Problem z NUMLock

Rozwiązane problemy z błędami - tematy są swoistą encyklopedią rozwiązania problemów rodem z pomysłów McGyvera

Problem z NUMLock

Post IP: rejestrowane!

:-) Witam znalazłem maluśki upie..... usterkę, podczas gdy mam wł exeka i nastąpi zawieszenie całego systemu ;) tio numlock pozostaje jako wł do momentu zmiany ustawień w panelu ster.. bądź wł / wył exeka , dopiero wtedy mogę wyłączyć numlock z klawiatury (Mam Lapka i brak numerycznej :-E wpisz teraz hasło :-E ) Co do zawiechy sys to 100% winny pochodzi od samego zaśmieconego starego windka. :-( Obecnie wypalam dane z dysku :mur: żeby zrobić format calego dysku i od nowa postawić systemy.. :tak:
User avatar
Stawik Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 25
Joined: 28 Nov 2010, 08:40
Last Visit: 03 Apr 2011, 03:12
Online: 2d 3h 7m
Location: Włocławek
Highscores: 2
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Problem z NUMLock

Post IP: rejestrowane!

To jest logiczne - ponieważ Num Lock udaje diodę Power Amigi.
W sumie mogę to wyłączyć

Prosta rada: zamknąć exeka/ proces taskldr.exe, i Num Lock powinien już nie działać jako Power Amigi
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12678
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 19:45
Online: 322d 14h 30m 58s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Problem z NUMLock

Post IP: rejestrowane!

;) emulacja diodek fajna jest, nie sadze żeby była konieczność wył opcji a np dodanie możliwości jej wył. z menu
User avatar
Stawik Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 25
Joined: 28 Nov 2010, 08:40
Last Visit: 03 Apr 2011, 03:12
Online: 2d 3h 7m
Location: Włocławek
Highscores: 2
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 50
Najemnik

Re: Problem z NUMLock

Post IP: rejestrowane!

To wyłączasz wtedy EXEka ]:->

Do Beta trafi PPHammer niedługo na testy
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12678
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 19:45
Online: 322d 14h 30m 58s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Problem z NUMLock

Post IP: rejestrowane!

moim zdaniem wylaczenie diod jako domyslne to fajny pomysl
kto tam bedzie chcial to sobie w menu wlaczy, a pitolenie diodek w sumie jest zbedne (po co mam widziec czy cos sie wgrywa z ami czy nie skoro exeki sa automatyczne i nie musze nic robic ani niczym sie przejmowac tylko odpalic i grac, niektorzy "znawcy" moga nawet pomyslec ze to jakis bug co im komputer wysadzi w powietrze, hehe)
oczywiscie to tylko moje zdanie, a noz ktos mnie poprze ;)
User avatar
Pancio Netherlands (nl) Male
Legenda
 
Posts: 1532
Joined: 27 Jun 2010, 03:34
Last Visit: 13 Aug 2019, 21:10
Online: 1520d 9h 50m 36s
Location: Rotterdam
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1018
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Problem z NUMLock

Post IP: rejestrowane!

Raczej jestem za tym, żeby albo zostawić włączone, albo wyłączone - bo po co mamy dodawać sto niepotrzebnych opcji pod F12 - pamietaj, że cenimy sobie najbardziej przydatne, ale chetnie poslucham co inni na ten temat maja do powiedzenia
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12678
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 19:45
Online: 322d 14h 30m 58s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Problem z NUMLock

Post IP: rejestrowane!

Mi te diody ani nie są potrzebne ani mi nie przeszkadzają bo i tak nigdy na to nie zwracam uwagi.
User avatar
biegu Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 316
Joined: 24 May 2010, 06:56
Last Visit: 28 May 2019, 14:24
Online: 8d 23h 26m 35s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 151
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Błędy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests