Archiwum Zakładowe

Problem z NUMLock

Rozwiązane problemy z błędami - tematy są swoistą encyklopedią rozwiązania problemów rodem z pomysłów McGyvera
Stawik :-) Witam znalazłem maluśki upie..... usterkę, podczas gdy mam wł exeka i nastąpi zawieszenie całego systemu ;) tio numlock pozostaje jako wł do momentu zmiany ustawień w panelu ster.. bądź wł / wył exeka , dopiero wtedy mogę wyłączyć numlock z klawiatury (Mam Lapka i brak numerycznej :-E wpisz teraz hasło :-E ) Co do zawiechy sys to 100% winny pochodzi od samego zaśmieconego starego windka. :-( Obecnie wypalam dane z dysku :mur: żeby zrobić format calego dysku i od nowa postawić systemy.. :tak: Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/bledy-archiwum/problem-numlock-t815.html
2010-12-21T19:24:53+01:00
:-) Witam znalazłem maluśki upie..... usterkę, podczas gdy mam wł exeka i nastąpi zawieszenie całego systemu ;) tio numlock pozostaje jako wł do momentu zmiany ustawień w panelu ster.. bądź wł / wył exeka , dopiero wtedy mogę wyłączyć numlock z klawiatury (Mam Lapka i brak numerycznej :-E wpisz teraz hasło :-E ) Co do zawiechy sys to 100% winny pochodzi od samego zaśmieconego starego windka. :-( Obecnie wypalam dane z dysku :mur: żeby zrobić format calego dysku i od nowa postawić systemy.. :tak:

2010-12-21T19:42:35+01:00

Re: Problem z NUMLock

To jest logiczne - ponieważ Num Lock udaje diodę Power Amigi.
W sumie mogę to wyłączyć

Prosta rada: zamknąć exeka/ proces taskldr.exe, i Num Lock powinien już nie działać jako Power Amigi

2010-12-21T20:03:54+01:00

;) emulacja diodek fajna jest, nie sadze żeby była konieczność wył opcji a np dodanie możliwości jej wył. z menu

2010-12-21T20:14:47+01:00

To wyłączasz wtedy EXEka ]:->

Do Beta trafi PPHammer niedługo na testy

2010-12-22T02:12:47+01:00

moim zdaniem wylaczenie diod jako domyslne to fajny pomysl
kto tam bedzie chcial to sobie w menu wlaczy, a pitolenie diodek w sumie jest zbedne (po co mam widziec czy cos sie wgrywa z ami czy nie skoro exeki sa automatyczne i nie musze nic robic ani niczym sie przejmowac tylko odpalic i grac, niektorzy "znawcy" moga nawet pomyslec ze to jakis bug co im komputer wysadzi w powietrze, hehe)
oczywiscie to tylko moje zdanie, a noz ktos mnie poprze ;)

2010-12-27T23:24:55+01:00

Raczej jestem za tym, żeby albo zostawić włączone, albo wyłączone - bo po co mamy dodawać sto niepotrzebnych opcji pod F12 - pamietaj, że cenimy sobie najbardziej przydatne, ale chetnie poslucham co inni na ten temat maja do powiedzenia

2010-12-28T08:34:43+01:00

Mi te diody ani nie są potrzebne ani mi nie przeszkadzają bo i tak nigdy na to nie zwracam uwagi.

Return to Błędy