Archiwum Zakładowe

CannonFodder 7in1 - dwa błędy

Rozwiązane problemy z błędami - tematy są swoistą encyklopedią rozwiązania problemów rodem z pomysłów McGyvera
K9Darek To może nie tyle błąd co odrobina kurzu na meblach ale w trakcie ładowania misji, gdy leci helikopterek to on jest u góry a jego ogon gdzieś na dole i w poprzek ekranu ciągnie się cienka czarna linia. Page 2 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/bledy-archiwum/cannonfodder-7in1-dwa-bledy-t1617.html
2018-03-18T19:37:32+01:00

Re: CannonFodder 7in1 - dwa błędy

To może nie tyle błąd co odrobina kurzu na meblach ale w trakcie ładowania misji, gdy leci helikopterek to on jest u góry a jego ogon gdzieś na dole i w poprzek ekranu ciągnie się cienka czarna linia.

2018-03-18T20:44:35+01:00

Dobrze, że o tym błędzie wspominasz.
Już go weryfikowaliśmy i faktycznie występuje - błąd musiałby naprawić Galahad, ale do dnia dzisiejszego nie wydał poprawki.
http://eab.abime.net/showthread.php?t=23331

Nie wiem czy on to zrobił, ale "Firma" naprawiła za to inny błąd nie czekając na niego - a błąd z kategorii tych gorących - mianowicie zawieszanie się gry na misjach 20+ jeżeli mieliśmy za dużo rekrutów - np. gdy postanowiliśmy przejść grę bez straty ani jednego żołnierza :)

2018-03-19T05:44:57+01:00

K9Darek wrote:To może nie tyle błąd co odrobina kurzu na meblach ale w trakcie ładowania misji, gdy leci helikopterek to on jest u góry a jego ogon gdzieś na dole i w poprzek ekranu ciągnie się cienka czarna linia.

Błąd z helikopterem jest stary jak historia ludzkiej cywilizacji, sam go ostatnio rozpracowywałem przy okazji powstania nowego instalera do CF, ale niestety on dalej go nie naprawia. Jako ciekawostkę podam Ci, że wystarczy żebyś w momencie jak między górami idą nowi rekruci, nie pozwolił im dotrzeć do poboru tylko od razu nacisnął LMB, a zobaczysz, że wtedy helikopterek będzie cały. :tak:

2018-03-19T10:42:16+01:00

Kiv_Master wrote:Jako ciekawostkę podam Ci, że wystarczy żebyś w momencie jak między górami idą nowi rekruci, nie pozwolił im dotrzeć do poboru tylko od razu nacisnął LMB, a zobaczysz, że wtedy helikopterek będzie cały.

Pisz koniecznie o takich ciekawostkach. To cenna wskazówka dla mnie, żeby bug naprawić. Napisz więcej - czy błąd dotyczy tylko pierwszej misji? Tylko Cannon Fodder 1?

2018-03-19T12:34:58+01:00

W Cannon Fodder 2 pyta przez sekundę o dysk 2 po "bohaterach", czarna kreska jest a helikoptera nie ma. Dopiero od 4 misji jest UFO. No i po pierwszej misji są już setki hipków na ścieżce a tylko liczba u góry pozostaje chyba prawdziwa.

2018-03-19T17:32:29+01:00

K9Darek wrote:W Cannon Fodder 2 pyta przez sekundę o dysk 2 po "bohaterach", czarna kreska jest a helikoptera nie ma. Dopiero od 4 misji jest UFO. No i po pierwszej misji są już setki hipków na ścieżce a tylko liczba u góry pozostaje chyba prawdziwa.

jesli chodzi o helikopter w cf2 to o ile mnie pamiec nie myli nie bylo go wogole (dopiero ufo bylo widac).
co do "setek hipkow" po pierwszej misji to dziwne. wlasnie przeszedlem pierwsza misje i pojawili sie tylko standartowi, kolejni rekruci, tyle ile trzeba. najwyrazniej w mojej wersji nikomu nie spieszno do wojska :D

2018-03-19T17:43:05+01:00

Pancio wrote:co do "setek hipkow" po pierwszej misji to dziwne. wlasnie przeszedlem pierwsza misje i pojawili sie tylko standartowi, kolejni rekruci, tyle ile trzeba. najwyrazniej w mojej wersji nikomu nie spieszno do wojska :D

Może to były WOT Maciarewicza, oni aż palą się wojować. :-E

PS.Sorki za politykę, ale nie mogłem się powstrzymać. :-P

2018-03-19T17:59:36+01:00

Racja, przepraszam - po drugiej misji.

Return to Błędy