Mega lo Mania

Rozwiązane problemy z błędami - tematy są swoistą encyklopedią rozwiązania problemów rodem z pomysłów McGyvera

Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

hmmm, na win 7 x64 gra odpala sie normalnie, jest demko, wciskam przycisk pojawia mi sie strona tytulowa z napisem mega lo mania, wciskam znowu przycisk ekran sie sciemnia i to wszystko. ciagle czarny ekran nie ma gry :/
prosze sprawdzic ;)

-- 28 Lip 2010, 05:26 --

hmmm, nie odpalalo mi sie jak zmienilem sobie w okienko tuz przed startem gry i zapisalem konfig. postanowilem usunac konfig i odpalic na czysto i dalo rade, dopiero pozniej zmienilem na okno i juz dziala.
User avatar
Pancio Netherlands (nl) Male
Legenda
 
Posts: 1532
Joined: 27 Jun 2010, 03:34
Last Visit: Today, 01:35
Online: 1521d 10h 9m 26s
Location: Rotterdam
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1018
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

najważniejsze że już działa - ale ciekawe - może gra po prostu sie zawiesila ;P
Acz pierwszy raz z takim przypadkiem się spotykam.
Szkoda, że starego (wadliwego) konfiga nie zachowałeś - teraz nici z analizy :-(
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12681
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 18:36
Online: 322d 16h 8m 22s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

po prostu jak tylko wlaczylo mi sie "amiga cli" zmienilem sobie na okienko i inne i wtedy sie nie odpalalo.
User avatar
Pancio Netherlands (nl) Male
Legenda
 
Posts: 1532
Joined: 27 Jun 2010, 03:34
Last Visit: Today, 01:35
Online: 1521d 10h 9m 26s
Location: Rotterdam
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1018
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

musiałeś w złym momencie zmienic :-E
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12681
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 18:36
Online: 322d 16h 8m 22s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

hmmm, gra przyciemnia sie tylko jesli zmienie rozdzielczosc w amiga cli (zanim wlaczy sie gra wlasciwa), jak bawie sie rozdzielczoscia juz podczas gry to wszystko jest ok. dziwna sprawa, pierwszy tytul z takim problemem ;) ale mysle ze to blachostka
User avatar
Pancio Netherlands (nl) Male
Legenda
 
Posts: 1532
Joined: 27 Jun 2010, 03:34
Last Visit: Today, 01:35
Online: 1521d 10h 9m 26s
Location: Rotterdam
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1018
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

na razie zostawiam ten przypadek - jest nawet interesujący :-)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12681
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 18:36
Online: 322d 16h 8m 22s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

Kurde, Panowie, u mnie w ogóle nie chodzi. Odpalam łopatologicznie. Jest intro (The Company), dalej klik na nie chcę ludzików. dalej strona tytułowa i ekran ciemnieje i nic.
Coś jest nie tak (kłóci się z filozofią The Company - miało działać najprościej i pewnie)
;-(
AMIGA RULEZ
piecety walą sandałem
User avatar
SARTAM Poland (pl) Male
User level 3
 
Posts: 236
Joined: 13 Jul 2010, 21:37
Last Visit: Yesterday, 16:32
Online: 10d 15h 51m 9s
Location: Poznań
Lamps demolished: 254 (+183)
Reputation point: 400
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

Bardzo ciekawe bo u mnie działa
I am True Vault Hunter !
User avatar
roki76 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 4441
Joined: 30 May 2010, 13:18
Last Visit: 04 Aug 2019, 06:58
Online: 134d 3h 1m 53s
Location: Pszów
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1166
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

SARTAM - jak są błędy to się zgłasza -> wtedy jestesmy w stanie dopracować produkt - masz problemy tylko z megalomanią ?
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12681
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 18:36
Online: 322d 16h 8m 22s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

moze sprobuj wywalic konfig megalomani i wystartuj ponownie na "czysto" ;)
User avatar
Pancio Netherlands (nl) Male
Legenda
 
Posts: 1532
Joined: 27 Jun 2010, 03:34
Last Visit: Today, 01:35
Online: 1521d 10h 9m 26s
Location: Rotterdam
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1018
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

czyli z %appdata%/thecompany
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12681
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 18:36
Online: 322d 16h 8m 22s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

Miałem problemy z World Software Games 1994-1996.exe (MD5=88a00ed75abe216271d7edeac53e883c) dokładnie z niecenzurowaną wersją Franko. (tak bajdełej to czym ona się różni?)
No ale problem w obydwu przypadkach był właśnie w w folderze AppData.
Także zadziałało i dziękuję za pomoc. :ok1:
AMIGA RULEZ
piecety walą sandałem
User avatar
SARTAM Poland (pl) Male
User level 3
 
Posts: 236
Joined: 13 Jul 2010, 21:37
Last Visit: Yesterday, 16:32
Online: 10d 15h 51m 9s
Location: Poznań
Lamps demolished: 254 (+183)
Reputation point: 400
Chorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży TorpedaChorąży Torpeda

Re: Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

9 Epoka gra sie zawiesza :( Wyspa Zappa. A dokładniej ilość "ludzików" sama sie w nieskończoność dodaje i nie da sie nic zrobić .
User avatar
Piwcio Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 334
Joined: 09 Jun 2010, 07:32
Last Visit: 02 May 2019, 09:57
Online: 7d 9h 54m 3s
Location: Warszawa
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 114
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

Czy ten babol powtórzył się ?
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12681
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 18:36
Online: 322d 16h 8m 22s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

3 razy pod rząd i nie moge przejsć gry :(
User avatar
Piwcio Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 334
Joined: 09 Jun 2010, 07:32
Last Visit: 02 May 2019, 09:57
Online: 7d 9h 54m 3s
Location: Warszawa
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 114
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

Sprawdzę to i ew wydam patcha - będziesz musiał od nowa zacząć przechodzić. Ciekawy przypadek ;)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12681
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 18:36
Online: 322d 16h 8m 22s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

Wiem :mur: a grałem bez Trainera :mur:
User avatar
Piwcio Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 334
Joined: 09 Jun 2010, 07:32
Last Visit: 02 May 2019, 09:57
Online: 7d 9h 54m 3s
Location: Warszawa
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 114
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

Na Viscie dziala bez problemu. Gram z trainerem. NIe doszedlem do 9 epoki. Dam znac pozniej co i jak.
Elemelek Mistrz w układaniu butelek.

Image
User avatar
Elmek13 Poland (pl) Male
Dowódca Kasztanów
 
Posts: 2990
Joined: 01 Jun 2010, 11:57
Last Visit: Today, 09:28
Online: 27d 23h 30m
Location: Łódź
Lamps demolished: 1197 (+938)
Reputation point: 846
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

Znowu to samo liczba ludności idzie sama w góre tym razem i tu i tu :O sama rośnie i nic nie moge kliknąć
tylko tym razem inna wyspa ale nadal ta sama epoka
Image
User avatar
Piwcio Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 334
Joined: 09 Jun 2010, 07:32
Last Visit: 02 May 2019, 09:57
Online: 7d 9h 54m 3s
Location: Warszawa
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 114
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Mega lo Mania

Post IP: rejestrowane!

hmm, dziwna sprawa piwcio, dostalem info ze megalomania dziala normalnie bez trainera, tj nie dodaje sam ludzikow. ale rzeczywiscie podczas gry z trainerem jest blad i dodaje sam.
moze czas zmienic na megalomanie bez trainera ?

-- 09 Sie 2010, 01:41 --

chodzi o to ze jak masz ostania misje to ci automatycznie wrzuci wszystkich ludzikow, a jesli grasz z trainerem, wtedy jest nieskonczona liczba ludkow i gra sie zapętla. wywalic trainer
User avatar
Pancio Netherlands (nl) Male
Legenda
 
Posts: 1532
Joined: 27 Jun 2010, 03:34
Last Visit: Today, 01:35
Online: 1521d 10h 9m 26s
Location: Rotterdam
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1018
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Błędy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests