CannonFodder 7in1 - dwa błędy

Rozwiązane problemy z błędami - tematy są swoistą encyklopedią rozwiązania problemów rodem z pomysłów McGyvera

Re: CannonFodder 7in1 - dwa błędy

Post IP: rejestrowane!

To może nie tyle błąd co odrobina kurzu na meblach ale w trakcie ładowania misji, gdy leci helikopterek to on jest u góry a jego ogon gdzieś na dole i w poprzek ekranu ciągnie się cienka czarna linia.
User avatar
K9Darek Germany (de) Male
User level 2
 
Posts: 111
Joined: 01 Mar 2018, 17:34
Last Visit: Yesterday, 22:18
Online: 22d 14h 15m 2s
Lamps demolished: 16501 (+11491)
Reputation point: 10
Żołnierz

Re: CannonFodder 7in1 - dwa błędy

Post IP: rejestrowane!

Dobrze, że o tym błędzie wspominasz.
Już go weryfikowaliśmy i faktycznie występuje - błąd musiałby naprawić Galahad, ale do dnia dzisiejszego nie wydał poprawki.
http://eab.abime.net/showthread.php?t=23331

Nie wiem czy on to zrobił, ale "Firma" naprawiła za to inny błąd nie czekając na niego - a błąd z kategorii tych gorących - mianowicie zawieszanie się gry na misjach 20+ jeżeli mieliśmy za dużo rekrutów - np. gdy postanowiliśmy przejść grę bez straty ani jednego żołnierza :)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12678
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 20:00
Online: 322d 14h 19m 59s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: CannonFodder 7in1 - dwa błędy

Post IP: rejestrowane!

K9Darek wrote:To może nie tyle błąd co odrobina kurzu na meblach ale w trakcie ładowania misji, gdy leci helikopterek to on jest u góry a jego ogon gdzieś na dole i w poprzek ekranu ciągnie się cienka czarna linia.


Błąd z helikopterem jest stary jak historia ludzkiej cywilizacji, sam go ostatnio rozpracowywałem przy okazji powstania nowego instalera do CF, ale niestety on dalej go nie naprawia. Jako ciekawostkę podam Ci, że wystarczy żebyś w momencie jak między górami idą nowi rekruci, nie pozwolił im dotrzeć do poboru tylko od razu nacisnął LMB, a zobaczysz, że wtedy helikopterek będzie cały. :tak:
@Kiv_Master I'm the screaming Kiv!!!
User avatar
Kiv_Master Germany (de) Male
BANNED
 
Posts: 904
Joined: 17 Feb 2011, 21:44
Last Visit: 11 Jul 2018, 09:09
Online: 67d 14h 23m 53s
Location: Hamburg/Katowice
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: CannonFodder 7in1 - dwa błędy

Post IP: rejestrowane!

Kiv_Master wrote:Jako ciekawostkę podam Ci, że wystarczy żebyś w momencie jak między górami idą nowi rekruci, nie pozwolił im dotrzeć do poboru tylko od razu nacisnął LMB, a zobaczysz, że wtedy helikopterek będzie cały.

Pisz koniecznie o takich ciekawostkach. To cenna wskazówka dla mnie, żeby bug naprawić. Napisz więcej - czy błąd dotyczy tylko pierwszej misji? Tylko Cannon Fodder 1?
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12678
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 20:00
Online: 322d 14h 19m 59s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: CannonFodder 7in1 - dwa błędy

Post IP: rejestrowane!

W Cannon Fodder 2 pyta przez sekundę o dysk 2 po "bohaterach", czarna kreska jest a helikoptera nie ma. Dopiero od 4 misji jest UFO. No i po pierwszej misji są już setki hipków na ścieżce a tylko liczba u góry pozostaje chyba prawdziwa.
Last edited by Anthrox on 19 Mar 2018, 12:34, edited 3 times in total.
Reason: Drobna zmiana w tekście celem łatwiejszego zrozumienia.
User avatar
K9Darek Germany (de) Male
User level 2
 
Posts: 111
Joined: 01 Mar 2018, 17:34
Last Visit: Yesterday, 22:18
Online: 22d 14h 15m 2s
Lamps demolished: 16501 (+11491)
Reputation point: 10
Żołnierz

Re: CannonFodder 7in1 - dwa błędy

Post IP: rejestrowane!

K9Darek wrote:W Cannon Fodder 2 pyta przez sekundę o dysk 2 po "bohaterach", czarna kreska jest a helikoptera nie ma. Dopiero od 4 misji jest UFO. No i po pierwszej misji są już setki hipków na ścieżce a tylko liczba u góry pozostaje chyba prawdziwa.


jesli chodzi o helikopter w cf2 to o ile mnie pamiec nie myli nie bylo go wogole (dopiero ufo bylo widac).
co do "setek hipkow" po pierwszej misji to dziwne. wlasnie przeszedlem pierwsza misje i pojawili sie tylko standartowi, kolejni rekruci, tyle ile trzeba. najwyrazniej w mojej wersji nikomu nie spieszno do wojska :D
User avatar
Pancio Netherlands (nl) Male
Legenda
 
Posts: 1532
Joined: 27 Jun 2010, 03:34
Last Visit: 13 Aug 2019, 21:10
Online: 1519d 18h 18m 2s
Location: Rotterdam
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1018
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: CannonFodder 7in1 - dwa błędy

Post IP: rejestrowane!

Pancio wrote:co do "setek hipkow" po pierwszej misji to dziwne. wlasnie przeszedlem pierwsza misje i pojawili sie tylko standartowi, kolejni rekruci, tyle ile trzeba. najwyrazniej w mojej wersji nikomu nie spieszno do wojska :D


Może to były WOT Maciarewicza, oni aż palą się wojować. :-E

PS.Sorki za politykę, ale nie mogłem się powstrzymać. :-P
@Kiv_Master I'm the screaming Kiv!!!
User avatar
Kiv_Master Germany (de) Male
BANNED
 
Posts: 904
Joined: 17 Feb 2011, 21:44
Last Visit: 11 Jul 2018, 09:09
Online: 67d 14h 23m 53s
Location: Hamburg/Katowice
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: CannonFodder 7in1 - dwa błędy

Post IP: rejestrowane!

Racja, przepraszam - po drugiej misji.
User avatar
K9Darek Germany (de) Male
User level 2
 
Posts: 111
Joined: 01 Mar 2018, 17:34
Last Visit: Yesterday, 22:18
Online: 22d 14h 15m 2s
Lamps demolished: 16501 (+11491)
Reputation point: 10
Żołnierz

Previous

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Błędy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests