Jak to widzielibyście dalej?
Jakie tytuły dodawać powinniśmy do EXE, a jakich unikać?
Obecnie hybrydowe pozycje prezentują się zacnie i dały następujące korzyści:
Flojd / Feeble Files -> mogliśmy dołożyć o wiele lepsze wersje PC z m.in. polskim dubbingiem.
W sumie nie jest to exek hybrydowy jako tako, bo to jedyna pozycja, która nie ma w sobie grama kodu amigowego.
Beneath A Steel Sky -> dzięki wykorzystaniu hybrydy mogliśmy dołączyć nieoficjalną, polską wersję, którą na Amidze ujrzelibyśmy jak świnia niebo

Ciekawostka: Obie powyższe wersje idzie odpalić na tcUAE, ale nie natywnie.
Co to znaczy? Na Amigę powstał emulator ScummVM.
Wykorzystując go możemy powyższe wersje odpalić na prawdziwej Amidze.
Jednak w naszym przypadku w ogóle nie ma to racji bytu - po co tracić moc CPU i uruchamiać emulator w emulatorze, jak można to zrobić natywnie.
Kajko i Kokosz -> co tu dodawać - sporo osób mówi, że to dosyć kiepski tytuł, jednak wersja ECS nawet po drobnych poprawkach nadal bardzo odbiega od wersji VGA, która ukazała się w czasie późniejszym na PC.
Poza tym wersja czeska gry wyszła wyłącznie na PC (albo o czymś nie wiem).
Dołączyłbym również wersję angielską VGA, ale chyba (?) się nie ukazała na PC.
Co chciałbym dołączać do EXE / jakich unikać?
Myślę, że nie ma co przeginać pały w drugą stronę. Wyobraźcie sobie exeka Prince of Persia - byłoby dosyć dziwne dołączać wersje 3D itd.
Być może po długim namyśle skusiłbym się na wersję Prince of Persia 2 DOS i na takich wersjach powinniśmy poprzestawać.
Dzięki współpracy z olesiem obaj możemy równocześnie usuwać docs checki w wersji amigowej jak i PC. Szkoda, żeby jego prace wisiały tylko w jego laboratorium.
Osobiście nie wydaje mi się, żeby to było zdradą Amigi - zwyczajny Kowalski i tak nie odróżni wersji VGA od AGA

W mojej opinii już większą zdradą jest w ogóle jej emulowanie.
A teraz chciałbym poznać Wasze opinie na ten temat.
Zapraszam również do sugerowania jakie tytuły powinny się dodatkowo znaleźć w już istniejących EXE (v2.5, v2.6)