatorzy mają ostatecznie karać za rynsztokowe słownictwo.
Page 1 of 3 3 https://forum.thecompany.pl/ankiety/debata-czy-karac-za-rzucanie-miechem-t2876.html
2013-08-29T01:45:51+01:00
Poruszony ukaraniem biednego @adiq22 postanowiłem raz na zawsze wyjaśnić kwestię przekleństw na TC.
Ja zawsze dopuszczałem przekleństwa na forum w rozsądnej ilości, ale zdawałem sobie sprawę, że niektórych to może razić.
Niedawno odkryłem, że przekleństwa na TC możemy gwiazdkować - czyli inaczej poddać cenzurze, ale odwracalnej. Co to znaczy?
Normalnie użytkownik widzi zagwiazdkowane przekleństwo, aby go nie raziło, ale da się włączyć pokazywanie przekleństw w opcjach profilu - i wtedy gwiazdki znikają.

I tu użytkownicy decydują, czy chcą czytać przekleństwa czy nie.

Jak wiadomo, w genach Polaków już tak jest, że wypada rzucić soczystą ku***, a jakby nie było na naszym forum nie przebywają osobnicy poniżej 15 lat.
Na wykopie jest "cenzura" praktycznie identyczna jak na TC tj. wyłączalna - i tam ludzie nie są karani za przekleństwa.
Chciałbym, żeby na TC było identycznie, oczywiście zachowując jakiś sensowny poziom.

Od niej będzie zależeć, czy nasi moderatorzy mają ostatecznie karać za rynsztokowe słownictwo.

2013-08-29T02:58:26+01:00

Re: Debata: Czy karać za rzucanie mięchem?

Ja już sam nie wiem, jednak opowiedziałbym się za tym żeby można było w rozsądnym umiarze bluźnić. Tylko co znaczy rozsądny umiar ?
Trzeba by znowu zrobić ankietę dla tego co znaczy rozsądny umiar.

-- 29 Sie 2013, 03:28 --

Anthrox wrote:Poruszony ukaraniem biednego @adiq22 postanowiłem raz na zawsze wyjaśnić kwestię przekleństw na TC.

Jakby opcja przekleństw wygrała czy dla takiego użytkownika adiq22 prawo działało by wstecz ?

-- 29 Sie 2013, 03:49 --

Raczej powinno być zasadne pytanie jakiej siły "mogą" być te przekleństwa.
Przykładowo czy "cwel" jest silniejsze od ku***" ? itd.

-- 29 Sie 2013, 03:58 --

Jak by wygrała opcja przekleństw to użytkownicy sami musieli by temperować w niektórych momentach swoje zapędy. :-)
jednak zagłosuje za nie karaniem rzucani mięsem. :-)

2013-08-29T03:17:43+01:00

ihtius wrote:Jakby opcja przekleństw wygrała czy dla takiego użytkownika adiq22 prawo działało by wstecz?

Roki dał warna, więc to od niego zależy :-)

2013-08-29T07:38:00+01:00

Przede wszystkim żadnych obraz ad personam, nawet lekkich (oczywiście osobna kwestia, że niektórzy się znają dobrze, a w takich wypadkach nie wiedzieć czemu, normalne jest, że my faceci się wyzywamy - po przyjacielsku). Jak ktoś rzuci bluzgiem od czasu do czasu, żeby podkreślić powagę jakiejś sytuacji, to nie ma co od razu karać (można zwrócić uwagę jakby to było nagminne, a jeśli wtedy będzie dalej rzucał mięchem, no to won). Na przykład w wątku o Win8 - jak można kogoś ukarać, gdy ten ktoś powie, że Win8 jest np. zje*any? :-E

Ale jak ktoś po prostu zacznie walić mięsem na lewo i prawo, bo lubi, to w łeb go. Ja w codziennym życiu sporo przeklinam jak mnie coś wkurzy, ale w necie z reguły umiem się opanować i jakiś poziom kultury okazywać trzeba.

Dlatego byłem za trzecią opcją.

2013-08-29T08:05:34+01:00

Jestem, za rzucaniem, ale rozsądnie.

2013-08-29T08:28:12+01:00

@Ihtius: Jeśli 1 opcja wygra poprosze Antka o zdjęcie mu warna. A sam się już wtrącał nie będę.
Oczywiście obrażanie siebie -te ciężkiego kalibru- wzajemnie pozostaje karane z całą surowością.

@Ketyow: Adiq właśnie za rzucanie mięchem dostał warna, bo jednak ze słownictwem przegiął, zwróć też uwagę że dostał plus 50 pkt. reputacji za ten sam post. :)

Mój głos na trzecią opcję.

2013-08-29T10:13:02+01:00

Precz z cenzurowaniem! Death metal i ch*j. :/ ]:->

2013-08-29T10:22:34+01:00

Ojoj, ale sie porobiło :-E

A tak w ogóle jak to w końcu jest z tą cenzurą na forum? Ona siedzi po stronie odbiorcy czy działa przy wstawianiu posta? Bo ja uznałem, że skoro i tak forum odwala całą robotę za mnie to po co się mam męczyć ze wstawianiem gwiazdek.
A o Win8 zdania nie zmienię. Będę męczennikiem za słuszną sprawę :-P

2013-08-29T10:29:24+01:00

A tam zaraz męczennikiem, napisałeś swoje przeżycia i swoje zdanie które też doceniłem dając Ci expa, bo tekst mi się podobał :D A inni tylko przytaknęli nie dodając Ci expa ;) Panowie ruszyć się !

Tu chodzi o to że nie zawsze zgadzamy się z Antkiem w sposobie prowadzenia forum, czy trzymamy kulturę czy pozwolić na pełną swobodę włącznie z rzucaniem mięchem. :)

2013-08-29T13:31:48+01:00

adiq22 wrote:A tak w ogóle jak to w końcu jest z tą cenzurą na forum? Ona siedzi po stronie odbiorcy czy działa przy wstawianiu posta?

Gdy napiszesz wulgarne słowo to forum nakłada na wyraz "maskę" w postaci gwiazdek.
"Maska" zostaje na stałe tylko w cytacie, gdy ktoś, kto ma włączoną cenzurę zrobi "quotę" - bo "quota" w obecnej wersji forum kopiuje gwiazdki, a nie wulgarne słowo z maską.

Zobacz pod link w moim opisie i włącz/wyłącz cenzurę i sam ku*** zobacz jak to wygląda :tuptup1:

2013-08-29T13:58:49+01:00

je***, karać, nie wyróżniać :D

2013-08-29T16:31:44+01:00

powiem krótko : KARAĆ , biczować i na stos
mówimy NIE klozetowemu słownictwu -- DEFINITYWNIE I STANOWCZO

2013-08-29T16:47:38+01:00

tauri5 wrote:powiem krótko : KARAĆ , biczować i na stos
mówimy NIE klozetowemu słownictwu -- DEFINITYWNIE I STANOWCZO

Chciałabym być taka stanowcza,
aczkolwiek w słowie pisanym można by trochę stonować.
Niestety ja też łatwo się denerwuję, i wtedy dopiero lecą bluzgi:-)
Daję na 3.

2013-08-29T17:55:55+01:00

ina2108 wrote:Chciałabym być taka stanowcza,
aczkolwiek w słowie pisanym można by trochę stonować.
Niestety ja też łatwo się denerwuję, i wtedy dopiero lecą bluzgi:-)
Daję na 3.

spokojnie jak przesadzisz z bluzgami to Cie przyhamuje :)
(jak każdego zresztą)

2013-08-29T17:57:02+01:00

Używanie obraźliwego słownictwa w stosunku do innych powinno być ostro karane. :-)

2013-08-29T19:14:51+01:00

tauri5 wrote:
spokojnie jak przesadzisz z bluzgami to Cie przyhamuje :)
(jak każdego zresztą)

Luz, na forume nie bluzgam.

2013-08-29T21:05:20+01:00

Jak dla mnie nie ma nic złego w przeklinaniu, sam nie robię tego często ale nie powinno być karane.
Oczywiście wyjątkiem jest kiedy ktoś kogoś obraża to od razu ban (wyjątkiem te wyżej wspomniane przyjacielskie obrazy :-E )

I myślę, że powinna być taka opcja w ankiecie.

2013-08-29T21:20:38+01:00

ja chce wulgaryzowac bo mam to we krwi, hehe, moznaby powiedziec ze mnie ceCHUJE ;)

2013-08-29T23:45:03+01:00

dałem odpowiedź 3, ale nawet jakby coś było fest wulgarne to mnie tam nie obrazi, no chyba że mięso poleci na mnie :o

2013-08-29T23:56:59+01:00

Pancio wrote:ja chce wulgaryzowac bo mam to we krwi, hehe, moznaby powiedziec ze mnie ceCHUJE ;)

ja też, ale robię to wśród swoich, a nie publicznie ;)
jednak jakieś normy społeczne muszą obowiązywać, jestem tolerancyjny, nie dyskryminuje nikogo za przekonania, religie czy kolor skóry, ale zawsze bylem wrogiem używania publicznie klozetowego słownictwa i to się nie zmieni :) Antek zna moje stanowisko w tej sprawie i zapewne wie że go nie zmienię, więc i tak będę ścigał ludzi za przekleństwa, nieważne jaki będzie wynik głosowania tym razem nie zastosuje się do Vox populi.
Zresztą historia już wielokrotnie udowodniła że nie zawsze należy słuchać głosu ludu.

Return to Ankiety