Nowe wstawki
Zaczalem wrzucac na megauploada czasopismo zzap o tematyce c64
Re: Nowe wstawki
Czy ktokolwiek ma i mógłby udostępnić opowiadanie Filipa Syrylaka z instrukcji Mr Tomato?
respekt panie za ten kawal dobrej roboty :D az mi sie lezka w oku zakrecila
peace
peace
Doprawdy, to jeno mała część tego co na stronie RetroReaders się znajduje 

Świetny dział
! Naprawde rewelacyjny pomysł
Chętnie poczytam sobie te książeczki

Mam wszystkie SECRET SERVICE od 1 do ostatniego i z tego co pamiętam 3 KOMPENDIUMY WIEDZY SECRET SERVICE tyle że muszę je wykopać ...Służę skanerem. Pozdrawiam.
Jak już napisałem w Twoim temacie powitalnym, na eSeSy nie ma takiego zapotrzbowania. Sam mam prawie wszystkie a na RetroReaders będą...
Gdybyś jakieś inne magi znalazł to bardzo uprzejmie bym prosił - zobacz na RetroReaders.makii.pl czego niema a masz.
Gdybyś jakieś inne magi znalazł to bardzo uprzejmie bym prosił - zobacz na RetroReaders.makii.pl czego niema a masz.
Witam.
Mam kilka książek na temat Amigi. Jeśli będziecie chętni (może komuś się przyda) to mogę wykonać skany.
Oto tytuły:
1) Amiga ,wydawnictwo Lumpus, autor Marek Pampuch
"Amiga- to książka przeznaczona głównie dla użytkowników Amig z systemami operacyjnymi 2.0 i 3.0, zarówno dla tych początkujących, jak i bardziej zaawansowanych. Omówiono w niej program Workbench, a także programy dostarczane wraz z Amigami 500+,600,1200,4000. Opisy są wynikiem doświadczeń autora w pracy z systemem i zawierają cenne wskazówki, których próżno by szukać w oryginalnej instrukcji Commodore."
2) Amiga dla niewtajemniczonych, wyd. Lumpus, autor Marek Pampuch
3) Workbench 3.0, wyd. Biblioteczka Andromedy, autor Andrzej Pawłowski
4) DOS v3.0, wyd. Biblioteczka Andromedy, autor Andrzej Pawłowski
5) Amiga 1200, wyd. Palmapress, autor Radosław Popławski
6) Amiga - opis programów użytkowych, części 2,3,5 - 1992 wyd. Palmapress
7) DeluxePaint IV oryginalna instrukcja (293 strony)
...
8) niemiecka instrukcja do Commodore 64
+ instrukcja jakaś do cartridge.
Skany okładek będą niebawem
okładki:

Mam kilka książek na temat Amigi. Jeśli będziecie chętni (może komuś się przyda) to mogę wykonać skany.
Oto tytuły:
1) Amiga ,wydawnictwo Lumpus, autor Marek Pampuch
"Amiga- to książka przeznaczona głównie dla użytkowników Amig z systemami operacyjnymi 2.0 i 3.0, zarówno dla tych początkujących, jak i bardziej zaawansowanych. Omówiono w niej program Workbench, a także programy dostarczane wraz z Amigami 500+,600,1200,4000. Opisy są wynikiem doświadczeń autora w pracy z systemem i zawierają cenne wskazówki, których próżno by szukać w oryginalnej instrukcji Commodore."
Ukryta treść:
2) Amiga dla niewtajemniczonych, wyd. Lumpus, autor Marek Pampuch
Ukryta treść:
3) Workbench 3.0, wyd. Biblioteczka Andromedy, autor Andrzej Pawłowski
4) DOS v3.0, wyd. Biblioteczka Andromedy, autor Andrzej Pawłowski
5) Amiga 1200, wyd. Palmapress, autor Radosław Popławski
6) Amiga - opis programów użytkowych, części 2,3,5 - 1992 wyd. Palmapress
7) DeluxePaint IV oryginalna instrukcja (293 strony)
...
8) niemiecka instrukcja do Commodore 64

Skany okładek będą niebawem

okładki:

roki76 wrote:Ujek ale jo bryli ni mom yno tak widza że tak se piyknie przajecie żech coś musioł sam nakryklać
Cooo

Chopie to sie godo a nie mówi 

^ Właśnie, pieróna, chopie.
Polska język zajebiaszczy język

Polska język zajebiaszczy język

^^ no a jak do pieróna 

Na RetroReaders sporo się pojawiło od czasu jak ja tutaj ostatnio napisałem, zaglądamy Panowie, zaglądamy 

Nie wiem czemu, ale mam mega sentyment do Świata Gier Komputerowych. Każdy numer czytałem zawsze cały.
Ja też, świetny magazyn, pisany może niezbyt profesjonalnie ale tak bardzo na luzie, jak zwykli kumple - i też mocno amigowe chłopaki zawsze były, nigdy tego nie ukrywali, nawet jak już nic na ami nie wychodziło to często wracali myślami do starszych gier a jak powstał kącik retro nadal pisali tak że miło się czytało.
Szczególnie pamiętam reckę Battle Squadron z któregoś numeru, fajnie porównali ładowanie z dyskietki do ówczesnych pieców, czy obroty sprajta o 180 stopni.
Nie zapomnijta sprawdzić aktualnej listy numerów, od czasu jak ja tutaj coś napisałem mnóstwo się ukazało nowych:
http://retroreaders.makii.pl/dload.php? ... gory&id=86
Szczególnie pamiętam reckę Battle Squadron z któregoś numeru, fajnie porównali ładowanie z dyskietki do ówczesnych pieców, czy obroty sprajta o 180 stopni.
Nie zapomnijta sprawdzić aktualnej listy numerów, od czasu jak ja tutaj coś napisałem mnóstwo się ukazało nowych:
http://retroreaders.makii.pl/dload.php? ... gory&id=86
Ja mam sentyment do SecretService ale zeby sciagac z tego retroreaders to sie trzeba rejestrowac tak
:>

Nono, komputer z klawiaturą i myszką też by wypadało posiadać, miszczu... 

Nie mozesz normalnie odpowiedziec? :/ Zawsze musisz usilowac dociac? :/ I jak tu sie nie wkurzyc :/
Wszystkim wystarczyło podać tylko adres serwisu i jakoś doszli do tej tajemnej wiedzy jak się stamtąd ściąga, ty od CZERWCA majaczysz coś że sie nie da...
I jak tu sie nie śmiać z kogoś kto z najprostszymi rzeczami sobie nie radzi?
I jak tu sie nie śmiać z kogoś kto z najprostszymi rzeczami sobie nie radzi?