Polski

MAME & MAME+ 0.148b - bios pack

Pancio Image

Dla wszystkich zainteresowanych emulacją przy pomocy MAME udostępniam wam moja paczkę ze wszystkimi możliwymi biosami to tegoż emulatora. Przygotowałem tą wstawkę z myślą o użytkownikach MAME jak i MAME+. Wbrew pozorom wersje normalne (mame.exe, mame64.exe etc) różnią się trochę wymaganiami co do romów od wersji + (mamep.exe, mamep64.exe, mameppk.exe etc), dlatego poświęciłem odrobinę czasu i złożyłem do kupy aktualny rozkład dla obu typów emulatorów.

Download:

Code: Select all

http://www21.zippyshare.com/v/81239471/file.html

Pozdrawiam
Page 1 of 3 3 https://forum.thecompany.pl/arcade-mame/mame-mame-148b-bios-pack-t2446.html
2013-01-23T14:26:17+01:00
Image

Dla wszystkich zainteresowanych emulacją przy pomocy MAME udostępniam wam moja paczkę ze wszystkimi możliwymi biosami to tegoż emulatora. Przygotowałem tą wstawkę z myślą o użytkownikach MAME jak i MAME+. Wbrew pozorom wersje normalne (mame.exe, mame64.exe etc) różnią się trochę wymaganiami co do romów od wersji + (mamep.exe, mamep64.exe, mameppk.exe etc), dlatego poświęciłem odrobinę czasu i złożyłem do kupy aktualny rozkład dla obu typów emulatorów.

Download:

http://www21.zippyshare.com/v/81239471/file.html

Pozdrawiam

2013-01-23T14:34:36+01:00

Re: MAME & MAME+ 0.148b - bios pack

A pińcet giga kompletnych i najnowszych mejmowych romków można ściągnąć z pleżerdołma, aktualnie są free.

2013-01-23T15:22:16+01:00

Pancio tak jak już ci mówiłem najnowsze nie znaczy że są dobre. Wgrywając twoją paczkę roms emulator nie widzi gier z konsoli NEOGEO a moja paczka roms jest specjalnie przebrana aby wszystkie gry działały jak najlepiej, wiadomo że niema w 100% romu do gier CS3 który działa na emulatorze ale te gry zastępuję innym em,ulatorem.

2013-01-23T15:33:37+01:00

jest to paczka dla najnowszych emulatorow mame ;) mam w miare aktualny caly tosec neogeo i wszystko smiga jak nalezy.

2013-01-23T17:30:38+01:00

w wolnej chwili zasysam :)

2013-02-05T17:27:41+01:00

kto chce zrobić mamowe exeki na modłę tych z TC?

2013-02-05T18:10:09+01:00

O ile w przypadku Amigi to jeszcze ma sens, o tyle w przypadku Mame kompletnie nie widzę sensu. Chociaż wiadomo, brak umiejętności samodzielnej konfiguracji WinUAE i postawienie systemu do gramia pod WHDLoad wynika imo tylko i wyłącznie z lenistwa i chęci wygody, to w przypadku emulatora, gdzie wystarczy wrzucić pobrane zipy do folderu ROMS i nacisnąc F5 aby odświeżyć listę dostępnych to chyba posiadanie gotowego exeka to jeszcze większe rozpasanie leniuchów, którym i tak nasze exeki w przypadku chęci pogrania w Amigowe gry też hodują takie lenistwo niestety ;) Także ja wolę swoj wolny czas i wiedzę poświęcać jednak temu co teraz robi TheCompany. A i xitami, jak rozumiem Antek użyczył Wam wszelkich narzędzi identycznych do przygotowania takiej samej bazy dla exeka jaka jest w przypadku exeków TC w takim razie. Czy szukacie team'u do tego celu? Może DziadekUK. On chyba lubi/ł klepać jakieś tam amatorskie twory w cośtambejziq, to moze się do Ciebie/Was zgłosi. Niemniej jednak powodzenia życzę.

2013-02-05T18:10:30+01:00

czasami zanim mame załaduje cała bazę driverów, to o matko kochana...A tak, pykam vendetta.exe czy diehard.exe i naprzód ;]

2013-02-06T18:35:57+01:00

olesio wrote:Chociaż wiadomo, brak umiejętności samodzielnej konfiguracji WinUAE i postawienie systemu do gramia pod WHDLoad wynika imo tylko i wyłącznie z lenistwa i chęci wygody

Wygoda = lenistwo wg Ciebie?
Uświadom mnie, czy dobrze zrozumiałem.

2013-02-07T08:18:02+01:00

Anthrox wrote:Wygoda = lenistwo wg Ciebie?

To zależy z jakiej perspektywy spojrzeć na złożoność tego zagadnienia.

2013-02-07T15:17:54+01:00

Anthrox wrote:Wygoda = lenistwo wg Ciebie?
Uświadom mnie, czy dobrze zrozumiałem.

Dla mnie w części przypadków korzystanie z wygodnych rozwiązań to też i po części wynika z lenistwa. Tymbardziej w temacie WinUAE i emulacji systemu z WHDLoad, co jak wiemy na prawdę nie jest aż takie trudne, jeżeli tylko chcemy poświęcić temu chwilę i ułatwić sobie zycie w porónwaniu z męczeniem się przy graniu z adfów. I z MAME jest podobnie, nie widzę tutaj celowości kombinowania z exekami dla osobnych gier. Ale oczywiście jest to możliwe. Jeśli komuś się chce i wydaje się mu to na prawdę konieczne to proszę bardzo. Ja mam swój pogląd. Jednak Tobie to ciężko pojąc. Bo z te`o co zauważyłem, jeżeli ktoś ma swoje - inne niż Twoje zdanie, to i tak zaraz zarzucisz mu bezpodstawnie wyśmiewanie się z exeków, a nawet jak stara się Tobie pomóć jak pozwala na to mu czas i umiejętności, to zarzucisz mu że nic dla wspólnego projektu nie robi. Chyba, że tylko w stosunku do mnie masz takie wrogie, niczym nieuzasadnione podejście.

2013-02-07T16:24:20+01:00

Pax, Pax. Optimum medicamentum quies est .

2014-02-18T00:48:25+01:00

Ściągnąłem paczkę 155 giga gier o rozszerzeniu CHD, jednakże nie potrafię ich uruchomić bo nawet nie wiem gdzie je wrzucić. Wszystkie są w folderach po wypakowaniu. Wrzuciłem do roms jednakże to nic nie dało. Jak mam to zrobić ?

Image

Image

2014-02-18T01:04:10+01:00

CHD to nie jest plik z gra. sa to tak jakby dane gry. musisz posiadac do tego odpowiedni rom ktory wykorzystuje dana paczke CHD. po prostu dociagnij zipy z obrazami romow do tego czego chcesz, nie zajmuja prawie wogole miejsca gdyz wszystko czytaja z plku CHD.

dla przykladu ;)
street fighter III na CPS3:

sfiii.zip
cap-sf3-3.chd

plik chd mozesz trzymac w tym samym katalogu co rom (nazwa musi pozostac taka jaka jest, nie jestem pewny czy mozna to spakowac do zipa ale raczej nie ;) ), albo utworzyc katalog o nazwie romu i tam wrzucic plik CHD (ja tak robie co by miec kontrole nad nimi, gdyz CHD nie zawsze zwa sie tak samo jak rom)

PS
widze ze odpalales wargods ;) powiem ci z mojego doswiadczenia ze smigaja jak trzeba (mam ;) ), musisz tylko dociagnac zipa z romem ;)

PSPS
pomoge ci i zapodam roma ktorego ja uzywam, wrzuc i zobacz czy odpalisz
wargods.7z

2014-02-18T01:45:42+01:00

Pancio wrote:CHD to nie jest plik z gra. sa to tak jakby dane gry. musisz posiadac do tego odpowiedni rom ktory wykorzystuje dana paczke CHD. po prostu dociagnij zipy z obrazami romow do tego czego chcesz, nie zajmuja prawie wogole miejsca gdyz wszystko czytaja z plku CHD.

dla przykladu ;)
street fighter III na CPS3:

sfiii.zip
cap-sf3-3.chd

plik chd mozesz trzymac w tym samym katalogu co rom (nazwa musi pozostac taka jaka jest, nie jestem pewny czy mozna to spakowac do zipa ale raczej nie ;) ), albo utworzyc katalog o nazwie romu i tam wrzucic plik CHD (ja tak robie co by miec kontrole nad nimi, gdyz CHD nie zawsze zwa sie tak samo jak rom)

PS
widze ze odpalales wargods ;) powiem ci z mojego doswiadczenia ze smigaja jak trzeba (mam ;) ), musisz tylko dociagnac zipa z romem ;)

PSPS
pomoge ci i zapodam roma ktorego ja uzywam, wrzuc i zobacz czy odpalisz
wargods.7z

Wielki dzięki Pancio. ;) Ja po prostu myślałem, że w tej obszernej paczce którą ściągnąłem jest wszystko. Wystarczy, że przekopiuje do roms i będzie śmigać. To dlaczego ktoś nie wrzucił do tej paczki tych zipów z obrazami romow ? Fakt więcej by zajęło. Jednak taka paczka moim zdaniem miała by większy sens. Dodatkowo ktoś odwalił fuszerkę bo pliki CHD potrafią się znajdować folder w folderze i dlatego gry nie odpalały. Już wolałbym kilka dni dłużej to ściągać, ale żeby wszystko było na swoim miejscu.

-- 18 Lut 2014, 01:45 --

W pliku" Readme" jest: "Just extract and copy folders into your Mame roms folder as they are, and enjoy :)"
Więc wydawało mi się, że wystarczy to tylko rozpakować i wrzucić tam. Nigdy nie bawiłem się tym emulatorem więc trochę zostałem wprowadzony w błąd.

2014-02-18T01:58:25+01:00

czy sciagales z pleasure dome ? zajebiste zrodlo ;) jesli tak to nie dziwie sie, bo tam zawsze CHD daja osobno i ROMy osobno. w sumie troche racja bo wszystko razem duzo by wazylo ;)

przewaznie paczki romow i paczki CHD wychodza w tym samym czasie i maja tą sama wersje, po prostu sciagaj wszystko ;)

PS
a wargods odpaliles ?

-- 18 Lut 2014, 01:58 --

Pancio wrote:Nigdy nie bawiłem się tym emulatorem ...

MAME jest najlepszy, z poczatku wydaje sie to wszystko zagmatwane i wogole. ale z czasem przyzwyczajasz sie i uzmysławiasz sobie ze jednak zajebiscie wszystko pomyslelli (no moze prawie wszystko ;) )

2014-02-18T04:46:48+01:00

Pancio wrote:czy sciagales z pleasure dome ? zajebiste zrodlo jesli tak to nie dziwie sie, bo tam zawsze CHD daja osobno i ROMy osobno. w sumie troche racja bo wszystko razem duzo by wazylo

Nie, wszedłem na jakiś darmowy, w sumie pierwszy lepszy. Szło jak krew z nosa te ściąganie. :mur:

Pancio wrote:PSa wargods odpaliles ?

Tak, dzięki. ;)

2014-03-03T20:22:32+01:00

O ile w przypadku Amigi to jeszcze ma sens, o tyle w przypadku Mame kompletnie nie widzę sensu.

Wiem, że trochę późno ogarniam temat ale mam akurat skądś zassane takie exeki z giereczkami z automatów i całkiem sensowne jest takie zagranie, więc jesli się komuś nudzi bardzo chętnie zobaczę efekty prac nad takimi exekami :P

2015-08-12T10:46:22+01:00

scorpeus wrote:
Wiem, że trochę późno ogarniam temat ale mam akurat skądś zassane takie exeki z giereczkami z automatów i całkiem sensowne jest takie zagranie, więc jesli się komuś nudzi bardzo chętnie zobaczę efekty prac nad takimi exekami :P

A czy jesteś w stanie udostępnić te EXEki gdzieś na serwerze ??

2015-08-12T12:07:29+01:00

Kolego Kash, scorpeus jest zbanowany, nie ma dostępu do forum.

Return to Arcade / MaMe