Archiwum Zakładowe

Eye Of The Beholder 2in1 - Eye Of The Beholder II: The Legen

Rozwiązane problemy z błędami - tematy są swoistą encyklopedią rozwiązania problemów rodem z pomysłów McGyvera
roki76 Mowa o sgf ? Niestety, stary sgf będzie działał jak stary exek, czyli z błędem. Nie pozostaje Ci nic innego jak grać od nowa.... Page 2 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/bledy-archiwum/eye-the-beholder-2in1-eye-the-beholder-the-legen-t1678.html
2012-07-14T22:07:04+01:00

Re: Eye Of The Beholder 2in1 - Eye Of The Beholder II: The L

Mowa o sgf ? Niestety, stary sgf będzie działał jak stary exek, czyli z błędem. Nie pozostaje Ci nic innego jak grać od nowa....

2012-07-14T22:27:14+01:00

Odradzam wczytywanie SGF tak jak napisał roki, chyba, że robisz to na nowej wersji.
Jeżeli chodzi o zapis w samej grze - zmieniły się ścieżki.

Aby używać starych plików:
Trzeba skopiować: Eye of The Beholder\2.5.3.2\MODIFIED\@SYSDRIVE@\Game do nowej lokalizacji (v2.5.3.3) ale raczej bez katalogu Configurations, chociaż tym razem to nie powinno mieć wpływy na działanie gry, ale odradzam taki eksperyment.

Albo prościej - zapisz w nowym exeku save w grze, potem tylko ze starego katalogu wyżej nadpisz starymi savami i już.
Przy starcie gry wciskamy * na numerycznej.

2012-07-22T05:58:15+01:00

Przy próbie zapisania z poziomu gry w tym nowym exeku ekran robi się czarny i dupa. Gra mi się zacinała, ale jak włączyłem filtry Direct3D API problem znikł, trochę to dziwne bo powinno być na odwrót.

2012-07-22T14:33:13+01:00

@Pancio & reszta:
- też macie ten problem z czarnym ekranem?

@ihtius:
- to tyczy się tylko wersji PL czy pozostałych również?

2012-07-23T02:58:27+01:00

Anthrox wrote:@Pancio & reszta:
- też macie ten problem z czarnym ekranem?

@ihtius:
- to tyczy się tylko wersji PL czy pozostałych również?

Sprawdziłem tylko na wersji polskiej.

-- 23 Lip 2012, 02:25 --

Sprawdzę kiedy indziej na innych.

-- 23 Lip 2012, 03:58 --

Wersja normalna od razu przy próbie zrobienia save'a wywala czarnym ekranem po czym po chwili wyłącza się zupełnie exek.

2012-07-23T08:31:35+01:00

Zobaczę zatem jak to u mnie wygląda - jak również będę miał ten problem, to się zreperuje bez problemu :tuptup1:

--- EDIT ---
Sprawdziłem wersję polską. Save oraz restart w grze działa u mnie poprawnie, jednak jest problem z wczytaniem tak zapisanego save (czarny ekran). Sprawdzę co da się zrobić, a w przypadku pozostałych pozycji - sprawdzę, czy nie gryzą się z wersją PL.

Return to Błędy