Re: Debata: Jaką wersję tcUAE preferowałbyś w exekach?
Hardy wrote:Bo nowszy WinUAE jest bublem na który przeszedłeś ignorując użytkowników którzy na nim już nie pograją.

Raptem 6-ściu
Hardy wrote:Jak już kupie nowego kompa to na pewno nie dla tych bubli, więc możesz śmiało zdjąć.
Czyli na nowym kompie nie będziesz grał w exeki?
Ciekawe. Wydawało mi się, że pierwsze co zrobisz to odpalisz exe'ka i złośliwie stwierdzisz, że "cudem działają", bo już się bałeś że tylko na komputerach za 20tys. działają poprawnie
![Diabełek ]:->](https://forum.thecompany.pl/images/smilies/diabelek.gif)
Hardy wrote:Ciekawe jakaż to konieczność, oprócz kilku sekund szybszego załadowania hm... trainery?
+ spróbuj zaemulować swojego wyczekiwanego Shadow Fighter'a
+ brak wsparcia dla CD32, ale można by to jakoś znieść i nowego tcUAE dawać tylko do CD32...
+ problemy z zakładką Game Ports / Input
+ problemy dla rozdzielczości ~1633 - tę którą mają laptopy (roki więcej o tym może powiedzieć)
+ moduł olesia nie współpracuje z 1.6.1 z powodu ograniczeń technicznych (brak możliwości tworzenia trainerów, zapisywania hiscore na dysku przez klawisz END i nie tylko)
Gdyby olesio umiał stworzyć taki moduł, który działałby prawidłowo na 1.6.1 to 3/4 exeków spokojnie by można downgradnąć.
Jednak czy jest sens to robić, skoro gdy kupisz nowy komputer zapomnisz o exekowych bublach?
olesio wrote:ale i o działanie pod nowszymi systemami
To nie do końca tak - 1.6.1 działa na Windows 8 z tego co kojarzę.
Gdyby dodać wsparcie dla PIPE's albo inną metodę dla 1.6.1 to mógłbym rozważyć cofnięcie się do starszej wersji emulatora dla 3/4 exeków, ponieważ mam na dysku wersję 1.6.1 po liftingu.
Wtedy moglibyśmy naprzemiennie używać sprawdzonego tcUAE 1.6.1, a tam gdzie potrzebna nowość: 2.x.x
[edit]
Powiedz mi Bober: czy widzisz tak długą listę?

Jeżeli tak - czy próbowałeś po kolei innego filtra? Sprawdź, bo część z nich pochodzi z 1.6.1