Polski

przypomnienie

Dyskusje na temat ankiet.
santa13 Zauważyłem, że na forum rejestrują się co jakiś czas nowe osoby. Niestety też duża ilość z nich pojawia się i po czasie znika. Czasem po tygodniu albo szybciej. Zastanawiam się czy przy rejestracji na forum istnieje możliwość dodania opcji, że zgadzamy się na otrzymywanie email'a z przypomnieniem o nieobecności. Np. ponad miesiąc? Mnie się też tak zdarzyło, że dosłownie zapomniałem. Nie żałuję, że wróciłem. Mam zajęcie na nadchodzące długie zimowe wieczory. Tak mnie korciło to pytanie i jestem ciekaw waszego zdania. Napisałem też do naszego gospodarza Anthroxa wcześniej. Być może część z osób będzie powracać częściej na stronkę forum dzięki informacjom na bieżąco. W kupie siła!!!! :D :soldiers: Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/ankiety/przypomnienie-t2951.html
2013-09-26T20:37:18+01:00
Zauważyłem, że na forum rejestrują się co jakiś czas nowe osoby. Niestety też duża ilość z nich pojawia się i po czasie znika. Czasem po tygodniu albo szybciej. Zastanawiam się czy przy rejestracji na forum istnieje możliwość dodania opcji, że zgadzamy się na otrzymywanie email'a z przypomnieniem o nieobecności. Np. ponad miesiąc? Mnie się też tak zdarzyło, że dosłownie zapomniałem. Nie żałuję, że wróciłem. Mam zajęcie na nadchodzące długie zimowe wieczory. Tak mnie korciło to pytanie i jestem ciekaw waszego zdania. Napisałem też do naszego gospodarza Anthroxa wcześniej. Być może część z osób będzie powracać częściej na stronkę forum dzięki informacjom na bieżąco. W kupie siła!!!! :D :soldiers:

2013-09-26T21:01:47+01:00

Re: przypomnienie

Nie ma problemu, o ile to nie będzie irytować użytkowników. Możemy zrobić przypomnienie powiedzmy po 6 miesiącach nieobecności, raz czy dwa razy.

2013-09-26T21:06:43+01:00

Ja bym bardziej widział po 1 miesiącu, po 3 miesiącach i tyle. Kasacja konta raczej tylko z powodu ograniczeń, ale chyba to w dzisiejszych czasach niegroźne :-E

2013-09-26T21:08:50+01:00

Co pewien czas kasujemy konta, na których nikt nie pisze.
Mogę udostępnić na próbę taką opcję :)

2013-09-26T21:47:54+01:00

Anthrox wrote:Co pewien czas kasujemy konta, na których nikt nie pisze.

Co jaki czas bo zaczynam się bać ?

2013-09-26T22:03:30+01:00

ccwrc wrote:Co jaki czas bo zaczynam się bać ?

Dotyczy to tylko kont, które mają zerową ilość postów oraz które nie logowały się conajmniej pół roku.
Operacja przeprowadzana jest losowo - zazwyczaj jak Roki mi zaczyna marudzić bardziej niż zwykle.

2013-09-26T22:04:30+01:00

Kamień z serca, już myślałem, że stracę swoje punkty reputacji :haha:

2013-09-26T22:06:10+01:00

Anthrox wrote:zazwyczaj jak Roki mi zaczyna marudzić bardziej niż zwykle.

Od czasu do czasu trzeba przypomnieć, a że inni mają to gdzieś.... ;)

2013-09-26T22:09:29+01:00

Januszowi co ile będziemy się przypominać? :hee:

2013-09-26T22:11:12+01:00

Co dwa dni ? Przy czym rąbnął bym każdą niedzielę by na nieszporach o TC myślał. :serious_cat:

2013-09-26T22:15:09+01:00

Co dwa dni całkiem dobry pomysł :rechtacz:, ale trzeba by jeszcze powiadamiać nie tylko mejlem, a na Stimie, bo bóc zrobi filtr żeby od razu wiadomości od TC lądowały w koszu.

2013-09-26T22:45:16+01:00

roki76 wrote:Co dwa dni ? Przy czym rąbnął bym każdą niedzielę by na nieszporach o TC myślał. :serious_cat:
Anthrox wrote:Co dwa dni całkiem dobry pomysł :rechtacz:, ale trzeba by jeszcze powiadamiać nie tylko mejlem, a na Stimie, bo bóc zrobi filtr żeby od razu wiadomości od TC lądowały w koszu.

SADYŚCI :D

Anthrox wrote:Co pewien czas kasujemy konta, na których nikt nie pisze.

komu udostępnić ??

2013-09-27T01:23:21+01:00

Tak mi się napisało, bo użytkownik powinien móc zdecydować czy takie powiadomienie chce. :tuptup1:

2013-09-27T09:04:41+01:00

Nie wiem, mi ze starych gier co roku chyba wysyłaja maila, że mi usuną konto w tydzień. No to wchodzę, loguję się, dostaję odroczenie, wylogowuję i nie wchodzę kolejny rok. Ale nie wiem czy tam mają choćby forum. U nas część osób może być z takich nie piszących, ale może zaglądają, żeby zobaczyć liczbę nieaktualnych exeków? Nie wiem. Usuwanie kont bym darował.

Ale raz na jakiś czas można dać: "sprawdź jakie nowe gry się pojawiły, zobacz jakie dyskusje są teraz gorące na forum, weź udział w referendum i odwołaj rząd!"

Return to Ankiety