Panciohmmm, na win 7 x64 gra odpala sie normalnie, jest demko, wciskam przycisk pojawia mi sie strona tytulowa z napisem mega lo mania, wciskam znowu przycisk ekran sie sciemnia i to wszystko. ciagle czarny ekran nie ma gry :/ prosze sprawdzic
-- 28 Lip 2010, 05:26 --
hmmm, nie odpalalo mi sie jak zmienilem sobie w okienko tuz przed startem gry i zapisalem konfig. postanowilem usunac konfig i odpalic na czysto i dalo rade, dopiero pozniej zmienilem na okno i juz dziala.PancioPage 1 of 22https://forum.thecompany.pl/bledy-archiwum/mega-mania-t288.htmlhttps://forum.thecompany.pl/bledy-archiwum/mega-mania-t288.html
hmmm, na win 7 x64 gra odpala sie normalnie, jest demko, wciskam przycisk pojawia mi sie strona tytulowa z napisem mega lo mania, wciskam znowu przycisk ekran sie sciemnia i to wszystko. ciagle czarny ekran nie ma gry :/ prosze sprawdzic
-- 28 Lip 2010, 05:26 --
hmmm, nie odpalalo mi sie jak zmienilem sobie w okienko tuz przed startem gry i zapisalem konfig. postanowilem usunac konfig i odpalic na czysto i dalo rade, dopiero pozniej zmienilem na okno i juz dziala.
najważniejsze że już działa - ale ciekawe - może gra po prostu sie zawiesila Acz pierwszy raz z takim przypadkiem się spotykam. Szkoda, że starego (wadliwego) konfiga nie zachowałeś - teraz nici z analizy
hmmm, gra przyciemnia sie tylko jesli zmienie rozdzielczosc w amiga cli (zanim wlaczy sie gra wlasciwa), jak bawie sie rozdzielczoscia juz podczas gry to wszystko jest ok. dziwna sprawa, pierwszy tytul z takim problemem ale mysle ze to blachostka
Kurde, Panowie, u mnie w ogóle nie chodzi. Odpalam łopatologicznie. Jest intro (The Company), dalej klik na nie chcę ludzików. dalej strona tytułowa i ekran ciemnieje i nic. Coś jest nie tak (kłóci się z filozofią The Company - miało działać najprościej i pewnie)
Miałem problemy z World Software Games 1994-1996.exe (MD5=88a00ed75abe216271d7edeac53e883c) dokładnie z niecenzurowaną wersją Franko. (tak bajdełej to czym ona się różni?) No ale problem w obydwu przypadkach był właśnie w w folderze AppData. Także zadziałało i dziękuję za pomoc.
Znowu to samo liczba ludności idzie sama w góre tym razem i tu i tu :O sama rośnie i nic nie moge kliknąć tylko tym razem inna wyspa ale nadal ta sama epoka
hmm, dziwna sprawa piwcio, dostalem info ze megalomania dziala normalnie bez trainera, tj nie dodaje sam ludzikow. ale rzeczywiscie podczas gry z trainerem jest blad i dodaje sam. moze czas zmienic na megalomanie bez trainera
-- 09 Sie 2010, 01:41 --
chodzi o to ze jak masz ostania misje to ci automatycznie wrzuci wszystkich ludzikow, a jesli grasz z trainerem, wtedy jest nieskonczona liczba ludkow i gra sie zapętla. wywalic trainer