Sensible Golf

Rozwiązane problemy z błędami - tematy są swoistą encyklopedią rozwiązania problemów rodem z pomysłów McGyvera

Sensible Golf

Post IP: rejestrowane!

Start ok - menu ok- game Sound ok but black screen :(
User avatar
adfmiga Czech Republic (cz) Male
User level 1
 
Posts: 90
Joined: 26 Aug 2010, 06:04
Last Visit: 28 Jan 2019, 00:53
Online: 6d 8h 13m 12s
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Sensible Golf

Post IP: rejestrowane!

Z początku myślałem, że tylko czeski znasz i angielski :-E
Co się dokładnie dzieje z tym czarnym ekranem ?
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12678
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 20:00
Online: 322d 14h 19m 59s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Sensible Golf

Post IP: rejestrowane!

Po loading screen sa słyszeć dźwięki,ptakow, ale ekran jest czarny. Nie wiem co jeszcze powiedzieć :)
User avatar
adfmiga Czech Republic (cz) Male
User level 1
 
Posts: 90
Joined: 26 Aug 2010, 06:04
Last Visit: 28 Jan 2019, 00:53
Online: 6d 8h 13m 12s
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Sensible Golf

Post IP: rejestrowane!

A spróbuj włączyć EXE w ten sposób:

1. Wciśnij/zapal Numlock, Scroll Lock oraz Caps Lock
2. Uruchom EXE
3. w oknie: Image
wybierz: disabled

Ps. Możesz pisać po czesku ;)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12678
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 20:00
Online: 322d 14h 19m 59s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Sensible Golf

Post IP: rejestrowane!

Pořád stejný :) projistotu sem zkusil postupně každou možnost s těma filtrama ale pořád nic. Načte se menu spustim hru vyberu turnaj nahrává se to a pak jen černá obrazovka se zvukem :)

U skidmarks spustim .exe nahodí se černá obrazovka a pak se to samo vypne :)

Jinak mám win xp
User avatar
adfmiga Czech Republic (cz) Male
User level 1
 
Posts: 90
Joined: 26 Aug 2010, 06:04
Last Visit: 28 Jan 2019, 00:53
Online: 6d 8h 13m 12s
Highscores: 1
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Sensible Golf

Post IP: rejestrowane!

Poczekaj - dzisiaj wrzucę update Skidmark i powiesz czy działa :)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12678
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 20:00
Online: 322d 14h 19m 59s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Sensible Golf

Post IP: rejestrowane!

Witam. U mnie (Win XP SP3) także gra Skidmarks (v2.1) nie uruchamia się. Pojawia się logo The Company, potem na sekundę czarny ekran i gra wyłącza się. Tylko w tej się tak dzieje, wszystkie inne działają ok. Byłbym wdzięczny za usunięcie tej usterki. Pozdrawiam
User avatar
Adx Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 4
Joined: 11 Sep 2010, 14:13
Last Visit: 15 Aug 2019, 23:00
Online: 1d 13h 54m 22s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Sensible Golf

Post IP: rejestrowane!

na jakiej partycji masz zainstalowany system ?
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12678
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 20:00
Online: 322d 14h 19m 59s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Sensible Golf

Post IP: rejestrowane!

na c
User avatar
Adx Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 4
Joined: 11 Sep 2010, 14:13
Last Visit: 15 Aug 2019, 23:00
Online: 1d 13h 54m 22s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Sensible Golf

Post IP: rejestrowane!

Ok, jak nie zapomne wrzuce tutaj wersje 2.1a abys mogl sprawdzic czy dziala poprawnie. Póki co w beta logical jest :)

Jeszcze jedno - czy usuniecie katalogu skidmarks w %appdata%/thecompany nie pomaga ??
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12678
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 20:00
Online: 322d 14h 19m 59s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Sensible Golf

Post IP: rejestrowane!

Niestety usunięcie nic nie daje :-(
User avatar
Adx Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 4
Joined: 11 Sep 2010, 14:13
Last Visit: 15 Aug 2019, 23:00
Online: 1d 13h 54m 22s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Sensible Golf

Post IP: rejestrowane!

Hmmm, teraz weryfikuję jeszcze Dune, spróbuję poprawić, chociaż nieco dziwna sytuacja :)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12678
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 20:00
Online: 322d 14h 19m 59s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Sensible Golf

Post IP: rejestrowane!

No, troszkę dziwne, że tylko ta się nie chce uruchomić. Anthrox, jakbyś mógł to wrzuć wersję 2.1a. Chętnie przetestuję
User avatar
Adx Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 4
Joined: 11 Sep 2010, 14:13
Last Visit: 15 Aug 2019, 23:00
Online: 1d 13h 54m 22s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Sensible Golf

Post IP: rejestrowane!

Dopisuję się też że u mnie Skidmarks5in1 nie działają też :( mam winxp sp3, wszystkie inne gry chodza a ten jakby się uruchamia jest logo ale potem czarny ekran i nic :(. Proszę o pomoc gdyż napaliłem się na Skidmarksy :D, takiej gry nie ma na PC, jedynie jest GENERALLY ale tam nie ma scrolingu ekranu i tak fajnej grywalności :(
User avatar
n1cram Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 6
Joined: 22 Jun 2011, 11:31
Last Visit: 14 Aug 2013, 16:04
Online: 9h 24m 36s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Sensible Golf

Post IP: rejestrowane!

Skidmarksy to "ciezki" exek. Ile czasu odczekałeś zanim stwierdziłeś, że na czarnym ekranie stoi?
Zostaw no exeka na 5 minut, zrób sobie kawę i zobacz czy JEDNAK nie zaskoczy :-)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12678
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 20:00
Online: 322d 14h 19m 59s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Sensible Golf

Post IP: rejestrowane!

Dzisiaj sprawdziłem exe Skidmarksów na kompie u wujka, wszystko działa bardzo dobrze! na Duronie 1,3GHz :) aż się zdziwiłem jak dobrze! możliwe że Win XP sp2 coś tutaj daje? no szkoda... ale exec jest dobry tylko na moim konfigu nie działa... ja mam Athlona XP 2400+ (2Ghz) - ktoś jeszcze pamięta? :D
User avatar
n1cram Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 6
Joined: 22 Jun 2011, 11:31
Last Visit: 14 Aug 2013, 16:04
Online: 9h 24m 36s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Sensible Golf

Post IP: rejestrowane!

Tak, ja mam jeszcze na szafie XP 1700+, którego kręciłem do 2300 MHz :-)
Gdyby nie to, że komp mi się rozleciał - właśnie na tym CPU bym pracował nadal.
A teraz mam Intelka :tak:

Co do XP - czemu nie masz SP3? ;)
Spróbuj usunąć folder z grą w %localappdata%/TheCompany (wpisz to w oknie explorera i daj enter)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12678
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 20:00
Online: 322d 14h 19m 59s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Błędy

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests