Polski

Czy biblioteczka Janusza ma nadal istnieć?

Tu sóm ksiónżki i takie rzeczy do czytania
santa13
Anthrox wrote:Mało tego, zaufane osoby, jak Ty mogą dostać login i hasło do chomika - po zalogowaniu się na konto "shoonay" po prostu ściągniesz te pliki jako swoje = nie trzeba kupować transferu.

dobre rozwiązanie, no i można dla "ubogich" nie będących stałymi bywalcami na forum udostępnić paczkę za prośbą na utorrencie czasem, 200giga transferu to na chomiku 184zł w tańszej wersji
Page 2 of 3 3 https://forum.thecompany.pl/antykwariat/czy-biblioteczka-janusza-nadal-ma-istniec-t3154.html
2013-12-05T19:53:26+01:00

Re: Czy biblioteczka Janusza ma nadal istnieć?

Anthrox wrote:Mało tego, zaufane osoby, jak Ty mogą dostać login i hasło do chomika - po zalogowaniu się na konto "shoonay" po prostu ściągniesz te pliki jako swoje = nie trzeba kupować transferu.

dobre rozwiązanie, no i można dla "ubogich" nie będących stałymi bywalcami na forum udostępnić paczkę za prośbą na utorrencie czasem, 200giga transferu to na chomiku 184zł w tańszej wersji

2013-12-05T21:24:02+01:00

BTW, trzeba wtedy zarzucić to na dwa chomiki. Jeden awaryjny i jeden do wymieniania się hasłami. Jak chomik zobaczy, że więcej ludzi korzysta z tego samego hasła, to mogą zablokować (omijamy konieczność wykupowania transferu u nich, więc trzymanie takiego konta jest dla nich bezcelowe, szczególnie że wielu ściągnięć nie wygenerujemy).

2013-12-05T22:18:51+01:00

Nie przesadzajmy. Jeden wystarczy. Będzie problem, to roki jeszcze raz ściągnie z TC i wrzuci na dodatkowego chomika. Zresztą - prędzej ktoś dostanie hasło na vip.thecompany.pl niż na chomika.

200giga transferu to na chomiku 184zł w tańszej wersji

No cóż, jest różnica, gdy ktoś sponsoruje i można pobierać gratis. Jednak skoro Januszowi nie zależy na tym, ja nie widzę powodu, abyśmy my dalej byli obciążani zbędnym transferem. Pancio np. aktywnie wspomaga TC i wolę jemu udostępnić transfer na http://croms.thecompany.pl/
Mamy z tego obopólną korzyść.

ketyow wrote:wielu ściągnięć nie wygenerujemy

Na serwerze TC miesiąc w miesiąc generowane jest od 400 do 600GB transferu (mówimy o samej biblioteczce).
Tyle wygenerować nie jest w stanie TC i Croms razem wzięte.
Oczywiście na chomikuj ilość może być już inna, bo wiadomo - ludzie ostrożniej będą podchodzić.

2013-12-05T22:18:59+01:00

A nie można tego spakować w jakiś torrent i gdzieś zawiesić na jakimś prywatnym trackerze?

2013-12-05T23:33:01+01:00

scorpeus wrote:A nie można tego spakować w jakiś torrent i gdzieś zawiesić na jakimś prywatnym trackerze?

Zapomniałeś jak działa torrent? Wrzucisz, może przez 3 miesiące będą seedy, a potem torrent albo będzie martwy, albo z 1 seedem. Wyobrażasz sobie, że ludzie wygospodarują 200GB miejsca? Żeby to chociaż był zagraniczny stuff, ale w większości to są same polskie rzeczy. Już widzę jak na otwartym trackerze to jest seedowane.
Jak chcesz, możesz nawet na e-mule upnąć - kto Ci zabroni ;)

My już publice dajemy darmowe exeki - kiedyś taki jeden mądry Andrzej powiedział, gdy udostępniliśmy publicznie vip.thecompany.pl: nie przesadzajcie w drugą stronę. I po czasie się okazało, że miał rację.

2013-12-06T13:05:40+01:00

Są gdzieś skany Computer Studio i Amiga Computer Studio?

2013-12-06T17:09:31+01:00

Już widzę jak na otwartym trackerze to jest seedowane.

Pisałem o prywatnym trackerze !!! Poza tym wiele rzeczy polskich jest wrzucanych na piratebay i jakoś nie giną. Paczki gier z gog.com po ponad 200GB też jakoś nie giną ;> Szkoda byłoby pozbywać się tak zajebistego i ciężko dostępnego zbioru po prostu!

2013-12-06T17:17:09+01:00

Nikt się go nie pozbywa. Trafi na chomikuj i na serwerze TC nadal będzie, ale już nie publicznie, a na hasło.

scorpeus wrote:Pisałem o prywatnym trackerze !!!

[ironia]To na pewno wiele by pomogło[/ironia]

scorpeus wrote:Paczki gier z gog.com po ponad 200GB też jakoś nie giną ;>

Po co porównujesz paczkę gog.com z angielskim stuffem?
Ja też mogę napisać, że akurat exeki TC mają seedów, ale takie gazetki nie będą miały.
Zresztą j/w - wstaw - kto Ci broni :mrgreen:

2013-12-06T18:01:11+01:00

Ponawiam, ma ktoś Amigę Computer Studio poskanowaną?

2013-12-06T20:24:02+01:00

Z tego co widzę coś jest, Ale na tą chwilę nie potwierdzę co, jak i ile tego jest. Póki co kilka folderów już jest dostępnych na Chomiku. Powoli to idzie, ale z czasem będzie dostępne wszystko. Przynajmniej łącze mi się odkurzy :-E

2013-12-06T23:35:12+01:00

Jestem za tym żeby to dobro było jak najlepiej dostępne (przynajmniej dla grona TC ;) ) jeśli zostanie też na serverze TC to może niech dostępność bedzie powiązana z uprawnieniami danego zarejestrowanego użytkownika zamiast osobnych loginów i haseł.

PS. Poprostu admin przypisuje dostęp do użytkownika jeśli na to zasłużył. :hee:

2013-12-07T00:00:39+01:00

Jak VIP zostanie ponownie uruchomiony, to pewnie będzie wspólny login i hasło.

2013-12-09T02:31:20+01:00

Ojej, proszę tego tak wszystkiego nie wywalać jednym machnięciem! Z moich doświadczeń z Chomikiem wynika, że tam trzeba płacić za ściąganie, a transfer - czy jest powalający? Mówię za siebie, ale mógłbym płacić za możliwość probrania z obecnej biblioteki na FTP... może wprowadzić coś takiego dla wszystkich, którzy chcą mieć dostęp? Opłata za hasło? Coś w tym stylu?

Ile swoją drogą kosztuje obecnie utrzymanie transferu biblioteki?

2013-12-09T04:31:34+01:00

Wyjątkowo mogę Ci dać dostęp, bo jako jeden z niewielu miałeś przynajmniej siłę i się zarejestrowałeś, podziękowałeś, przywitałeś, więc i zostawiłeś po sobie miłe wrażenie.
Dostęp dostaniesz jak z rokim się uporamy z porządkami. Pasuje?

W tej chwili cena za utrzymanie publicznego dostępu do FTP wynosi 70zł na miesiąc. olesio wspomniał, że gdyby z 20 osób się zrzuciło po 3zł by taka kwota zostałaby osiągnięta.
Uważam, że to nie jest wielka cena, zwłaszcza, że za całość płacę znacznie więcej z własnej kieszeni :-)
A i tak robię ukłon i plików nie kasuję - po prostu będą one dostępne w strefie "VIP" - czyli dla osób, które napisały przynajmniej 500 postów na TC. Chyba nie żądamy wiele z zamian dając darmowe ściąganko?

Jestem poza tym otwarty na współpracę. Jak ktoś zna lepszy hosting od chomika, gdzie pliki nie wyparują to słucham :-)

2013-12-09T11:38:05+01:00

Najlepiej dać na Filerserva luba Rapidshare

2013-12-09T13:49:06+01:00

A masz stałe konto premium, żeby tam to wrzucić ? A swoją drogą nawet konto premium nie gwarantuje utrzymania plików na serwerach RapidShare czy też Fileserve.

2013-12-09T14:25:17+01:00

Ja przez przypadek kiedyś kupiłem na allegro za 2 zł konto na Netload ważne do 2015 roku, nadal działa :hee: Ale nie zarejestrowane na mój mail, trochę się boję, że jakbym zaczął grzebać, to by mi je załatwili.

2013-12-09T15:08:31+01:00

Póki co wrzucjają się wszystkie dostępne na FTP numery Fantastyki/Nowej Fantastyki. Niestety może przedłużyć uploadowanie do późnych godzin nocnych (Nie mam niestety łącza z gumy i te 5Mbit/s musi styknąć ). Ale rano powinne być wszystkie dostępne już z Chomika.

2013-12-09T16:02:01+01:00

Roki, śmiesz żartować - jak tylko skończysz, to cover diskami się zajmiesz :hee:

raxor5566 wrote:Najlepiej dać na Filerserva luba Rapidshare

Haha, powodzenia - wrzuć, bo żaden z nas tego nie zrobi. Pliki znikną po x-czasie - sprawdzone w praktyce :-)

Sens ma tylko serwis podobny do DropBoxa - ale który da 200GB?

2013-12-09T16:09:09+01:00

Anthrox wrote:Roki, śmiesz żartować - jak tylko skończysz, to cover diskami się zajmiesz :hee:

Sobie na jakiś weekendzik zostawię przyjemność :hee:
Tak czy siak kurzu poszło z łącza tyle że do tej pory mam okna pootwierane :mrgreen:

Return to Kącik antykwariatowy