Archiwum Zakładowe

Crazy Cars III bład save state

Rozwiązane problemy z błędami - tematy są swoistą encyklopedią rozwiązania problemów rodem z pomysłów McGyvera
ZB28 Po wczytaniu save state siada grafa
Image
Image

ps. w kompilacji brakuje "4" czesci Lamborghini American Challenge ;]
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/bledy-archiwum/crazy-cars-iii-blad-save-state-t280.html
2010-07-22T12:10:22+01:00
Po wczytaniu save state siada grafa
Image
Image

ps. w kompilacji brakuje "4" czesci Lamborghini American Challenge ;]

2010-07-22T12:14:27+01:00

Re: Crazy Cars III bład save state

Brawo za upomnienie się o 4 część - dzisiaj ją dodam...
Co do problemu z save state - nie bez powodu pojawia się komunikat o braku kompatybilności.
Pocieszę Cię faktem, że wbudowany save game w grze działa bez zarzutu - tylko zapisuje się dopiero, jak przejdziesz do następnego geara - czyli zaliczysz tę dużą gwiazdę z ciężarówkami - aby potem wczytać save po prostu zamiast kierowcy wybierasz dyskietkę...
Sam save od razu zapisuje się na dysku - nie trzeba "przypieczętować" F10 albo '*' -> bo to ja zrobiłem loading bez slave :)

Image

Równocześnie informuję, że w trainerze poprawnie działa tylko nielimitowane intro - grupa, która go wypuściła przepraszała w nfo za zaistniałą sytuację ;)

2010-07-22T12:34:01+01:00

moze problem z save state taki ze za wczesnie go wczytujesz. z doswiadczenia wiem ze gra musi sie zaladowac (przynajmniej sam poczatek) i wtedy wczytuje sie dopiero state'y. na niektorych grach kiedys na winuae tez mialem podobne problemy

2010-07-22T12:53:42+01:00

wiem troche na ten temat, ale blad i tak wystepuje ;] sproboj sobie nawet sprawdzic na mapie save i load ;]

2010-07-22T13:14:51+01:00

Ok... sprawdziłem jeszcze raz specjalnie.
Nie wiem czy wiecie, że scroll lock (dioda) odpowiada za pokazywanie ladowania/zapisywania z dysku.
Save state działa - a grafika się psuje dlatego, ponieważ save state nie zapamiętuje ustawienia w cpu speed...
Więc jak chcesz używać F12 ... po wczytaniu SGF wejdź do cpu speed i ustaw slow (CC III wymaga w trakcie grania tryb slow).
Jak ponownie wejdziesz do drivers to już będzie działać ok...

2010-07-22T15:08:12+01:00

Ok wszystko juz gra, po load zmiana na slow pomaga.

2010-07-22T19:54:29+01:00

Dodano grę o której mówisz - 4in1 teraz będzie

Return to Błędy