Archiwum Zakładowe

Mega lo Mania

Rozwiązane problemy z błędami - tematy są swoistą encyklopedią rozwiązania problemów rodem z pomysłów McGyvera
Pancio hmm, dziwna sprawa piwcio, dostalem info ze megalomania dziala normalnie bez trainera, tj nie dodaje sam ludzikow. ale rzeczywiscie podczas gry z trainerem jest blad i dodaje sam.
moze czas zmienic na megalomanie bez trainera ?

-- 09 Sie 2010, 01:41 --

chodzi o to ze jak masz ostania misje to ci automatycznie wrzuci wszystkich ludzikow, a jesli grasz z trainerem, wtedy jest nieskonczona liczba ludkow i gra sie zapętla. wywalic trainer
Page 2 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/bledy-archiwum/mega-mania-t288.html
2010-08-09T00:40:06+01:00

Re: Mega lo Mania

hmm, dziwna sprawa piwcio, dostalem info ze megalomania dziala normalnie bez trainera, tj nie dodaje sam ludzikow. ale rzeczywiscie podczas gry z trainerem jest blad i dodaje sam.
moze czas zmienic na megalomanie bez trainera ?

-- 09 Sie 2010, 01:41 --

chodzi o to ze jak masz ostania misje to ci automatycznie wrzuci wszystkich ludzikow, a jesli grasz z trainerem, wtedy jest nieskonczona liczba ludkow i gra sie zapętla. wywalic trainer

2010-08-09T17:12:44+01:00

Problem w mega lo mania wynika z właściwości trainera który w zasobie ludzików jakich możemy przydzielać do wyspy wstawia nieskończoną liczbe. W grze bez traniera w zasobie mamy liczbe skończoną, wiec kiedy mamy ostatnią wyspe ostatniej epoki przydziela wszystkich ludzików z zasobu (bo wkońcu liczba ludzików w zasobie osiągnie 0) i zaczyna sie gra (to nie jest błąd). W przypadku traniera liczba jest nieskończona i przydziela ludzików w nieskonczoność (nie może osiągnąć 0 w zasobie ludzików) w rezultacie czego zagrać sie nie da. W wersji Mega.lo.Mania.(v1.1)(1991)(Mirrorsoft)(+t)-TheCompany.exe jest to samo bo jak pisałam problem wiąże się z właściwościami traniera a nie z wersją WHDL

2010-08-09T17:48:40+01:00

Brawo rodzyn - czyli wszystko jasne - slave musi zostać naprawiony - ktoś chętny, żeby napisać do Wepla ?
http://www.whdload.de/games/MegaLoMania.html tylko niech sie nie przyznaje, że z The Company jest :-E

2010-08-09T18:33:25+01:00

Gram BEZ trainera.... Raz na początku grałem póżniej bez

2010-08-11T09:29:06+01:00

Nie zgadzam się bez trainera. Można zrobić opcję wł/wył. ?

2010-08-11T15:57:20+01:00

Już problem rozwiązany :) dwa pierwsze światy grałem na trainerze póżniej wczytałem bez ale widocznie w tym kodziedo save było zapisane że był używany trainer jest ok już :)

2010-08-11T16:39:03+01:00

Zostawić trainer. bo będę gryzł. ;-(

Return to Błędy